ÜTŐS KIBERBIZTONSÁGI
CSAPATRA LESZ
SZÜKSÉGED A
HACKEREK ELLEN

A digitális átalakulás korában a vállalatoknak egyre nagyobb volumenű és kifinomultabb kiberfenyegetésekkel kell szembenézniük.

Ezért olyan szakemberekre van szükséged, akik képesek csökkenteni a kiberveszélyek kockázatát a legújabb technológiák, folyamatok és az viselkedési szabályozások alkalmazásával.

A kiberbiztonsági szakembereknek egyre nagyobb kapacitással kell számolniuk, hogy lépést tudjanak tartani a fenyegetettségekkel.

Megtaláljuk neked a legjobb szakembereket

A leggyorsabban azok a kiberbiztonsági szakembereket találnak munkát maguknak a munkaerőpiacon, akik egyszerre rendelkeznek jó problémamegoldó készséggel és a legújabb technológiák terén szerzett tapasztalattal, mint felhő alapú megoldások vagy a mesterséges intelligencia (AI), mivel ők nagy hatékonysággal tudnak automatizált biztonsági rendszereket építeni.

Éppen ezért játszik kiemelt szerepet a toborzásunkban a szakmai közösségünk és a kapcsolati hálózatunk, amely révén képesek vagyunk elérni a legkiválóbb szakembereket az olyan gyorsan fejlődő területeken is, mint a kiberbiztonság.

A vállalatok széles skálájával dolgozunk együtt a biztonsági csapataik építésén - nemzetközi nagyvállalatoktól, a kis- és középvállalkozásokon át a feltörekvő startupokig.

Mi már beszélünk azokkal a szakemberekkel, akiket keresel. Lépjünk kapcsolatba, és tervezd velünk a csapatod bővítését!

Responsive Image
  A kiberbiztonság ismét a figyelem középpontjába került. Egyre több üzleti modell részben vagy teljes egészében online alapokra épül, és a felhő alapú rendszerekre való átállással párhuzamosan a biztonsági kockázatok enyhítésére irányuló beruházások száma is növekszik.

Ennek köszönhetően óriásit növekedett a kiberbiztonsági szakemberek iránti igény, akik segítségével megelőzhetők az adatsértések, enyhíthetők a kiberfenyegetettségek. Kiemelt szerepük miatt pedig a kiberszakértők után folytatott verseny egyre jobban kiéleződik.
Vizkeleti László
Business Unit Manager, Hays Hungary

Minden, amit tudnod kell a kiberbiztonságról

Sok kiberbiztonsági szakember keres ma állást aktívan?

Sajnos nem. Kiélezett küzdelem folyik az igazán jó kiberbiztonsági szakemberekért. Különösen napjainkban, amikor a kiberbűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálnak bejutni a vállalati rendszerekbe.
 
Ennek következtében a kiberbiztonsági szakértőknek is folyamatosan fejleszteni kell a készségtárukat, hogy hatékonyan tudjanak védelmi vonalat építeni a vállalkozásod köré.

Milyen végzettségekre figyeljek a kiberbiztonsági szakemberek kiválasztásakor?

A technikai munkakörök esetén elengedhetetlen, hogy a szakembereid stabil hálózati alapismeretekkel rendelkezzenek, mint például a CCNA (Certified Cisco Networking Associate). Ha szenior pozíciókra keresel átfogó tudással rendelkező szakembereket, a kiválasztás során fontos odafigyelni az olyan képesítésekre mint a CEH, CISSP, CISM, CRISC és CISA.

Elegendő a technikai készségekre figyelnem a kiberbiztonsági szakemberek kiválasztásakor?

A technikai készségek fontosak, de a soft skillek legalább olyan jelentős szerepet játszanak. A legjobb kiberbiztonsági szakemberek - különösen a szenior pozíciókban - kiváló kommunikációs készségekkel rendelkeznek és képesek hatékonyan együttműködni a vezetőséggel.
 
Az olyan tulajdonságok mint a precizitás, a fejlődésre való törekvés és a jó problémamegoldó készség segítenek összetartani és előre lendíteni a csapatod.

A magas fizetésen kívül mivel vonzhatom be ezeket a szakembereket?

A versenyképes juttatási csomag egyértelműen kulcsfontosságú a legjobb munkaerő toborzásához. Ezért érdemes a piacon elérhető fizetéseket összehasonlítani.
 
A bérezés mellett viszont a tréningek és a továbbképzési lehetőségek is fontosak a munkavállalók számára, ideértve az olyan képzések finanszírozását mint például a CISM (Minősített Információbiztonsági Menedzser) vagy a CISSP (Minősített Információs Rendszerek Biztonsági Szakembere) tanúsítványok megszerzését, valamint a munkaidőből leírható képzési időt.
 
Legalább ilyen értékes eleme lehet a munkáltatói ajánlatodnak, ha támogatod a kiberbiztonsági szakembereidet, hogy szakmai konferenciákon, kiállításokon és találkozókon vegyenek részt - különösen az olyan niche területeken, mint a fintech, a healthtech vagy a kiberbiztonsági események. Ezen kívül a rugalmas munkavégzés ma már szinte alapelvárás.
 
Nem utolsó sorban azt is érdemes hangsúlyoznod, hogy a kiberbiztonsági csapatod munkája stratégiai fontosságú, és nemcsak úgy tekintesz rá, mint egy támogató funkcióra a sok közül.

Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a megfelelő szakembert választom?

Ne tulajdoníts túl sok jelentőséget annak, hogy valaki a te iparágadra szakosodott-e! Ha így keresel új munkaerőt, nagyon leszűkíted a jelöltek körét, akik közül válogathatsz. A kiber területen szerzett tapasztalatok pedig a legtöbb esetben átültethetők más szektorokra.
 
Fókuszálj inkább a végzettségekre, és teszteld a jelölt technikai készségeit! Ha úgy látod, hogy rendelkezik ezekkel, dobd félre az önéletrajzot, és kezdjetek el beszélgetni!
 
Igyekezz felmérni, hogy a pályázó tisztán és érthetően kommunikál-e! Kérdezz rá, hogy a korábbi munkahelyein milyen kihívásokkal kellett szembenéznie. Ebből kiolvashatod a munkához való hozzáállását, és hogy mennyire törekszik naprakészen tartani a tudását a legújabb kiberbiztonsági megoldásokról.