TCHNOLÓGIAI FELVÉTELI
FOLYAMAT KISZERVEZÉSE

Még mindig maga kezeli a saját toborzását?

A technológiai ipar ilyen gyors fejlődése mellett nem engedheti meg magának, hogy értékes időt és erőforrásokat fordítson minden új állandó beosztás betöltésének részleteire.

Szüksége van egy erre a célra épített megoldásra, amelyet a technológiai tehetségek szem előtt tartásával hoztak létre. A toborzási folyamatok kiszervezésére, a Hays RPO szolgáltatására van szüksége.

Responsive Image

Hajtsa végre a digitális változásokat a Hays RPO használatával

Az RPO-val az összes állandó technikai toborzási igényt szakértői csapatunk elégíti ki, akik zökkenőmentesen egészítik ki az ön saját HR csapatát. Kihasználhatja a toborzási innováció legújabb fejleményeit, amelyek az állandó toborzási feladatának egy piacvezető technológiai toborzóhoz való áthelyezésével járnak, ezzel biztosítva, hogy gyorsan és hatékonyan tudja felvenni a megfelelő technikai tehetségeket.

Nem számít, hogyan próbálja végrehajtani a digitális átállást - akár rendszerintegrációval, szoftver bevezetéssel vagy platformmigrációval -, a Hays RPO segít benne.

Hogyan ad hozzá értéket a Hays RPO a technológiához

Technikai toborzási szakértők csapatját biztosítjuk önnek, akik elkötelezettek a tehetségeknek a vállalat számára történő megszerzése iránt. Átfogóan megértik a technológiai toborzás területét, legyen szó szakértői tanácsadásról, marketing szakértelemről, piaci intelligenciáról, munkaerő-tervezésről, piaci előrejelzésekről vagy nehezen megtalálható és magasan képzett technológiai tehetségekről.

Ezen felül hozzáférést is biztosítunk ingyenes online képzési portálunkhoz, a Hays Learninghez, így minden alkalmazottjának megadhatja a boldoguláshoz szükséges készségeket.
Responsive Image

Válaszok az RPO-val kapcsolatos kérdéseire

Mit jelent az RPO?

A toborzási folyamat kiszervezése (RPO - Recruitment Process Outsourcing) során a technikai toborzási tevékenységeinek egészét vagy egy részét külső szolgáltatóhoz szervezik ki. Ezzel a belső toborzási csapat kibővítéseként működnek az összes vagy néhány technológiai pozíció kapcsán, általában helyszínhez kötöttek és az ön márkaneve alatt működik.
 
A technológiai RPO bármit lefedhet a technikai munkaerő tervezésétől és a piaci előrejelzéstől a tehetségek bevonzásáig, átvilágításáig, értékeléséig és kiválasztásáig. Egy jó technikai RPO szolgáltató a toborzás elejétől a végéig végigviszi a folyamatot, mint az interjúk koordinálása, a megfelelőségi és háttérellenőrzések elvégzése, az ajánlatok kezelése és új munkatársak beillesztése.

Hogyan működik a technológiai RPO és miért olyan fontos?

A technológiai RPO elkötelezett szakértők, technológia, bevált módszerek és elemzések kombinációját ágyazza be szervezete kiterjesztéseként. Összehangolódnak a felvételiztető menedzsereivel, és együttműködnek a technológiai tehetségek jövőbeni keresletének előrejelzésében, optimalizálják a beszerzést, az értékelést és az integrációt.
 
Az automatizált és optimalizált eszközök és folyamatok kihasználásával, a kiterjedt szakértelem, a piaci áttekintés és a használható elemzés mellett biztosítani fogják, hogy Ön és vállalkozása mindig hozzáférhessen a szükséges technológiai készségekhez, ami elengedhetetlen a sikerhez ebben a gyorsan növekvő iparágban.
 
