Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat

BEVEZETÉS

  • A jelen adatvédelmi irányelvek elmagyarázzák, hogy miként kezeljük az Ön személyes adatait, függetlenül attól, hogy bemutatkozunk, a munkakeresésben segítjük, továbbépítjük a kapcsolatunkat, miután találtunk Önnek egy megfelelő pozíciót, szolgáltatásokat veszünk igénybe Öntől, az adatai segítségével segítséget kérünk Öntől a Jelöltjeink egyikével kapcsolatban, vagy a honlapunkat böngészi.
  • Leírja, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és kezeljük a személyes adatait, és mindeközben hogyan felelünk meg az Önnel kapcsolatos jogi kötelezettségeinknek. Adatainak biztonsága fontos a számunkra, és elkötelezetten védjük és óvjuk adatvédelmi jogait.  
  • A jelen Adatvédelmi irányelvek a Weboldalunk Felhasználóinak, Ideiglenes munkavállalóinknak, Leendő jelöltjeinknek, Jelöltjeinknek, Ügyfeleinknek, Beszállítóinknak és más olyan személyeknek a személyes adataira vonatkozik, akiket azért fogunk megkeresni, hogy többet tudjunk meg a Jelöltekről, vagy akiket vészhelyzet esetén értesítendő személyként jelöltek meg.  Ezenkívül vonatkozik Munkavállalóink vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseire. Amennyiben Ön a Hays Munkavállalói közé tartozik, Önre a Hays Munkavállalók Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak, amelyek a Hays intranet hálózatán érhetők el.
  • A vonatkozó adatvédelmi előírások céljából (többek között beleértve az Általános adatvédelmi rendeletet ((EU) 2016/679 rendelet) (a „GDPR”) a személyes adataiért felelős cég („Hays” vagy „mi”) itt található meg.
  • Fontos megjegyezni, hogy ezt az Adatvédelmi irányelvet időről időre módosíthatjuk. Kérjük, látogasson el erre az oldalra, ha naprakész akar maradni, mert a módosításokat itt fogjuk közzétenni.
  • Ha bármilyen szempontból elégedetlen az Adatvédelmi irányelveinkkel, akkor Önnek bizonyos jogai vannak, amelyeket adott esetben szintén bemutatunk.
  • Ez az Adatvédelmi irányelv az érintett országokban a nemzetközi hálózatunkon keresztül érvényes. A különböző országok az adatvédelmet némileg eltérő módon közelíthetik meg, ezért a jelen Adatvédelmi irányelvek országspecifikus részeket is tartalmaznak. Az Ön joghatóságával kapcsolatos országspecifikus kifejezések összefoglalója itt található. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy minden vonatkozó adatvédelmi előírásnak megfeleljünk az Ön tartózkodási helyétől függetlenül.

A JELEN ADATVÉDELMI IRÁNYELV HASZNÁLATA

  • Ez az Adatvédelmi irányelv néhány információt tartalmaz arról, hogy miként használjuk fel a személyes adatait, és ami talán még fontosabb, arról, hogy milyen jogai vannak ezzel kapcsolatban (például jogában áll az, hogy bármikor kérje adatai törlését, vagy megerősítést kérjen arról, hogy milyen adatokat tárolunk Önről, visszavonjon bármilyen beleegyezést, amelyet adott és/vagy panaszt tegyen valamely felügyeleti hatóságnál, ha nem felel meg Önnek valami, amit csináltunk).
  • Az Adatvédelmi irányelvek egy rövidített, „áttekintés” szakaszra és egy hosszú szakaszra oszlanak.
  • A rövidített, „áttekintés” részben csak néhány rövid oldal található, amelyek áttekintést nyújtanak az alábbi címsorok tekintetében:
    • Milyen személyes adatokat gyűjtünk?
    • Hogyan gyűjtjük személyes adatait?
    • Hogyan használjuk fel személyes adatait?
    • Kivel osztjuk meg személyes adatait?
    • Hogyan védjük személyes adatait?
    • Mennyi ideig tartjuk meg a személyes adatait?
    • Hogyan érheti el, módosíthatja vagy vonhatja vissza az Ön által megadott személyes adatokat?
    • Hogyan tárolhatjuk és adhatjuk át adatait nemzetközi szinten?
    • Ki a felelős az Ön személyes adatainak kezeléséért, amikor hozzáfér a Hays weboldalához? 
    • Mik azok a sütik és hogyan használjuk őket?
    • A sütik elutasítása
  • Ezután egy hosszabb szakasz következik, amely részletesebben tárgyalja ezeket a területeket. Ha többet szeretne tudni egy adott területről, egyszerűen átkattinthat ebben a dokumentumban: hiperhivatkozásokat adtunk a rövidített, „áttekintés” szakaszhoz, hogy eljuttassuk a megfelelő hosszabb formátumú szakaszhoz.
  • Ha vissza szeretne térni az áttekintő szakaszra, egyszerűen görgessen felfelé – mind az áttekintő szakasz, mind a hosszú szakasz ebben a dokumentumban található.
  • A jelen Adatvédelmi irányelvek számos meghatározott kifejezést is tartalmaznak, így a dokumentum végén egy szószedetet is mellékeltünk. Ha nem biztos abban, hogy mit jelent egy megadott kifejezés, egyszerűen kattintson a kifejezésre, és egy hiperhivatkozás elviszi a szójegyzék megfelelő részéhez.

A jelen Adatvédelmi irányelv különböző alszakaszokat tartalmaz minden különböző kategóriájú személy számára, akinek lehetséges, hogy el kell olvasnia (például a „Milyen személyes adatokat gyűjtünk?” szakaszban van „Jelölt” és „Webhelyfelhasználó” alszakasz, valamint más olyan személytípusoknak szóló szakaszok, akikre ezek az Adatvédelmi irányelvek vonatkoznak). Az Adatvédelmi irányelvek különböző információkat tartalmaznak attól függően, hogy melyik szakaszt olvassa, ezért kérjük, győződjön meg róla, hogy a megfelelő fejezetet tekinti meg.

RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT „ÁTTEKINTÉS” SZAKASZ

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

  • A JELÖLTEK ADATAI: Annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb, Önre szabott foglalkoztatási lehetőségeket kínálhassuk, meg kell vizsgálnunk bizonyos Önnel kapcsolatos információkat. Csak olyan adatokat kérünk, amelyekkel úgy gondoljuk, hogy valóban segíthetünk Önnek például a neve, az életkora, az elérhetősége, az oktatási adatai, a korábbi foglalkoztatottságával kapcsolatos adatai, a vészhelyzet esetén értesítendő ismerősei, a bevándorlási státusza, pénzügyi információk (ha pénzügyi háttérellenőrzéseket kell végezniük) és a társadalombiztosítási száma (és természetesen dönthet úgy is, hogy más, releváns információkat is megoszt velünk). Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően összegyűjtjük az Ön egészségi állapotára vonatkozó adatokat, a sokszínűséggel kapcsolatos információkat, vagy az esetleges büntetett előéletével kapcsolatos részleteket is.
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni azokról a személyes adatokról, amelyeket Önről gyűjtünk, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.
  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: Ha az adatait online látjuk, és úgy gondoljuk, hogy érdekelheti Önt, vagy hasznosak lehetnek az Ön számára a szolgáltatásaink, akkor összegyűjtjük és felhasználjuk az ilyen, Önről szóló információkat, hogy felmérjük, hogyan segíthetnénk Önnek, és miként vehetjük fel Önnel a kapcsolatot.
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni az Önről gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne kapni erről, kérjük, kattintson ide.
  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI: Ha ideiglenes munkatársaként alkalmazunk Önt, bizonyos további információkat kell feldolgoznunk (a Jelöltektől gyűjtött információkon kívül) annak érdekében, hogy biztosítsuk a zökkenőmentes ideiglenes kapcsolatot. Csak olyan fontos információkat gyűjtünk, mint például a személyzeti szám vagy más azonosító, kezdő dátum, banki adatok és a korábbi javadalmazás, nyugdíjak és a juttatások adatai. Adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően következtetések alapján összegyűjthetjük a szakszervezeti tagsággal, a szexuális irányultsággal és a gyermekgondozással vagy gondozási tényezőkkel kapcsolatos információkat, amikor tájékoztatást ad számunkra a szakszervezeti tagsággal kapcsolatos fizetési levonásáról vagy a gyermekgondozási utalványok vagy a vészhelyzet esetén értesítendő személy adatairól.
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni az így gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.
  • ÜGYFÉLADATOK: Ha Ön a Hays Ügyfele, információkat kell gyűjtenünk és felhasználnunk Önről vagy az Ön szervezetében dolgozó magánszemélyekről, miközben az alábbiakhoz hasonló szolgáltatásokat biztosítjuk vagy nyújtjuk Önnek: (i) az Önnek vagy szervezetének megfelelő Jelöltek megtalálása; (ii) Kezelt szolgáltató (Managed Service Provider, „MSP”) program biztosítása (vagy segítségnyújtás egy másik szervezet számára ennek biztosításához); (iii) Toborzási folyamat kiszervezésével (Recruitment Process Outsourcing, „RPO”) kapcsolatos szolgáltatások  biztosítása (vagy segítségnyújtás egy másik szervezet számára ennek biztosításához); (iv) szolgáltatások nyújtása az Ön munkavállalóinak, mint például tanfolyamok nyújtása az oktató személyzetnek, akik az Ön Ügyfeleinek dolgoznak az oktatási szektorban, és/vagy (v) a Hays által közzétett tartalomról való tájékoztatás, amely valószínűleg releváns és hasznos lehet az Ön számára (például a Globális készségindexünk).
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni az így gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.
  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI: A zökkenőmentes együttműködés biztosítása érdekében szükségünk van néhány információra Beszállítóinktól. Szükségünk van a szervezeténél dolgozó megfelelő személyek elérhetőségére, hogy kommunikálhassunk velük. Egyéb információra is szükségünk van, például a bankszámlaadataira, így fizethetünk az Ön által nyújtott szolgáltatásokért (ha ez a szerződésünk megállapodásunk része).
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni az Önről gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.
  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK, VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: Annak érdekében, hogy megfelelő foglalkoztatási lehetőségeket kínálhassunk a Jelöltek  számára, és bizonyos eshetőségekre felkészüljünk az ő és a Munkavállalóink  esetében, és hogy a  Munkavállalók  számára elérhetővé tegyünk bizonyos kedvezményeket és munkavállalói jogokat, szükségünk van néhány alapvető háttér-információra. Nagyon alapvető kapcsolattartási adatokat kérünk, hogy megkereshessük Önt egy ajánlással kapcsolatban vagy azért, mert Ön valamelyik Jelöltünk vagy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként vagy eltartottjaként szerepel nyilvántartásunkban.
  • Ha részletesebb leírást szeretne kapni az Önről gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.
  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK: A Webhelyfelhasználókról  korlátozott mennyiségű adatot gyűjtünk, amelynek segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, és segítjük a biztosított szolgáltatásaink kezelését. Ez magában foglalja az olyan információkat, mint például a weboldalunk használatának módja, a weboldalunk meglátogatásának gyakorisága és azok az időpontok, amikor a weboldalunk a legnépszerűbb.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, amikor ellátogat a weboldalunkra, kérjük, kattintson ide.

