AZ INTEGRÁCIÓ
ÉS AZ INTERAKCIÓ
KOMPLEX VILÁGA

A felhő gyors elterjedése, a régi rendszerek frissítése, az AI alkalmazása, a változó vásárlói elvárások és még sok más azt eredményezi, hogy az ERP és a CRM rendszerek világa egyre összetettebb lesz.


Ezért van szüksége a kivételes ERP és CRM szakemberekhez való hozzáférésre, hogy a szervezete még termelékenyebb legyen, valóban optimalizált élményt nyújtson ügyfeleinek, és hogy versenyelőnyhöz jusson.

Ez a feladat egyre összetettebbé válik, de mi segítünk benne.

Megtaláljuk neked a legjobb szakembereket

Tapasztalataink segítenek tájékozódni a rengetegben. Dolgoztunk a köz- és magánszféra nagy és kicsi szervezeteivel az ERP és CRM frissítések és megvalósítások széles skáláján.

A tehetségekkel fenntartott kapcsolataink az ERP és CRM környezetek széles skáláját lefedik, mint a SAP, Oracle, Dynamics és Salesforce. Vagyis bármilyen szakemberre van is szüksége a csapatához, valószínűleg már beszélünk vele.

Felhívhat minket, vagy megadhatja elérhetőségét, mi pedig visszahívjuk.

Responsive Image
  A hagyományos ellátási láncok, a munkamódszerek és az ügyfelek elvárásai mind megváltoztak, és az ERP és a CRM átalakítási programok ennek a megújulásnak az élvonalában állnak.

Az állami és a magánszektorban lévő szervezetek megbízható partnereként az ERP-programok azonnal segítenek abban, hogy a kisvállalkozások számára csapatot találjanak az első ERP- vagy CRM-rendszerük megvalósításához, valamint az induló és bővülő vállalkozásokkal való együttműködéshez.

Rendelkezünk a sikerhez szükséges tapasztalattal, a tehetségek hálózatával és természetesen saját fejlett ERP és CRM rendszereinkkel.  
Matt Henry, Senior Business Director
Recruiting experts in ERP & CRM

Válaszok az ön ERP és CRM kérdéseire

Melyek a legjelentősebb ERP és CRM trendek 2021-ben?

Ennyi változás mellett nehéz egyet kiválasztani. Számos szervezet folytatta a régebbi ERP rendszerek korszerűsítését, hogy megfeleljen a változó vásárlói igényeknek. A Cloud ERP mindent megváltoztatott, és a helyi szoftverekről való átállás sok szervezetben egyre gyorsabb.
 
A mesterséges intelligencia és a gépi tanulási képességek továbbra is beágyazódnak az ERP és CRM rendszerekbe, amelyek lehetővé teszik az üzleti folyamatok jobb optimalizálását, illetve a nagyobb mértékű személyre szabást és jobb kapcsolattartást az ügyfelekkel, például a chatbotok használatával. A továbbjutáshoz be kell fektetnie ezekre a területekre.
 
Az alacsony kódú vagy kód nélküli CRM és ERP rendszerek szintén nagyobb hangsúlyt kapnak, mivel lehetővé teszik a nem technikai ERP és CRM felhasználók jobb testre szabását és személyre szabását.

Melyek a 2021-ben szükséges legfontosabb technikai készségek az ERP-n és a CRM-en belül?

A felhőalapú megvalósítás terén szerzett szakértelmet nehéz lesz biztosítani, mivel minden méretű szervezetben megnőtt irántuk a kereslet.
 
A munkáltatók olyan szakembereket keresnek, akik tapasztalattal rendelkeznek az olyan új technológiák terén, mint a mesterséges intelligencia, a prediktív elemzés és a robotizált folyamatautomatizálás, ami nagy versenyt jelenthet ezen egyének számára. Ezek megszerzéséhez gyorsan kell mozdulnia.

Milyen személyes tulajdonságokra kell figyelnem, amikor ERP és CRM szakembereket veszek fel?

Az ERP-n belül a változáskezelési készségek kritikus fontosságúak az ERP bevezetésének vagy frissítésének sikeres befejezéséhez. Ehhez kötődnek a jó kommunikációs készség és az érintett felek menedzselésének képessége.
 
Ezek a személyes képességek létfontosságúak a CRM szerepekben is, különösen a nem technikai közönséggel való aktív kommunikáció képessége.

Mi az ERP és CRM beosztások tipikus fizetése?

A fizetések általában attól függően változnak, hogy melyik ERP vagy CRM rendszert használják. Általánosságban elmondható, hogy az ERP-támogatás elemzőinek fizetése átlagosan [addsalary] körül alakulhat, de ez az Oracle támogatási elemzője számára elérheti az [addsalary] összeget is. Az SAP ABAP fejlesztői és az SAP BASIS tanácsadói fizetések átlagosan [addsalary] és [addsalary] összeg között vannak [capitalcity] körzeti szerepeknél, míg a fővárosban egy SAP Architect [addsalary] összeget és annál többet is kereshetnek.
 
A szerződés napidíjai eltérőek. Londonban és a South East régióban az ERP támogatási elemzője általában naponta [addsalary] körül keres, az ERP projektmenedzserek pedig [addsalary] körül. Az SAP BASIS tanácsadói napidíj általában [addsalary], és az SAP Architect naponta akár [addsalary] összeget kereshet [capitalcity] területén.
 
A Dynamics Developer fizetések a helytől függően [addsalary] és [addsalary] között mozognak, míg a Dynamics tanácsadók iránti kereslet növekedése azt eredményezi, hogy akár [addsalary] összeget is ajánlania kell ezeknek a szakembereknek. A Salesforce fizetéseinél a kereslet miatt növekedés volt tapasztalható, néhány Salesforce programvezető [addsalary] feletti fizetést igényel.
 
London és South East területén a Dynamics fejlesztő alvállalkozók általában napi [addsalary], a Dynamic tanácsadók pedig [addsalary] összeget keresnek. A Salesforce programmenedzser akár [addsalary] napidíjat is kereshet.

Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a megfelelő szakembert választom?

Ne tulajdoníts túl sok jelentőséget annak, hogy valaki a te iparágadra szakosodott-e! Ha így keresel új munkaerőt, nagyon leszűkíted a jelöltek körét, akik közül válogathatsz. A kiber tapasztalatok pedig a legtöbb esetben átültethetők más szektorokra.
 
Fókuszálj inkább a végzettségekre, és teszteld a jelölt technikai készségeit! Ha úgy látod, hogy rendelkezik ezekkel, dobd félre az önéletrajzot, és kezdjetek el beszélgetni!
 
Igyekezz felmérni, hogy a pályázó tisztán és érthetően kommunikál-e! Kérdezz rá, hogy a korábbi munkahelyeiken milyen kihívásokkal kellett szembenézniük. Ebből kiolvashatod a munkához való hozzáállásukat, és hogy mennyire törekszenek naprakészen tartani a tudásukat a legújabb kiberbiztonsági megoldásokról.