Az RPO kínálhat kiszervezési lehetőségeket is, amelyek segítenek csökkenteni a technikai toborzási költségeket, teljes rugalmasságot biztosítva a kereslet csúcsainak és mélypontjainak további létszám nélküli jobb kielégítésére. A csökkentett felvételeztetési idő, a jobb megtartási arány és a magasabb felvételi minőség egyenlő a jobb megtérüléssel.

Milyen előnyökkel jár a technológiai toborzás kiszervezése?

A műszaki toborzás kiszervezése rengeteg előnnyel jár, beleértve a méretezhetőséget, a rugalmasságot és a költségmegtakarítást. Alapvetően jobb hozzáférést biztosít a szükséges technikai készségekhez, és minden szakaszban biztosítja a megfelelőséget.
 
A technológiai iparra összpontosító RPO nagyszerű tulajdonsága, hogy hozzáférést biztosít olyan toborzási szakértőkhöz, akik értik mind a technikai szerepek részleteit, mind pedig hozzáférésük van a magasan képzett és rendelkezésre álló tehetségek közösségéhez. A specialista technikai tehetségeket célzó vonzó kampányokkal fogjuk önt támogatni.
 
Szakértőink ismerik a technológia nyelvét, és megértik a jelöltek motivációit, ezek megtalálásának módját, és hogy milyen módon kínálhatnak számukra optimalizált élményt. Ráadásul felelősséget vállalhatnak a technológiai interjúk és tesztelési folyamatok végrehajtásáért is, biztosítva ezzel, hogy csak a legképzettebb szakembereket választják ki az ön számára. Ez egy optimalizált jelöltélmény lesz, EVP-vel és branding tanácsokkal, valamint hozzáféréssel a piaci intelligenciához és a fejlesztett technológiai megoldásokhoz.

Hogyan használhatom a Hays RPO-t annak biztosítására, hogy felvételi folyamatunk inkluzív maradjon?

RPO megoldásainkat Hays folyamatok és technológiák támogatják, biztosítva ezzel, hogy a felvételi folyamatok hatékonyak, vonzóak és az öntudatlan elfogultságtól mentesek legyenek. A sokszínű és befogadó munkaerő felépítése minden tehetségszerzési stratégia alapvető eleme, és a jelöltek látni akarják az e melletti elkötelezettséget is.
 
Az inkluzvitást szem előtt tartva épített folyamat és környezet mindennél fontosabb a digitális tehetségek bevonzása és felvétele szempontjából. A technológián belül kihívást jelenthet a sokféle toborzás, ezért biztosítjuk, hogy az inkluzivitás beépüljön a teljes felvételi folyamatunkba. Ez magában foglalja az MI jelentéskészítő eszközt, így pontosan nyomon követheti bármilyen szerepre leadott jelentkezések sokszínűségét.

Miben különbözik a technikai toborzási folyamatok kiszervezése a szokásos toborzástól?

Míg a toborzó és személyzeti ügynökségek a jelöltek megszerzésére összpontosítanak, az RPO szolgáltatók a teljes tehetségmegszerzési folyamatot megtervezik és végrehajtják.
 
Ha csak egy vagy néhány pozíciót tölt be, akkor szakember toborzási szolgáltatásunk, ha pedig többet, akkor az RPO lehet a válasz. A munkaerő tervezésétől kezdve a beilleszkedésig és a megtartásig az RPO szakértő a meglévő házon belüli toborzó csapat közvetlen kiegészítéseként működik.
 
Tanácsadója a legújabb tehetségszerzési technológiákat és módszertanokat ajánlja, honosítja meg és hajtja végre. Támogatni fogják önt a toborzási folyamatok széles körének optimalizálásában, figyelembe véve a toborzási menedzserek által támasztott követelményeket, segítve vállalkozását megalapozott döntések meghozatalában a jelöltek értékelésében, és biztosítva, hogy már az első napon minden készen álljon az új alkalmazottakra.