Számos Öntől gyűjtött személyes adat szükséges ahhoz, hogy teljesíthessük az Önre és másokra vonatkozó szerződéses kötelezettségeinket. Bizonyos esetekben néhány adat begyűjtését rendeletek vagy bizonyos joghatóságokban más jogszabályok írják elő, ilyen például a Jelöltek társadalombiztosítási száma. Mások egyszerűen ahhoz  szükségesek, hogy zökkenőmentes kapcsolatot tarthassunk fenn Önnel.

A szóban forgó személyes adatok típusától és az adatok kezelésének okaitól függően, ha elutasítja ezen adatok megadását, vagy arra kér minket, hogy hagyjuk abba a feldolgozásukat, elképzelhető, hogy nem tudjuk teljesíteni a ránk vonatkozó szerződéses előírásokat, vagy szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy nem tudjuk fenntartani a kapcsolatunkat Önnel.

A személyes adatai felhasználására és kezelésére vonatkozó jogalap részletesebb megismerése érdekében kattintson ide.

Hogyan gyűjtjük személyes adatait?

  • A JELÖLTEK ADATAI: Személyes adatait vagy:
  1. Öntől; vagy
  2. Harmadik felektől gyűjtjük.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • Továbbá amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért, kérjük, kattintson ide.
  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: Harmadik felektől gyűjtjük az Ön személyes adatait (például közösségi médiából, professzionális hálózatokból, munkaaggregátoroktól vagy munkahely-szolgáltatóktól, és RPO vagy MSP szolgáltatóktól, ahol ránk hivatkoznak.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.
  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI: Személyes adatait vagy:
  1. Öntől; vagy
  2. Harmadik felektől gyűjtjük.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • Továbbá amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjthettünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.
  • ÜGYFÉLADATOK: Személyes adatait vagy:
  1. Öntől; vagy
  2. Harmadik felektől (pl. Jelöltjeink vagy Ideiglenes munkavállalóink) és más korlátozott forrásokból (pl. online és offline média).
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • Továbbá amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért, kérjük, kattintson ide.
  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Személyes adatait a velünk végzett munkája során gyűjtjük.
  • Továbbá amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.
  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK, VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: Az elérhetőségeit csak akkor gyűjtjük, ha egy Jelölt vagy egy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként vagy eltartottjaként egy Jelölt referenciaként adta meg Önt.
  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK ÉS E-MAILEK CÍMZETTJEI: Adatait automatikusan gyűjtjük sütik segítségével a weboldalunk meglátogatásakor, a böngészője sütibeállításainak megfelelően. Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson here. Adatokat gyűjtünk Öntől akkor is, ha kapcsolatba lép velünk a weboldalon keresztül, például a csevegési funkció használatával. Néhány e-mailünk olyan, szemmel láthatatlan, nyomkövető pixelnek nevezett kódrészletet tartalmaz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, mely üzeneteinket nyitják meg. Ha azt szeretné, hogy ne gyűjtsük ezt az információt, akkor kérjük, tiltsa le a képek automatikus megjelenítését az e-mail-szoftverében vagy szolgáltatásában.

 

Hogyan használjuk fel személyes adatait?

  • A JELÖLTEK ADATAI: A személyes adatok felhasználásának legfőbb oka az, hogy segítsen megtalálni azt a munkát vagy egyéb beosztást, amely alkalmas lehet az Ön számára. Minél több információnk van Önről, a készségeiről és terveiről, annál jobb szolgáltatást kínálhatunk. Adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően személyes adatait felhasználjuk például arra, hogy marketingszolgáltatásokat nyújtsunk Önnek , profilozásra és a sokszínűség megfigyelésére. Szükség esetén az Ön hozzájárulását fogjuk kérni az ilyen tevékenységekhez.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide .
  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: A Leendő jelölt adatait ara használjuk fel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy érdekelhetik-e a szolgáltatásaink, vagy hasznosak lennének-e az Ön számára, és ha igen, akkor felmérjük, tudunk-e segíteni Önnek, illetve hogyan. Ha úgy gondoljuk, hogy tudunk Önnek segíteni, akkor felhasználjuk az információkat arra, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI: Ha Önt közvetlenül, Ideiglenes munkavállalóként alkalmazzuk, akkor a személyes adatai felhasználásának fő oka az, hogy biztosítsuk Ideiglenes kapcsolatunk zökkenőmentes működését, és hogy megfeleljünk a szerződéses és más egymásra vonatkozó követelményeinknek, és az Ügyfeleinknek Ideiglenes kapcsolatunk részeként, és harmadik felek, mint például az adóhatóságok és a kormányzati szervek felé való kötelességeinknek.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • ÜGYFÉLADATOK: Az Ügyfelekkel kapcsolatos információk felhasználásának legfőbb oka, hogy bemutatkozzunk Önnek, és a szerződéses megállapodás megfelelő végrehajthatóságának biztosítása, és így a zavartalan kapcsolat garantálása. Ez magában foglalja: (i) olyan Jelöltek azonosítását, akik véleményünk szerint megfelelőek lesznek az Ön vagy szervezete számára; (ii) MSP program biztosítását az Ön számára (vagy egy másik szervezet támogatását ennek érdekében); (iii) RPO szolgáltatások nyújtását az Ön számára (vagy egy másik szervezet támogatását ennek érdekében); szolgáltatások nyújtása az Ön munkavállalóinak, mint például tanfolyamok nyújtása az oktató személyzetnek, akik az Ön Ügyfeleinek  dolgoznak az oktatási szektorban. Minél több információnk van Önről, annál jobb szolgáltatást kínálhatunk.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Az Ön személyes adatait elsősorban azért használjuk fel, hogy a szerződéses megállapodást megfelelő végrehajthassuk, így zavartalan kapcsolatot garantálhassunk, és megfeleljünk a törvényi követelményeknek.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK, VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: A referenciaszemélyek személyes adatait annak érdekében használjuk, hogy a Jelölteknek megfelelő elhelyezkedési lehetőséget találjunk. Ha ellenőrizhetjük a részleteket és képesítéseket, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megfelelnek majd a leendő munkáltató igényeinek. Abban az esetben, ha a referenciát nyújtó személyt arra kérik, hogy adjon referenciát egy Jelölttel való szakmai kapcsolatáról, és ahol azt gondoljuk, hogy érdeklődhetnek aziránt, hogy az Ügyfelünkké váljanak, felhasználhatjuk az adataikat, hogy felegyük a kapcsolatot az alternatív kapacitással. A Jelölt vagy a Munkavállalók  személyes adatai közül a Jelöltet  vagy a Munkavállalót érintő baleset vagy vészhelyzet esetén a vészhelyzet esetén értesítendő ismerős elérhetőségét használjuk.  A Munkavállalók hozzátartozóinak vagy más kedvezményezettjeinek személyes adatait arra használjuk fel, hogy az érintett Munkavállaló számára bizonyos kedvezményeket és munkavállalói jogokat tegyünk elérhetővé.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.
  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Az adatait annak érdekében használjuk fel, hogy fejlesszük a weboldal felhasználói élményét, például a legutóbbi munkakeresések elemzésével, amelynek segítségével szerintünk az Ön számára érdekes munkákat kínálhatunk Önnek. Ha emellett Ön a Hays Jelöltje  vagy Ügyfele is, akkor arra is használhuk a weboldal használatából származó adatait, hogy egyéb szempontból is továbbfejlesszük az Önnel folytatott kommunikációnkat vagy az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat.  
  • Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson here.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Hays Munkavállalóinak kommunikációja, ideértve az általuk és részükre küldött e-maileket, belső vagy külső vizsgálatok vagy peres eljárások részeként meg lesz vizsgálva, amennyiben szükséges.

