A VÁLTOZÁS
NEM OPCIONÁLIS,
A SIKER AZ

Platformmigrációk. Szoftverbevezetések. Rendszerintegrációk. Szabályozási változások. Adatoptimalizálás. Automatizálás. Mindez egyidejűleg történik, miközben alapvető változások történnek munkavégzésünk módjában. A változás nem választható, de a költségvetés és az üzleti élet valódi kockázatokkal jár, ha a dolgokat rosszul kezelik.

Ezért van szükség szakértőkre a rugalmas projektekben, és módosítani kell a metodológiákat, üzleti gyakorlatokat és folyamatokat. Olyan emberekre, akik gondoskodnak a technológiai megvalósítás és az adaptáció sikerességéről, függetlenül a szervezet vagy a program méretétől.

Megtaláljuk neked a legjobb szakembereket

Bemerültünk mind a helyi, mind a globális projekt- és változásmenedzser tehetségek piacába, és részt veszünk az online szakmai közösségek tevékenységében.

A legfontosabb projekt- és változásmenedzser szakemberekkel rendelkező hálózataink felülmúlhatatlanok, ami azt jelenti, hogy amikor toborozni kell, mi készen állunk.

Felhívhat minket, vagy megadhatja elérhetőségét, mi pedig visszahívjuk.

  • Ezúton megerősítem, hogy elolvastam a felhasználási feltételeket, és elfogadom az adatvédelmi szabályzatot.

Responsive Image
  Az eddig nem látott mértékű digitális átalakítási projektek azt jelentették, hogy rendkívüli keresletet tapasztaltunk a projektek és a vezetők iránt. Nemcsak a megfelelő technikára van szüksége, hanem a megfelelő emberekre is, akik ezt meg tudják valósítani. Olyan emberekre, akik rugalmasan tudnak menedzselni és teljesíteni.

Ezek az emberek most reflektorfénybe kerültek, így a nyomás továbbra is fennáll! Nem számít a projekt vagy a változás nagysága, megtaláljuk azokat az embereket, akikre szüksége van a megvalósításához.  
Mike Wilson, Manager
Recruiting experts in Projects & Change Management

Válaszok a projekt- és változásmenedzsmenttel kapcsolatos kérdéseire

Nagy a verseny a projektmenedzserek és a változásmenedzserek között?

Figyelembe véve a folyamatban lévő átalakítási és változásprojektek számát - főként a jogszabályi változások, a Covid-19 és az automatizálás bevezetése miatt - nem meglepő, hogy a projekt- és változásmenedzserek iránti igény mindig is magas.
 
De a szélesebb piac bizonytalansága megnehezítette a munkaadók számára, hogy csábítsák ezeket a szakembereket, hogy csatlakozzanak a csapatukhoz, vagyis fizetésének és juttatásainak versenyképesnek kell lennie - és szerepe izgalmas lehetőségként szerepel egy ambiciózus szakember növekedésére - a legjobb emberek biztonsága érdekében.

Hogyan javíthatom a toborzási folyamatomat a megfelelő projekt- és változásmenedzsment-szakemberek biztosítása érdekében?

Projekt- és változásmenedzser-szerepkörök esetében azt láttuk, hogy a magas kereslet közvetlenül sokkal rövidebb átfutási időt okoz az első interjúk és az állás felajánlása között.
 
Mivel ez a vezető tehetségekért folytatott magas versennyel párosul, így van egy kulcsfontosságú tanácsunk az Ön számára: mozogjon gyorsan, különben veszít. Ne várjon túl sokáig, mielőtt döntene egy projekt vagy egy menedzser megkereséséről, és miután megtalálta a megfelelő embert, gyorsan biztosítsa be őket.

Mi egy projektvezető vagy változásmenedzser jellemző fizetése?

A középszintű projektmenedzserek fizetése [addsalary] összegtől kezdődik, a vezető szakembereknél pedig akár [addsalary] összeget is elérhet. A vezetők fizetése általában [addsalary] összegnél kezdődik, és a legtapasztaltabb szakemberek esetén [addsalary] összeget is elérhet.
 
Egy kezdő és közepes tapasztalati szintű szerződéses projektmenedzser jellemzően [addsalary] és [addsalary] összeg közötti napidíjat, egy tapasztalt projektmenedzser pedig [addsalary] összegű napidíjat keres. Egy átlagos változásmenedzser napidíja [addsalary], egy projekt- vagy változásmenedzser napidíja pedig [addsalary] és [addsalary] közötti összeg.

Milyen készségek fontosak a projekt- és változásmenedzserek számára?

Egy projekt- vagy változásmenedzser felvételekor olyan embert kell keresnie, aki jól ismeri és ismeri a projekt- és programmenedzsment módszertanát, a projektirányítási eszközöket és technikákat, valamint azok gyakorlati alkalmazásait.
 
Hasznosak a projektmenedzsment szakmai képesítései, például a PRINCE2 vagy az APMP. Tehát a változásmenedzselési technikák és az Agile módszertanok terén szerzett tapasztalatok kimutatható ismerete: olyan embert kell felvennie, akinek bizonyítható tapasztalata van egy komplex vagy sokoldalú, agilis megközelítésű projekt lebonyolításában, és ezért rugalmasan tud reagálni a projekt megvalósításának folyamatosan változó részeire.
 
A szakembereknek ezen felül technikai ismeretekkel is kell rendelkezniük: alaposan kell érteniük a megvalósítani vagy optimalizálni kívánt technológiát. Végül a kommunikáció, az érdekelt felek menedzselése, a tárgyalási és befolyásolási készségek szintén kiemelt helyet foglalnak el a kötelező képességek listáján a megfelelő szakember kiválasztásakor.

A jó fizetésen kívül hogyan vonzhatom be a legjobb projekt- és változásmenedzsereket?

A projekt- és változásmenedzser szakemberek értékelik a képzést és a rugalmas munkát. Ez egy folyamatosan fejlődő terület, és az alkalmazottak folyamatosan tanuláson és továbbképzésen akarnak részt venni, ezért nyújtson támogatást a képzéshez, ahol csak lehetséges.
 
A rugalmas munkamódszerek a szakemberek számára is fontosak, és hosszú távú rugalmas munkapolitikával rendelkező szervezetek megkeresését várják egy állás megpályázása előtt.