A FELHŐK FELÉ
VEZET AZ ÚT

Hogy a legtöbbet hozd ki a felhőmegoldásaidból, optimalizálnod kell azok hozzáférhetőséségét és skálhatóságát. Ehhez pedig képzett cloud szakemberekre lesz szükséged, akiknek a kisujjában van a személyre szabott megoldások tervezése, fejlesztése és implementálása. Itt jön a képbe a Hays Technology.

A felhők felé törekszel? Tarts velünk!

Megtaláljuk neked a legjobb szakembereket

Ha Cloud Engineer, DevOps Engineer, Cloud Architect vagy egyéb olyan technológiai szakembereket keresel, akik képesek vezetői szintű döntéseket hozni a platformotokról, nálunk az iparág legnagyobb tehetségbázisából válogathatsz.

Egy dedikált Hays toborzási tanácsadó támogat majd a keresésben, kapcsolatba léphetsz a felhőspecialista közösségünk tagjaival, és kihasználhatod a saját fejlesztésű rendszereinkben rejlő lehetőségeket, hogy mihamarabb megtaláld a csapatod új tagját.

Responsive Image
  Napjaink gazdaságának egyik fő mozgatórugója a felhőalapú számítástechnika. Az ellátási láncok és a távoli munkavégzésben dolgozók mind felhőalapú megoldásokra támaszkodnak - csak hogy párat említsünk. Ennek eredményeképp nagyban megnövekedett az igény a felhőtechnológiában jártas és képzett szakemberek iránt.

És ez az igény nem fog egyhamar csökkenni. A vállalati rendszerek migrációja nem egy rakétasebességgel lezajló projekt, sokkal inkább egy hosszú repülőút, amihez magasan képzett szakemberekre van szükség a folyamatos fejlesztések, finomhangolások és biztonsági optimalizálás miatt.  
Szincsák Mária, Senior IT Recruitment Consultant
Recruiting experts in Cloud ​​​​​​

Minden, amit tudnod kell a felhőről

Nehéz manapság felhőszakértőket találni?

Igen. Sok szervezet kezdte el a felhőbe migrálni a rendszereit, az elmúlt évek során ez a folyamat pedig csak felgyorsult még nagyobb igényt generálva a felhőszakemberek iránt. És itt jön a képbe a Hays Technology.

Milyen átlagfizetéssel kalkuláljak, ha egy felhőszakértőt szeretnék felvenni?

Egy Medior Cloud Engineer átlagos fizetése bruttó 1.200.000 forint napjainkban, ez persze területtől és tapasztalattól függően eltérhet.

Egy Senior Cloud Engineer akár bruttó 1.500.000 forintot is kereshet, egy átlagos Cloud Architect pedig bruttó 1.650.000 forintot is hazavihet.

Napjainkban egy felhőre szakosodott mérnök fizetése bruttó 1.000.000-1.500.000 forint között mozog tapasztalattól, lokációtól és az adott projekt követelményeitől függően. Emellett egy jól képzett és tapasztalt Senior Cloud Architect keresete elérheti a bruttó 1.800.000 forintot.

A magas fizetésen túl mivel vonzhatom be a felhőszakértőket?

A legjobb tehetségek megtalálásához természetesen versenyképes juttatási csomagot kell ajánlanod. Ugyanakkor a cloud területen nyújtott tréningek és továbbképzési lehetőségek kifejezetten nagy meggyőző erővel bírnak a mérnökök és a technikusok körében.
 
Ha egy adott projektre szeretnél szakembert találni, hangsúlyozd ki annak volumenét és potenciális értékét. Emeld ki, hogy ez egy izgalmas és jövedelmező lehetőség egy ambiciózus szakember számára, aki a következő szintre szeretne lépni a karrierjében. Ez különösen meggyőző lehet a projektmenedzserek és üzleti elemzők számára.

Mire figyeljek a felhőszakemberek kiválasztásakor?

A junior szakemberek esetén előnyös, ha van egyetemi végzettségük informatikai vagy valamilyen technológiai területen. Az AWS, Azure vagy publikus felhő terén való jártasság pár év munkatapsztalattal párosítva viszont még erősebb belépő lehet egy vállalat szemében.
 
Ha egy igazán jó DevOps mérnököt keresel, akivel képes leszel hatékonyan piacra vinni a termékeidet vagy a szoftvered, a fejlesztői háttér (akár saját, akár nyílt forrású környezetben szerzett) mindenképp legyen a legfőbb elvárásaid között, illetve az is fontos, hogy a jelölt mélyrehatóan ismerje a különféle fejlesztői gyakorlatokat.
 
De a soft skillek azok, amik valóban nagy különbséget jelentenek a jó és az igazán jó Cloud és DevOps szakemberek között. Ezek azok a képességek, amelyek révén valaki képes hatékonyan menedzselni a csapataidat és kommunikálni a szenior vezetők felé a kihívásokat - műszaki és hétköznapi nyelven egyaránt.

Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a megfelelő szakembert választom?

Egy önéletrajzból ugyan ki lehet olvasni a legfontosabb technológiai készségeket és végzettségeket, de igazán jól egy személyes találkozás során lehet felmérni, mit tud az adott jelölt. Érdemes beszélgetésként kezelni az interjút és megkérdezni, milyen kihívásokat tudott megoldani korábban, milyen projektek megvalósításában vett részt, és milyen készségeket tudna hasznosítani a te cégednél.

Kérdezd meg a jelöltet, hogy szívesen tanulna-e többet a legújabb felhőalapú megoldásokról, és ő maga mit tesz a továbbképzése érdekében. Ebből felmérhető, hogy a pályázó alapvetően nyitott-e a fejlődésre és az új ismeretek elsajátítására. Ugyanakkor figyelj rá, hogy ne húzódjon el ezzel túlságosan az interjú!

Győződj meg róla, hogy a jelölt rendelkezik a megfelelő soft skillekkel, és hogy könnyen be tudna-e illeszkedni a csapatodba.

A felhőspecialisták nagyon keresettek manapság. Találd meg a legjobb szakértőket a Hays szaktancsadóival!