 

Kivel osztjuk meg személyes adatait?

  • A JELÖLTEK ADATAI: Különböző felekkel, különböző módokon és különböző okokból osztjuk meg személyes adatit. Elsősorban leendő munkáltatókkal osztjuk meg az adatait, hogy növeljük az esélyét az Önnek megfelelő munka megszerzésére. Hacsak máshogy nem rendelkezik, megosztjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal és a kiválasztott munkaaggregátorokkal, ha úgy gondoljuk, hogy ezzel biztosíthatjuk a lehető legjobb szolgáltatást az Ön számára és maximalizáljuk annak esélyét, hogy azt kapja, amit szeretne.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.
  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: Abban az esetben, ahol Önt Leendő jelöltként azonosítottuk, megoszthatjuk az adatait bármely csoportvállalatunkkal és társult harmadik felünkkel, mint például a szolgáltatóinkkal, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.
  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI: Ha közvetlenül, Ideiglenes munkatársként alkalmazzuk Önt, akkor számos további féllel megoszthatjuk az Ön személyes adatait, hogy biztosítsuk Ideiglenes kapcsolatunk zökkenőmentes működését. Például megoszthatjuk a személyes adatait a Hays vállalaton belül a megfelelő munkatársakkal (ez a tengerentúli irodákban dolgozó kollégákra is kiterjedhet), egy Ügyféllel, és adott esetben olyan egészségügyi szakemberekkel, mint a háziorvos, vagy a munkahelyi egészségügyi szakember.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.
  • ÜGYFÉLADATOK: Megoszthatjuk adatait: Megoszthatjuk adatait: (i) elsősorban azért, hogy biztosítsuk Önnek a megfelelő Jelöltválasztékot; (ii) hogy MSP programot nyújtsunk Önnek (vagy támogassunk egy másik szervezetet ebben); (iii) hogy RPO szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek (vagy támogassunk egy másik szervezetet ebben); és/vagy (iv) szolgáltatások nyújtása az Ön munkavállalóinak, mint például tanfolyamok nyújtása az oktató személyzetnek, akik az Ön Ügyfeleinek  dolgoznak az oktatási szektorban. Hacsak máshogy nem rendelkezik, a fenti célok elérése érdekében megosztjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.
  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Hacsak máshogy nem rendelkezik, megosztjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal és azokkal a szervezetekkel, akiknek szolgáltatásokat biztosítunk.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.
  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK, VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: Hacsak máshogy nem rendelkezik, megosztjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal és azokkal a szervezetekkel, akiknek szolgáltatásokat biztosítunk.
  • Ha szeretne látni egy részletesebb listát arról, hogy kikkel osztjuk meg személyes adatait a megfelelő körülmények között, kérjük, kattintson ide.

 

  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Hacsak másképp nem rendelkezik, megosztjuk adatait az internetes elemzésre szakosodott szolgáltatókkal, a marketingautomatizálási platformokkal és a közösségimédia-szolgáltatásokkal foglalkozó szolgáltatókkal annak érdekében, hogy csak az Ön számára célzott hirdetéseket kapjon tőlünk.    

Hogyan védjük személyes adatait?

  • Számunkra fontos az adatvédelem. Ezért megtesszük a szükséges intézkedéseket, amelyek célja az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés és az azokkal való visszaélés megakadályozása.
  • Az alkalmazott eljárásokkal kapcsolatos további információért, kérjük, kattintson ide.

Mennyi ideig tartjuk meg a személyes adatait.

  • Ha Ön Ügyfél vagy a Szállító, akkor megőrizzük a személyes adatait, hogy szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek, vagy hogy Ön nyújtson szolgáltatásokat nekünk, vagy a szolgáltatásainkról olyan adatokat nyújtsunk Önnek, amelyről azt gondoljuk, hogy az Ön számára érdekes lehet. Ha kifejezetten jelezte, hogy nem szeretné, hogy megőrizzük a személyes adatait, akkor Töröljük azokat a Rendszerükből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt).
  • Ha Ön Leendő jelölt, vagy Jelölt, és két éven keresztül nem voltunk érdemi kapcsolatban Önnel (vagy, adott esetben, a céggel, amelynél vagy amellyel dolgozik), Töröljük személyes adatait a Rendszerünkből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt). Ahogy az Ügyfeleknél és a Szolgáltatóknál, ha kifejezetten jelzi Leendő jelöltként vagy Jelöltként, hogy nem érdeklődik a szolgáltatásaink iránt, akkor Töröljük a személyes adatait a Rendszerünkből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt).
  • Ha közvetlenül, Ideiglenes munkavállalóként alkalmazzuk Önt, akkor normál módon feldolgozzuk az adatait az Ideiglenes munkaviszony időtartama során, és egy adott időtartamon keresztül megőrizzük őket, miután elváltak útjaink, a Jelöltekre alkalmazott megközelítésünknek megfelelően.
  • A személyes adatok megőrzésére vonatkozó további információért, kérjük, kattintson ide

Hogyan érheti el, módosíthatja vagy vonhatja vissza az Ön által megadott személyes adatokat?

  • Még akkor is különböző jogai vannak a személyes adataival kapcsolatban, ha már tároljuk őket. Ha kapcsolatba kíván lépni ezek miatt, kérjük, keressen fel bennünket. Indokolatlan késedelem nélkül és minden esetben a vonatkozó törvények előírásai szerint igyekszünk válaszolni a kérésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben szükséges, megőrizzük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.
  • Tiltakozáshoz való jog: Ha adatait jogos érdekeink alapján felhasználjuk, ebbe azonban Ön nem egyezik bele, joga van tiltakozni.  30 napon belül válaszolunk a kérésére (bár bizonyos esetekben meghosszabbíthatjuk ezt az időszakot). Ilyenkor általában csak bizonyos, korlátozott feltételek teljesülése esetén vitatjuk a kérését.
  • Hozzájárulás visszavonásához való jog : Ha megszereztük a hozzájárulását bizonyos személyes adatok kezelésére adott tevékenységek esetében (pl. bizonyos joghatóságokban a sütik használata céljából) vagy a hozzájárulását arra, hogy marketingtevékenységet folytassunk az Ön számára, ezt a hozzájárulását bármikor visszavonhatja.
  • Érintett hozzáférési kérelme (Data Subject Access Request – DSAR): Az egyértelműség kedvéért szeretnénk hangsúlyozni, hogy joga van megerősítést kérni tőlünk azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárolunk Önről egy adott pillanatban, és megkérhet bennünket arra, hogy módosítsuk, frissítsük vagy Töröljük ezeket az információkat. Ekkor teljesíthetjük a kérését, vagy emellett az alábbiak egyikét tehetjük:
    • megkérjük a személyazonossága megerősítésére, vagy további információkat kérhetünk Öntől a kérelméről, és
    • ha jogunkban áll, visszautasítjuk a kérését (de ezen döntésünk indokait megmagyarázzuk).
  • Törléshez való jog: Bizonyos helyzetekben (például ha jogosulatlanul kezeltük az adatait), jogában áll a személyes adatok „törlését” kérni tőlünk. 30 napon belül válaszolunk a kérésére (bár bizonyos esetekben meghosszabbíthatjuk ezt az időszakot), és csak bizonyos korlátozott feltételek teljesülése esetén vitatjuk majd a kérését. Ha kérését elfogadjuk, Töröljük az adatait.
  • Adathordozhatósághoz való jog: Ha úgy kívánja, joga van átvinni adatait tőlünk egy másik adatkezelőhöz. Ebben segítséget is nyújtunk – vagy úgy, hogy közvetlenül átvisszük az adatait, vagy úgy, hogy biztosítunk egy másolatot az Ön számára egy általánosan használt, géppel olvasható formátumban.
  • Panasztételi jog egy felügyeleti hatóságnál: Jogában áll az is, hogy panaszt tegyen a helyi felügyeleti hatóságánál, amelynek részleteit itt találhatja.
  • Amennyiben érdekei vagy igényei változnak, leiratkozhat marketingtartalmunk egy részéről vagy egészéről (pl. a munkalehetőségeket tartalmazó e-mailekről vagy a Hays hírleveleiről), ha rákattint az e-mailekben található leiratkozási hivatkozásra, vagy ha frissíti a beállításait a beállítási központunkban a Hays weboldalán (ha bejelentkezik a fiókjába, vagy megadja az e-mail-címét).
  • Ha többet szeretne megtudni az általunk Önről tárolt személyes adataira vonatkozó jogairól, kérjük, kattintson ide.

