RPO

Toborzási folyamatok kiszervezése (Recruitment Process Outsourcing)

Számtalan esetben találkozunk olyan megkereséssel, amikor egy vállalat – stratégiai, üzletfejlesztési vagy egyéb elhatározásból – szeretne rövid időn belül nagyon sok munkavállalót foglalkoztatni. Egy másik gyakori példa, amikor külföldi cég Magyarországon tervezi létrehozni egy kihelyezett központját, de tanácstalan a munkaerőfelvételt illetően, mert nem ismeri a hazai munkaerőpiaci viszonyokat. Ilyen esetekben célravezető megoldás a toborzási folyamat kiszervezése, azaz a Recruitment Process Outsourcing (röviden RPO).

Több mint 15 éve foglalkozunk különböző munkaerőpiaci megoldásokkal, amelynek köszönhetően, átfogó tudással rendelkezünk erről a szegmensről.

Mi az RPO? 

A toborzási folyamat kiszervezése (másnéven Recruitment Process Outsourcing vagy RPO) során a toborzási tevékenységeid egy részét vagy egészét ügynökségünkre bízod. 

Hogyan is zajlik az RPO?
 
Vállalatod toborzási osztálya egy dedikált személyt vagy egy teljes csapatot kap, akik mintegy „meghosszabbított” kézként járulnak hozzá a toborzási céljaid eléréséhez és sikerességéhez. 

A hatékonyság érdekében tanácsadóink a csapatod részévé válnak: a projekt időtartama során a márkád neve alatt, a vállalat életébe teljes mértékben beépülve és a vállalati kultúrának megfelelően dolgoznak együtt a döntéshozókkal, ellátva a toborzási folyamatot. 

Szektor- és területspecifikus szaktudásunk a biztosítékunk arra, hogy a legmegfelelőbb munkaerőt „szállítsuk” céged számára.

RPO megoldásaink által megkönnyítjük a toborzással és kiválasztással járó folyamatot, így vállalatodnak „csak” alapvető üzleti céljaira kell koncentrálnia.
 

RPO szolgáltatásaink

 • Munkaerő-tervezés és piaci előrejelzés
 • Tehetségek bevonzása és jelöltek online felkutatása 
 • Előszűrés, értékelés és kiválasztás
 • Interjúztatás
 • Ajánlatkezelés
 • Megfelelőségi és háttérellenőrzések
 • Toborzás és onboarding
 • Mutatók meghatározása és jelentések készítése
 • Technológia menedzsment


A szolgáltatás előnyei

Szolgáltatásunk idő, költség, minőség és hatékonyság szempontjából is előnyös választás, amennyiben a közeljövőben nagyobb számú munkaerőfelvételt tervezel. A szakemberek felkutatása során gondoskodunk arról, hogy ne csak a megfelelő tehetségeket találjuk meg, de a vállalati kultúrádhoz leginkább illeszkedőket is. Bár az elsődleges fókusz a legjobb munkaerő rövid időn belüli megtalálásán van, szolgáltatásunk számos más előnnyel is rendelkezik:

 • Szektorspecifikus ismeret: Tanácsadóink mind-mind tapasztalt szakértők, akik globális ismeretekkel rendelkeznek az adott iparágat érintő munkaerőpiacot illetően. A toborzás során szakértelmüket teljes mértékben beépítik vállalatod HR folyamataiba.
 • Közvetlenül elérhető adatbázis: Az elmúlt évek során több mint 40 000 fős adatbázist építettünk fel a potenciális jelöltekből, amely által közvetlen elérhetőségünk van a legtehetségesebb szakemberekhez.
 • Költségcsökkentő megoldás: A nem megfelelő munkaerő megtalálásába fektetett idő felesleges interjúztatási köröket eredményez, emellett rengeteg pénzt emészt fel. Mivel szolgáltatásunk időelszámolás alapú, így költségeink jól tervezhetők és tapasztalt tanácsadóinknak köszönhetően az ideális jelölteket is hamar megtaláljuk.
 • Átlátható együttműködés: A munkaerőfelvétel aktuális helyzetéről rendszeres státusz visszajelzést biztosítunk, így a toborzás pillanatnyi állása mindkét fél számára mindvégig átlátható marad. 
 • Tudásmegosztás és átadás: Naprakész tudásunknak és szakértelmünknek köszönhetően a legújabb és legeredményesebb toborzási technikákat alkalmazzuk, amelyeket tanácsadóink a jelenlegi HR csapatoddal is megosztanak a toborzási-kiválasztási folyamat hatékonyságának növelése érdekében. 
 • Munkáltatói brand erősítése: Szolgáltatásunkhoz marketingtámogatást is biztosítunk, mellyel (meg)erősítheted a márkád megjelenését. A végleges szerződéstől függően fizetett és organikus social media tevékenységgel és/vagy különálló microsite-tal tudjuk támogatni a kampányod.

Kinek ajánljuk?

A toborzási folyamat kiszervezése azon vállalatok számára javasolt, akik: 
 • rövid időn belül terveznek nagyobb számú munkaerőt felvenni és foglalkoztatni;
 • külföldi cégként Magyarországon terveznek központot kialakítani, de nem ismerik a hazai munkaerőpiacot;
 • különleges tudással vagy ismeretekkel rendelkező “niche” piaci jelölteket keresnek;
 • kapacitás hiányában nem tudják betölteni a megüresedett pozíciókat;
 • régóta, sikertelenül keresik a megfelelő szakembereket és szeretnének egy hatékonyan működő toborzási rendszert kialakítani

Lépj kapcsolatba velünk!

Még több információért vagy személyre szabott ajánlatért keress bennünket bizalommal és lépj kapcsolatba az RPO projektekért felelős kollégánkkal, Katona Tiborral!

Kövess minket

Kövess minket

               

Contact RPO

Lépj kapcsolatba velünk!

    Katona Tibor
    Commercial Director 
    Executive Director CEE
    Strategic Accounts
    M: +36 70 412 2211
    E: tkatona@hays.hu 
 

    Bucsku György
    Director
    M: +36 70 412 2198
    E: bucsku@hays.hu

Hasznos linkek