Hogyan tárolhatjuk és adhatjuk át adatait nemzetközi szinten?

  • A Hays globális szervezet – ez teszi lehetővé a számunkra, hogy a ránk jellemző színvonalon kínáljuk szolgáltatásainkat. Annak érdekében, hogy továbbra is így működhessünk, szükséges lehet számunkra, hogy nemzetközi szinten kell átadjuk és tároljuk adatait bizonyos feltételek között. 
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen lépéseket teszünk adatai nemzetközi szintű átadása és tárolása során, kérjük, kattintson ide.

Ki a felelős az Ön személyes adatainak kezeléséért, amikor hozzáfér a Hays weboldalához? 

  • A Hays irányítja a személyes adatok kezelését, amikor hozzáfér a weboldalához/weboldalaihoz.
  • Ha további kérdései vannak, vagy további részleteket szeretne megtudni, kérjük, kattintson ide.

Mik azok a sütik és hogyan használjuk őket?

  • A süti egy kisméretű adatrészlet, amelyet a számítógépe merevlemeze tárol. Ezeket csaknem minden webhely használja, és nem ártanak a rendszerének. A segítségükkel követjük a tevékenységét, hogy a lehető legzökkenőmentesebb élményben legyen része weboldalunk meglátogatásakor. A sütikből származó információkat használhatjuk arra, hogy biztosan az igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljunk Önnek a következő látogatásakor. A sütiket forgalomelemzésre és hirdetési célokra is használhatjuk.
  • Ha ellenőrizni vagy módosítani szeretné, hogy milyen típusú sütiket fogad el, akkor ezt rendszerint a böngésző beállításai között teheti meg. Erről a marketingbeállítások oldalán is tájékoztatást adunk a Hays weboldalán.
  • Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy miként használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, kérjük, kattintson ide.

A sütik elutasítása

  • Ha nem szeretne olyan sütiket fogadni, amelyek nem feltétlenül szükségesek a webhelyünk alapvető funkcióinak működéséhez, a böngésző beállításainak módosításával utasíthatja vissza ezeket
  • A legtöbb internetes böngésző elfogadja a sütiket, de ha nem szeretné, hogy így gyűjtsünk adatokat, dönthet úgy, hogy mindent vagy egy részüket fogadja el, vagy az összes sütit visszautasíthatja a böngészője adatvédelmi beállításain keresztül. Azonban az összes süti visszautasítása azt jelenti, hogy nem használhatja ki webhelyünk minden előnyös funkcióját. Minden böngésző különböző, ezért ellenőrizze böngészője „Súgó” menüjét, hogy megtudja, miként módosíthatja a sütibeállításokat.
  • A sütikkel kapcsolatos további általános információkért, beleértve azt is, hogy miként kapcsolhatja ki őket, látogasson el az aboutcookies.org weboldalra. Itt azzal kapcsolatban is találhat információkat, hogy miként törölheti a sütiket a számítógépéről.
 
  •  

HOSSZABB RÉSZLETES SZAKASZ

*****************************

MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK? 

Szóval szeretné egy kicsit jobban megismerni, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről? Íme, egy részletesebb áttekintés az összegyűjtött információk típusairól. Az alábbi információk mellett természetesen gyűjtjük azokat a személyes adatokat is, amelyek kezelése törvényi kötelezettségünk egy adott helyzetben.

  • A JELÖLTEK ADATAI  : Az adott körülményektől és a vonatkozó helyi törvényektől és követelményektől függően gyűjtünk néhány vagy minden alább felsorolt információt, amelyek lehetővé teszik a számunkra, hogy a saját körülményeire és érdeklődésére szabott munkalehetőségeket kínáljunk Önnek. Bizonyos joghatóságokban az alábbiakban ismertetett adatok némelyikének kezelését jogszabály tiltja a számunkra. Ilyen esetekben az adatokat ezen joghatóságokban nem fogjuk kezelni: 
    • Név;
    • Kor / születési idő;
    • Személyi szám;
    • Nem;
    • Fénykép;
    • Családi állapot;
    • Elérhetőségek;
    • Oktatási adatok;
    • Korábbi foglalkoztatottsággal kapcsolatos adatok;
    • Vészhelyzet esetén értesítendő ismerősök és az eltartottak részletes adatai;
    • Referenciaszemély adatai;
    • Bevándorlási státusz (szüksége van-e munkavállalási engedélyre);
    • Állampolgárság / születési hely;
    • Kezdés dátuma vagy rendelkezésre állás dátuma:
    • A vezetői engedély és/vagy útlevél / személyazonosító igazolvány másolata;
    • Banki adatok;
    • Pénzügyi információk (ha pénzügyi háttérellenőrzéseket kell végezni);
    • Társadalombiztosítási szám (vagy ezzel egyenértékű, az Ön országában használt azonosító) és egyéb, adózással kapcsolatos információk;
    • Sokféleséggel kapcsolatos információk  (faji vagy etnikai származást, vallási vagy más hasonló meggyőződést és a fizikai vagy mentális egészséget, ideértve a fogyatékossággal kapcsolatos információkat is);
    • Az esetleg büntetett előélettel kapcsolatos adatok, ha ez szükséges az érdeklődésére számot tartó munkakörhöz;
    • Részletek a korábbi és a jelenlegi javadalmazásáról, nyugdíjáról és béren kívüli juttatásairól;
    • Gyermeknevelési vagy -gondozási tényezők (például amikor gyermeknevelési utalvány számára levonást engedélyez, vagy amikor önként megosztja ezt az információt);
    • Szexuális orientáció (például ha a legközelebbi hozzátartozó személyének megadásakor ezt Ön megosztja);
    • A jövőbeli foglalkoztatással kapcsolatos érdeklődésével és igényeivel kapcsolatos információ, közvetlenül és közvetetten – például a weboldalunkon, illetve a tőlünk kapott e-mailekben rákattintott linkeken keresztül megtekintett munkalehetőségek vagy elolvasott cikkek alapján – összegyűjtve;
    • További információk, amelyeket Ön oszt meg velünk;
    • további információk, amelyeket a referenciaszemélyei osztanak meg velünk Önről;
    • További információk, amelyeket az ügyfeleink osztanak meg velünk Önről, vagy amelyeket harmadik fél forrásaiból, például munkakereső weboldalakról szerzünk be,
    • IP-cím;
    • A szolgáltatásaink elérésének dátumai, időpontjai és gyakorisága; és
    • CCTV-felvétel, ha személyesen is ellátogat hozzánk.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyűjtött személyes adatok fenti listája nem terjed ki mindenre.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

***

  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: Ha úgy gondoljuk, hogy a szolgáltatásaink Önt érdekelhetik, illetve az Ön javára válhatnak, korlátozott módon adatokat gyűjtünk Önről annak meghatározása érdekében, hogy miben lehetünk a szolgálatára. Az ilyen adatok gyűjtése során valószínűleg a nevét és az elérhetőségeit is rögzítjük, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Előfordulhat, hogy más adatokat is gyűjtünk Önről, például hogy a LinkedIn vagy egyéb álláskereső oldalon találtunk-e Önre, továbbá adatokat gyűjthetünk a korábbi munkahelyeivel, végzettségével, képesítéseivel kapcsolatban, illetve bármely olyan extra információt is rögzíthetünk, amelyet Ön a profiljában vagy az életrajzában megadott, majd feltöltött egy ilyen weboldalra.
  • Amennyiben a weboldalunkat megnyitja, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

***

  •  IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI: Amennyiben Önt közvetlenül, Ideiglenes munkavállalóként alkalmazzuk vagy szerződtetjük, akkor a releváns körülményektől, a vonatkozó helyi törvényektől és a követelményektől függően néhány vagy minden alábbi információt gyűjtünk (a Jelöltekről gyűjtött adatokon felül), hogy biztosítsuk, hogy az Ideiglenes munkakapcsolat zavartalanul működik, éshogy meg tudunk felelni a szerződéses és más, harmadik feleknek történő kötelességeinknek, mint például az adóhatóságok, vagy a kormányszervek. Egyes joghatóságokban korlátozott, hogy mely alábbi adatokat dolgozhatjuk fel. Ilyen esetekben nem fogjuk feldolgozni ezeket az adatokat azokban a joghatóságokban.
    • személyzeti szám/egyéb azonosító;
    • a foglalkoztatás vagy a munkahely helye az Ügyfélnél;
    • szakszervezeti tagság;
    • az esetleges panaszok vagy fegyelmi ügyek részletei, függetlenül attól, hogy azokat Ön indította vagy Ön ellen indították, vagy más módon volt érintett bennük;
    • az ideiglenes Munkaviszonya során igénybe vett vagy kérelmezett szabadságának vagy betegállományának részletei, beleértve az egészséggel kapcsolatos információkat;
    • az ideiglenes munkaviszony során nyújtott teljesítményével kapcsolatos információk, beleértve a Munkaviszonya során kapott bónuszok vagy előléptetések részleteit, a teljesítményértékeléseket és egyéb, az Ön foglalkoztatásához, a kollégáival való kapcsolatához és a foglalkoztatásával kapcsolatban felmerülő kérdésekhez kapcsolódó információkat;
    • A megtett utazások részletei.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyűjtött személyes adatok fenti listája nem terjed ki mindenre.
  • A fent felsorolt elemek közül több ahhoz szükséges, hogy teljesíthessük az Önnel és másokkal szembeni szerződéses kötelezettségeinket. Egyéb elemeket, mint például a társadalombiztosítási szám (illetve azzal egyenértékű adat), törvény vagy egyéb jogszabály ír elő. Mások egyszerűen az üzletmenetünkhöz, illetve az ideiglenes munkaviszony zökkenőmentességének biztosításához lehetnek szükségesek.
  • Ha elutasítja ezen adatok megadását, a szóban forgó személyes adatok típusától és az adatok kezelésének okaitól függően elképzelhető, hogy nem tudjuk teljesíteni a ránk vonatkozó szerződéses előírásokat, vagy szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy az  ideiglenes munkaviszony fenntartása ellehetetlenül.

***

  • ÜGYFÉLADATOK : Az ügyfelektől gyűjtött adatok valójában nagyon korlátozottak. Általában csak az elérhetőségére van szükségünk, vagy a szervezeténél dolgozó kapcsolattartók adataira (pl. név, telefonszám és e-mail-cím), hogy kapcsolatban léphessünk Önnel, garantálhassuk a zökkenőmentes együttműködést, illetve egyes esetekben szolgáltatásokat biztosíthassunk az alkalmazottai számára. Ezenkívül tároljuk a jelöltek profiljával, valamint a Hays által közzétett más anyagokkal kapcsolatos tevékenységének adatait, amelynek segítségével garantálhatjuk az Ön számára a releváns és időszerű marketingkommunikációt. Emellett további információkat is tárolhatunk, ha azokat valaki megosztotta velünk az Ön szervezetéből. Bizonyos körülmények között, például a pénzügyi és adósságbehajtási csapatokkal való kapcsolattartás során a velünk bonyolított hívásait a vonatkozó helyi jogszabályoktól és követelményektől függően rögzíthetjük. Ha bármilyen okból további személyes adatokra van szükségünk, tájékoztatjuk Önt.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

***

  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI : Nem gyűjtünk sok adatot a beszállítókról – egyszerűen csak biztosítanunk kell a kapcsolat zökkenőmentes működését. Összegyűjtjük a szervezeténél dolgozó kapcsolattartók adatait, például a nevüket, telefonszámukat és e-mail címüket. Bankadatokat is gyűjtünk, hogy fizethessünk. Emellett további információkat is tárolhatunk, ha azokat valaki megosztotta velünk az Ön szervezetéből. Bizonyos körülmények között, például a pénzügyi és adósságbehajtási csapatokkal való kapcsolattartás során a velünk bonyolított hívásait a vonatkozó helyi jogszabályoktól és követelményektől függően rögzíthetjük.
  • Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, vagy bármely tőlünk küldött e-mailben található hivatkozásra kattint, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

***

  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK, VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: A referenciaszemélyektől csak egy megerősítésre van szükségünk azzal kapcsolatban, amit már tud a jelöltről vagy a leendő munkatársról, hogy az általuk kívánt munkát szerezhessék meg. A vészhelyzet esetén hívható ismerősöket vészhelyzet esetén keressük fel. Ha kérni szeretne egy hivatkozást, nyilvánvalóan szükségünk lesz a játékvezető elérhetőségére (például névre, e-mail címre és telefonszámra). Ezekre az adatokra akkor is szükségünk van, ha egy jelöltünk vagy egyik Munkavállalónk Önt adta meg vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot baleset vagy vészhelyzet esetén.
  • Gyűjtjük születési, kapcsolattartási adatait, esetlegesen néhány egészségügyi adatot, ha egyik Munkavállalónk Önt adta meg hozzátartozójaként vagy bármilyen más kedvezményezettjeként az ő alkalmazásával járó kedvezménnyel kapcsolatban, vagy ha egyik Munkavállalónk bizonyos munkavállalói jogokat gyakorol. Korlátozott mennyiségű adatot kaphatunk továbbá Önről (következtetések útján) szexuális beállítottságáról, ha egyik Munkavállalónk Önt házastársaként vagy partnereként határozta meg, amikor a hozzátartozóját, legközelebbi rokonát vagy egy vészhelyzet esetén értesítendő személyt adott meg.

***

  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK A Webhelyfelhasználókról  korlátozott mennyiségű adatot gyűjtünk, amelynek segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, és segítjük a biztosított szolgáltatásaink kezelését. Ez magában foglalja a weboldal használatával, a weboldal látogatásának gyakoriságával, a böngészője típusával, a weboldal megtekintésének helyével, a kiválasztott megtekintési nyelvvel, és a weboldal legnépszerűbb időszakaival kapcsolatos információkat. Ha a weboldalon keresztül lép velünk kapcsolatba, például a csevegés funkció használatával, minden Ön által megadott információt összegyűjtünk, például a nevét és az elérhetőségét.
  • Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, amikor ellátogat a weboldalunkra, kérjük, kattintson ide.

****************************

HOGYAN GYŰJTJÜK SZEMÉLYES ADATAIT? 

  • A JELÖLTEK ADATAI: A jelöltek személyes adatait a következő módokon gyűjtjük:
  1. Személyes adatok, amelyeket Ön, a jelölt ad meg nekünk;
  2. Személyes adatok, amelyeket más forrásokból kapunk; és
  3. Személyes adatok, amelyeket automatikusan gyűjtünk.

            Az Ön által megadott személyes adatok

  • A Hays-nek tudnia kell bizonyos információkat Önről, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújtson. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legjobb lehetőségeket kínálhassuk, Önnek pedig időt takarít meg, hogy ne kelljen átverekednie magát az Ön számára nem releváns munkákkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos információkon.
  • Számos módon oszthat meg információkat velünk. Mindez csak attól függ, hogy mi felel meg leginkább az Ön számára. Ezek a következők lehetnek:
    • Az adatai megadása a Hays weboldalán, egy jelentkezési űrlapon, vagy a regisztrációs folyamat részeként;
    • Egy papírlapú önéletrajz leadása a Hays valamelyik toborzási eseményén, állásbörzéjén vagy irodájában;
    • Az önéletrajz vagy egyéb adatok elküldése a Hays egyik tanácsadójának, vagy egy vele folytatott interjú;
    • Állásra jelentkezés egy állásajánlatokat gyűjtő oldalon, amely tovább irányítja a Hays weboldalára;
    • Személyes adatainak megadása a Hays egyik microsite-ján, vagy
    • Benevezés egy vetélkedőre a Facebookon, Twitteren vagy hasonló közösségimédia-csatornán.

            Más forrásokból származó személyes adatok

  • Más forrásokból is kapunk személyes adatokat a jelöltekről. Az adott körülményektől és a vonatkozó helyi jogszabályoktól és előírásoktól függően ezek a következő helyzetekben kapott személyes adatokat foglalják magukban:
    • Az Ön referenciaszemélye személyes adatokat adhat meg Önről;
    • ügyfeleink, beszállítóink és egyéb jelöltjeink is megoszthatnak velünk személyes adatokat Önről;
    • Ha „kedveli” az oldalunkat Facebookon, vagy „követ” bennünket Twitteren, megkapjuk a személyes adatait ezekről az oldalakról; és
    • Ha egy RPO vagy MSP beszállítón keresztül ajánlották Önt nekünk, ezek is megoszthatják velünk az Ön személyes adatait.

Automatikusan gyűjtött személyes adatok

  • Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.

***

  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: A leendő jelöltekkel kapcsolatban abban az esetben gyűjtünk személyes adatokat harmadik féltől, ha:
    • Leendő jelölteket keresünk harmadik forrásból, mint amilyen például a LinkedIn vagy egyéb álláskereső weboldalak, ahonnan beszerezzük az Ön személyes adatait;
    • A személyes adatait a Facebook vagy a Twitter részéről megkapjuk, amikor „kedveli” az oldalunkat Facebookon, vagy „követ” bennünket Twitteren, (vagy ehhez hasonló interakciót végez a közösségi médiában); és
    • A személyes adatait egy RPO vagy egy MSP részéről megkapjuk, ha ők ajánlottak Önt a számunkra.

***

  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI Ha Önt ideiglenes munkavállalóként foglalkoztatjuk közvetlenül, adatait a következő módokon gyűjtjük (a Jelöltekről már begyűjtött adatokon túl):
  1. Személyes adatok, amelyeket Ön ad meg nekünk; és
  2. Személyes adatok, amelyeket más forrásokból kapunk.

            Az alábbiakban e módszerek mindegyikével kapcsolatban talál részleteket.

            Az Ön által megadott személyes adatok

  • A Hays-nek ismernie kell bizonyos információkat Önnel kapcsolatban ahhoz, hogy teljesíthessük az Önnel szembeni kötelezettségeinket, hogy meggyőződhessünk róla, hogy Ön megfelelően teljesíti a velünk szemben vállalt kötelezettségeit, és hogy biztosíthassuk, hogy mindketten teljesítjük a másokkal szembeni kötelezettségeinket. Ezek az információk lehetővé teszik számunkra a szokásos ideiglenes munkaviszony fenntartását mindazzal együtt, ami ezzel jár.
  • Számos módon oszthat meg információkat velünk azon túl, amelyeket jelöltként oszt meg velünk. Adott esetben és a helyi jogszabályokkal és előírásokkal összhangban például:
    • Az ideiglenes munkaviszony kezdetekor kitöltött regisztrációs űrlapok; vagy
    • adhat meg adatokat a tanácsadójával tett találkozók vagy kommunikáció során, a HR-csapatnak vagy más kollégáknak.

            Más forrásokból származó személyes adatok

  • Más forrásokból is kapunk Önre vonatkozó személyes adatokat. Az adott körülményektől és a vonatkozó helyi jogszabályoktól és előírásoktól függően ezek a következő helyzetekben kapott személyes adatokat foglalhatják magukban:
    • ha Önt munkaközvetítő iroda vagy egyéb, állásközvetítéssel foglalkozó iroda ajánlotta a számunkra, ez is megoszthatta velünk az Ön személyes adatait;
    • olyan harmadik fél szolgáltatóktól szerzett információk, amelyek az ideiglenes munkaviszony kezdetén elvégezték az Ön háttérellenőrzését;
    • az Ön kollégái is megoszthatnak velünk személyes adatokat Önről;
    • orvosi szakemberek (megfelelő és korlátozott körülmények között) is megoszthatnak velünk személyes adatokat Önről;
    • az Ön nyugdíj- és cafeteriaszolgáltatói is megoszthatnak velünk személyes adatokat Önről; és
    • más harmadik felek, például a helyi adóhatóság is megoszthat velünk személyes adatokat Önről.

      ***

  • ÜGYFÉLADATOK Az ügyfelek személyes adatait a következő módokon gyűjtjük:
  1. Személyes adatok, amelyeket Öntől kapunk;
  2. Személyes adatok, amelyeket más forrásokból gyűjtünk vagy kapunk; és
  3. Személyes adatok, amelyeket automatikusan gyűjtünk.

            Személyes adatok, amelyeket közvetlenül Öntől kapunk

  • Ugyanaz a célunk – garantálni, hogy szervezeténél a legjobb csapat dolgozzon. Kétféleképpen kapunk majd közvetlenül adatokat Öntől:
    • Ha proaktívan kapcsolatba lép velünk, általában telefonon vagy e-mailen; és/vagy
    • Ha mi keressük Önt vagy telefonon vagy e-mailen, vagy általánosabban a tanácsadóink üzletfejlesztési tevékenységének részeként.

            Más forrásokból származó személyes adatok

  • Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően más forrásokból is keresünk Önről vagy a kollégáiról további információkat általánosságban az elvárható pontosság vagy más piaci információszerzés jegyében
    • Harmadik féltől származó piackutatásból vagy az online és offline média elemzéséből (amelyet személyesen is végzünk, vagy alkalmazunk egy szervezetet ennek elvégzésére);
    • A releváns események résztvevőlistájából; és
    • Más korlátozott forrásokból és harmadik felektől (például a jelöltjeinktől, ha megadják az Ön adatait, mert referenciaszemélynek választották, vagy amennyiben visszajelzést adnak egy adott feladattal kapcsolatban). 

A weboldalunkon vagy az e-mailben küldött hivatkozásokon keresztül gyűjtött személyes adatok    

  • Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjtünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.

***

  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Ha ellátogat a weboldalunkra, bizonyos információkat automatikusan összegyűjtünk, függetlenül attól, hogy végül szolgáltatásunk használata mellett dönt-e .Ez magába foglalja az Ön IP-címét, a dátumot, valamint a weboldalunk megtekintésének időpontját és gyakoriságát, illetve azt, hogy miként böngészi annak tartalmát, illetve egyéb műszaki adatokat. Adatokat gyűjtünk Öntől akkor is, ha kapcsolatba lép velünk a weboldalon keresztül, például a csevegési funkció használatával.
  • Adatait automatikusan gyűjtjük sütik segítségével, a böngészője sütibeállításainak megfelelően. Ha Ön a Hays jelöltje, jövendőbeli jelöltje vagy ügyfele is egyben, akkor a weboldalaink használatából származó adatokat felhasználjuk arra is, hogy egyéb szempontból továbbfejlesszük a kommunikációnkat vagy az Önnek kínált szolgáltatásokat. Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide.

*****************************

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL SZEMÉLYES ADATAIT?

Az Önről megszerzett adatoknak komoly hasznát látjuk.

Íme néhány további részlet a fentiekkel kapcsolatban:

            Toborzási tevékenységek

  • Természetesen fő tevékenységi területünk a toborzás – a megfelelő Jelöltek összekapcsolása a megfelelő munkával Az alábbiakban felsoroltuk azokat a különböző módszereket, amelyek segítségével az Ön személyes adatait adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően erre a célra felhasználjuk és kezelhetjük. Kérjük, ne feledje, hogy ez a lista nem terjed ki mindenre.
    • Adatok gyűjtése Öntől és más forrásokból, például a LinkedInről;
    • Adatai tárolása (és szükség esetén frissítése) az adatbázisunkban, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a toborzás miatt;
    • A toborzási szolgáltatások nyújtása és a toborzási folyamat megkönnyítése;
    • Az Ön adatainak elemzése azon nyitott pozíciók fényében, amelyekre alkalmasnak tartjuk Önt;
    • Az Önnel kapcsolatos információk elküldése az Ügyfeleknek annak érdekében, hogy jelentkezhessen a pozíciókra, vagy hogy felmérhessék az Ön alkalmasságát az adott pozíciókra;
    • A CV beküldésének, a munkákra való online jelentkezés, és az Önt érdeklő munkákkal kapcsolatos értesítésekre való feliratkozás lehetővé tétele;
    • Speciális online képzéseken való részvétel lehetővé tétele;
    • Saját döntése alapján a szolgáltatásaink interaktív funkcióiban való részvétel biztosítása;
    • A köztünk fennálló szerződéses kötelezettségek teljesítése;
    • A Hays és harmadik felek között fennálló, az Ön toborzásával kapcsolatos szerződéses kötelezettségek teljesítése; 
    • A bérszámfejtési és számlázási folyamat támogatása;
    • Ügyfélelégedettségi felmérések elvégzése;
    • Az Ön által megadott adatok ellenőrzése vagy információkérés (pl. referenciák, képzettségek és az esetleges büntetett előélettel kapcsolatos dokumentumok a megfelelő mértékben és a helyi törvények szerint);
    • A bűntények feltárásával vagy az adók és egyéb díjak beszedésével kapcsolatos jogi kötelezettségeinknek való megfelelés;
    • Adatainak kezelésével lehetővé válik a számunkra, hogy célzott, releváns marketinganyagokat és üzeneteket küldjünk Önnek, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az érdeklődésére; és
    • Értékelési és fejlesztési tevékenységek végzése (pl. pszichometriai értékelések vagy készségtesztek) bizonyos joghatóságunkban, amelyekben működünk. Az Önt érintő joghatósággal kapcsolatos további információkért kattintson ide.
  • A fenti célokra személyes adatokat is felhasználunk, ha azt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide. Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként és mikor teheti ezt meg.
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

            Marketingtevékenység

  • Időről-időre információkat küldünk Önnek, amely véleményünk szerint számot tarthat az érdeklődésére, vagy segítséget kérhetünk Öntől azzal kapcsolatban, hogy más Jelöltekkel is felvegyük a kapcsolatot munkalehetőségek miatt. Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően különösen az alábbiakban felsorolt célokra használjuk fel az adatait. Kérjük, ne feledje, hogy ez a lista nem terjed ki mindenre. Cél:
    • egyéb termékek és szolgáltatások fejlesztésének és népszerűsítésének támogatása;
    • teljes körű toborzási szolgáltatásaink (állandó, átmeneti, szerződéses, outplacement, MSP programok és RPO szolgáltatások) népszerűsítése az Ön számára;
    • részletek küldése olyan jelentésekből, promóciókból, ajánlatokból, kapcsolatépítési és ügyféleseményekről, valamint az iparággal kapcsolatos általános információkból, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az Ön érdeklődésére;
    • az Ön adatainak kivonatos közzététele a Hays weboldalán/weboldalain promóciós célból, sikertörténetként (kizárólag miután megszereztük az Ön egyértelmű hozzájárulását); és
    • információk biztosítása az Ön számára bizonyos kedvezményekkel és ajánlatokkal kapcsolatban, amelyekre Ön a Hays-szel fenntartott kapcsolata miatt jogosult. 
  • Szükségünk van az Ön hozzájárulására a fenti tevékenységek néhány olyan szempontja miatt, amelyekre nem terjed ki a jogos érdekünk (különös tekintettel a sütiken keresztül történő adatgyűjtés, és a digitális csatornákon keresztül folytatott, a szolgáltatásaink közvetlen marketingtevékenysége), és a helyzettől függően, ezt a hozzájárulását beleegyezéssel (opt-in) vagy hallgatólagos beleegyezéssel (soft-opt-in) kérjük majd ki (amelyet alább ismertetünk). Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

            Esélyegyenlőségi megfigyelés és más érzékeny személyes adatok

  • Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy toborzási folyamataink megfeleljenek az esélyegyenlőséggel kapcsolatban vallott elveinknek. Az Önről (adott körülmények között és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően) gyűjtött adatok egy része a „sokszínűséggel kapcsolatos információknak” nevezett összefoglaló kifejezés alá tartozik. Ezek lehetnek az etnikai hovatartozásával, nemével, fogyatékosságával, életkorával, szexuális orientációjával, vallási vagy egyéb hasonló meggyőződésével és/vagy társadalmi-gazdasági hátterével kapcsolatos információk. Ezt a sokszínű információt „érzékeny” vagy „különleges kategóriájú” személyes információnak nevezzük, és valamivel szigorúbb adatvédelmi szabályok vonatkoznak rá.
  • Adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően ezeket az információkat felhasználhatjuk anonim módon az esélyegyenlőségi irányelveinknek való megfelelőség ellenőrzése érdekében. Ezenkívül továbbadjuk (megfelelően névtelen formában, ha ez szükséges) az adatokat az Ügyfeleink számára (beleértve a belső vagy külső könyvvizsgálóikat), ahol ezt a szerződéses feltételek szükségessé teszik, vagy ha az Ügyfél kifejezetten kéri ezen információkat a saját foglalkoztatási folyamatainak követése érdekében.
  • Más érzékeny/különleges kategóriájú adatokat is gyűjtünk Önről, mint például az egészséggel kapcsolatos adatokat, vagy a vallási hovatartozást, ha ezt a vonatkozó helyi törvények engedik. Ilyen körülmények között felhasználjuk ezeket az adatokat arra, hogy megfeleljünk a jogszabályoknak és a kötelezettségeinknek, mint például az éves szabadságra való jogosultság kiszámításához, vagy abból a célból, hogy ésszerű módosításokat végezzünk a Jelöltekkel vagy az Ideiglenes munkavállalókkal kapcsolatban.  Ha többet szeretne tudni annak jogi alapjáról, amely alatt feldolgozzuk az ilyen „érzékeny” vagy különleges kategóriájú adatokat, kattintson ide.
  • Gyűjthetjük adott esetben a bármely büntetőeljárással kapcsolatos adatokat a helyi jogszabályokkal összhangban. Ezen feltételek alatt meg kell szereznünk kifejezett beleegyezését, hogy ezt megtegyük. Az erre vonatkozó hozzájárulását egy beleegyezés felkínálásával fogjuk kikérni. Ez azt jelenti, hogy egyértelműen és világosan jeleznie kell a számunkra, hogy elfogadja az ilyen információk gyűjtését és felhasználását. 
  • Ha szeretne többet megtudni a hozzájárulásról, kérjük, kattintson ide.  Ha nem elégedett ezzel, bármikor jogában áll visszavonni a hozzájárulását, amelynek módjáról itt tudhat meg többet.
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, eltérő szabályok vonatkozhatnak az érzékeny / speciális besorolású adatokra. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

            Jogi követelések előterjesztésére, érvényesítésére, illetve védelmére

  • Kevésbé megszokott esetekben személyes adatait felhasználjuk, hogy jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk vagy védjünk meg.

            Profilozás

  • A profilozás egy olyan feldolgozási tevékenységtípus, amely magában foglalja azt, hogy felhasználjuk az Önről gyűjtött adatokat, hogy „profilt” építsünk Önről. Ez segít nekünk abban, hogy jobban megértsük, milyen ember Ön, milyen érdeklődési köre van, mit szeret, vagy mit nem szeret, ami lehetővé teszi nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek.

Így használjuk a profilozást:

A. Személyre szabás

  • Biztosítani szeretnénk, hogy a lehető legjobban kommunikálunk Önnel, és hogy optimalizáljuk az Önnek nyújtott információt a szolgáltatásainkon, a webhelyeinken és az online jelenlétünkön keresztül. Ahhoz, hogy ezt megtegyük, profilozási módszereket használunk, amely segít, hogy megértsük Önt, az érdeklődési köreit, a szokásait és a preferenciáit. (Egy példa arra, hogy milyen, amikor ezt tesszük: amikor rákattint valamire a webhelyünkön, akkor megjegyezzük, hogy ez például jelentheti azt, hogy érdeklődik a megtekintett tartalom iránt.) Profilozási módokat használunk arra, hogy Önt és a Jelölt profilját csoportokba és szegmensekbe soroljuk más Jelöltekkel együtt az érdeklődési köre, a szokásai, a tulajdonságai és/vagy a preferenciái alapján, így megtehetjük a következőket:
    • személyre szabott e-maileket küldhetünk Önnek (ami például tükrözheti azt, hogy mit gondolunk az Ön preferenciáiról);
    • javaslatokat tehetünk a szerkesztői tartalmakra, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekesek lehetnek Önnek (pl. jelentések az Ön iparágának fejlesztéseiről);
    • személyre szabott, vagy relevánsabb marketingkommunikációt küldhetünk Önnek (amelynek a tartalma például tükrözheti azt, hogy Ön miként válaszolt vagy lépett interakcióba a korábbi, tőlünk származó marketingkommunikációval).

            B. Előválogatás és rangsorolás

  •  Profilozási módszereket használhatunk, amelyek magukban foglalják a személyes adatainak elemzését, és/vagy azt, hogy Önt és a Jelöltprofilját csoportokba vagy szegmensekbe osszuk az érdeklődési köre, a szokásai, a tulajdonságai és/vagy a preferenciái tekintetében, hogy segítsünk szakértőinknek döntést hozni. Például végig futtathatjuk a személyes adatait a rendszerünkön, hogy a lehető leghatékonyabban megállapítsuk, hogy Ön alkalmas lehet-e egy üresedés tekintetében. Ez segít nekünk abban, hogy optimalizáljuk a Jelöltprofilokat munkakörökre, és javítja a ciklus hatékonyságát és eredményességét.
  • Pontosabban, felhasználhatjuk ezeket a profilozási módszereket arra, hogy megtegyük a következőket:
    • egyes szerepkörökhöz előválogatási listára tehetjük Önt és más megfelelő Jelölteket előre meghatározott kritériumok alapján, amely lehetővé teszi a tanácsadóink számára, hogy hatékonyabban azonosítsák a munkakörökhöz leginkább megfelelő Jelöltet; és
    • javasolhatunk munkaköröket az érdeklődési körei, a szokásai, a tulajdonságai és/vagy a preferenciái szerint, más Jelöltekkel összehasonlítva.
  • Profilozási módszereket fogunk használni a személyes adataival kapcsolatban, ha szükségesnek látjuk jogi érdekeink szempontjából. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kattintson ide. Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként és mikor teheti ezt meg.

 

C. Automatizált döntéshozatal

  • Ahogy újabb és jobb technológiák állnak rendelkezésre, felhasználjuk arra, hogy a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben segítsünk Önnek.
  • Automatizált vagy mesterséges intelligencia rendszereket használunk, amelyek tartalmazhatnak harmadik felek által biztosított rendszereket olyan adatok elemzésére, amelyeket Önről és más Jelöltekről gyűjtöttünk, és döntéseket hozhatunk Önről ezen adatok alapján. Ez magában foglalja a Jelöltek személyes adatainak gépi tanulását abból a célból, hogy egy bizonyos munkakörhöz a lehető legjobb előválogatási listát állítsuk össze. Az ilyen technológiának jelentősen csökkentenie kellene azt az időt, amelyre szükség van annak áttekintéséhez, hogy mely jelöltek illhetnek a legjobban a releváns munkákhoz. Ez a toborzási folyamatot sokkal hatékonyabbá és eredményesebbé teszi, ami, reméljük, javítani fogja a vállalatunkkal való élményét.
  • Automatizált döntéshozatalt használunk személyes adataival kapcsolatban, ahol megítélésünk szerint szükség van rá az Ön kérése alapján végzett szerződés előtti lépések elvégzéséhez. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.

Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

***

 

  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI: A Leendő jelöltek adatait arra használjuk, hogy eldöntsük, vajon Önt érdekelhetik-e a szolgáltatásaink, vagy származna-e előnye belőlük, és arra, hogy felmérjük, tudnánk-e segíteni Önnek, és hogy miként. Ha úgy gondoljuk, hogy segíthetünk, felhasználjuk a kapcsolattartási adatait, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel, és megkérdezzük, hogy érdeklődik-e a szolgáltatásaink iránt (általában e-mailben).
  • Ahhoz, hogy ezt elvégezzük, megtehetjük a következőket:
    • Gyűjthetjük a személyes adatait;
    • Tárolhatjuk az adatait (és szükség esetén frissíthetjük azokat) az adatbázisunkban, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a szolgáltatásaink miatt;
    • Áttekinthetjük a munkával kapcsolatos adatait, és hogy segítenek-e Önnek a szolgáltatásaink, illetve hogyan; és
    • Felvehetjük Önnel a kapcsolatot a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

***

***

Íme néhány további részlet a fentiekkel kapcsolatban:

            Toborzási tevékenységek 

  • Természetesen a legfőbb tevékenységi területünk a toborzás a következőkön keresztül: (i) Jelöltek biztosítása az Ön számára; (ii) RPO szolgáltatások; és (iii) MSP programok. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különböző módokat, amelyeken felhasználjuk az adatait ennek elősegítése érdekében.
    • Adatai tárolása (és szükség esetén frissítése) az adatbázisunkban, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a toborzási tevékenységek miatt;
    • Feljegyzések készítése megbeszéléseinkről és találkozóinkról, hogy célzott szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek;
    • Ügyfélelégedettségi felmérések elvégzése; és
    • Az adatok kezelése a szolgáltatásaink megfelelő marketingkampányainak célzása érdekében.
  • Az Ön munkavállalói számára is nyújtunk szolgáltatásokat, mint például oktatási tanfolyamokat az oktatási munkatársaknak, akik az Ügyfeleinek dolgoznak az oktatási szektorban, ami miatt szükséges az, hogy feldolgozzuk a személyes adataikat, hogy hozzáférést biztosítsunk a számukra ezekhez a szolgáltatásokhoz.
  • Személyes adatait felhasználjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.
  • Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként és mikor teheti ezt meg.

 

            Marketingtevékenység 

  • A vonatkozó helyi törvények és követelmények alapján természetesen nem fogjuk kérni hozzájárulását abban az esetben, ha olyan marketinganyagokat küldünk, mint a Global Skills Index egy vállalati posta- vagy e-mail-címre.
  • Ha nem elégedett ezzel, bármikor leiratkozhat a tőlünk érkező marketinganyagok fogadásáról, amelynek módjáról itt tudhat meg többet.
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk a marketingtevékenységgel kapcsolatban. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

 

            Jogi követelések előterjesztésére, érvényesítésére, illetve védelmére

  • Kevésbé megszokott esetekben személyes adatait felhasználjuk, hogy jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk vagy védjünk meg.

***

  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Tisztában vagyunk azzal, hogy valószínűleg sok a tennivalója, és nem akarja, hogy folyton zavarjuk Önt különböző kérdésekkel. Az egyensúly megtalálása érdekében csak arra használjuk fel az adatait, hogy: 
    • Tároljuk (és szükség esetén frissítsük) az adatait az adatbázisunkban, hogy a megállapodásainkkal kapcsolatban megkereshessük;

 

    • Szolgáltatásokat kínáljunk Önnek, vagy támogatást és szolgáltatásokat kérjünk Öntől;

 

    • Eleget tegyünk bizonyos jogi kötelezettségeinknek;

 

    • Segítsük a megfelelő marketingkampányok célzását; és

 

    • Kevésbé megszokott esetekben jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk, illetve védjünk meg.
  • Személyes adatait felhasználjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.
  • Természetesen nem fogjuk kérni a hozzájárulását, amikor marketingüzeneteket küldünk egy vállalati posta- vagy e-mail-címre.
  • Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként teheti ezt meg.
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

***

  • AZON SZEMÉLYEK, AKIKNEK ADATAIT JELÖLTEKTŐL VAGY MUNKAVÁLLALÓKTÓL KAPJUK MEG, PÉLDÁUL A REFERENCIASZEMÉLYEK, A VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ ISMERŐSÖK ÉS HOZZÁTARTOZÓK: Csak azokat az információkat használjuk fel, amelyeket a Jelöltünk vagy Munkatársunk adott meg Önről az alábbi célból: 
    • Ha Jelöltünk vagy Munkavállalónk Önt jelölte meg az űrlapunkon vészhelyzet esetén értesítendő ismerősnek, az őt érintő baleset vagy vészhelyzet esetén felvehetjük Önnel a kapcsolatot; vagy
    • Ha Munkavállalónk vagy Ideiglenes munkavállalónk Önt legközelebbi rokonaként vagy hozzátartozójaként vagy bármilyen más kedvezményezettjeként jelölte meg, tároljuk személyes adatait az adott Munkavállaló vagy Ideiglenes munkavállaló nyilvántartásban szereplő adatainak pontossága érdekében, és szükség szerint felhasználjuk személyes adatait munkavállalói juttatások és jutalmak biztosítására; személyes adatait kiadhatjuk az adott kedvezményt biztosító félnek.
    • Ha egy Jelölt vagy leendő Munkatárs Önt adta meg referenciaszemélyként, akkor felvehetjük Önnel a kapcsolatot, hogy referenciát kérjünk Öntől. Amikor arra kérjük, hogy adjon referenciát a Jelölt szakmai tapasztalatáról, és azt feltételezzük, hogy Önt érdekelheti az, hogy az Ügyfelünkké váljon, akkor felhasználhatjuk az adatait arra is, hogy ezen alternatív okból is felvegyük Önnel a kapcsolatot.
  • Személyes adatait felhasználjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük vagy a hatályos munkaügyi jogszabályoknak megfelelően. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.
  • Ha ez nem felel meg Önnek, joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként teheti ezt meg.

***

  • WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Az adatai segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, például a legutóbbi munkakeresések elemzésével, amelynek segítségével szerintünk az Ön számára érdekes munkákat vagy Jelölteket kínálhatunk Önnek.
  • Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide.

******************************

KIVEL OSZTJUK MEG SZEMÉLYES ADATAIT?

  • Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően személyes adatait különböző módon és különböző okokból megoszthatjuk a következő kategóriákba eső személyekkel:
    • Bármelyik csoportvállalatunkkal;
    • A Hays-en belül dolgozó megfelelő kollégákkal (ez a tengerentúli irodákban dolgozó kollégákat is magában foglalhatja);
    • Ideiglenes munkavállalók esetén, és adott esetben korlátozott körülmények között orvosi szakemberekkel, mint például a háziorvosával, vagy a munkahelyi egészségügyi szakemberrel.
    • Ideiglenes munkavállalók esetén az Ügyféllel, ahol az Ideiglenes munkavállaló dolgozik vagy dolgozni fog;
    • Ideiglenes munkavállalók esetén potenciális munkáltatókkal (például referencia biztosításakor, amennyiben a helyi jogszabályok és előírások szerint ez megengedett);
    • Olyan magánszemélyekkel és szervezetekkel, amelyek az Ön referenciájával vagy hozzánk benyújtott álláspályázatával kapcsolatos információkkal rendelkeznek – ilyenek például a jelenlegi, múltbeli vagy leendő munkáltatók, tanárok, vizsgabizottságok, valamint foglalkoztatási és toborzási irodák;
    • Adó, audit vagy egyéb hatóságokkal, ha jóhiszeműen azt feltételezzük, hogy a törvények vagy egyéb szabályozások köteleznek bennünket az adatok megosztására (pl. az adóhatóságtól érkező kérelem miatt vagy egy várható jogvita miatt);
    • Harmadik félként működő szolgáltatókkal, akik a mi nevünkben végeznek tevékenységet (külső szolgáltatók és tanácsadók, üzlettársak és szaktanácsadók, például az ügyvédek, könyvvizsgálók és könyvelők, műszaki támogatási funkciók és informatikai tanácsadók, akik tesztelési és fejlesztési munkát végeznek a vállalati technológiai  Rendszereinken);
    • Harmadik félként működő, kiszervezett informatikai szolgáltatókkal és dokumentumtárolást biztosító szolgáltatókkal, ahol megfelelő kezelési megállapodás (vagy hasonló) van érvényben;
    • Marketingtechnológiai platformokkal és beszállítókkal;
    • Jelöltek esetén: lehetséges munkaadókkal és más toborzóirodákkal/szervezetekkel, hogy növeljük az elhelyezkedés esélyét;
    • Jelöltek esetén: harmadik félként működő partnerekkel, állásközvetítőkkel, állásajánlatokat gyűjtő oldalakkal, szoftverszolgáltatókkal és felhőalapú adatbázisokkal, ahol úgy gondoljuk, hogy ez növeli a megfelelő munkalehetőség megtalálásának esélyét, vagy általánosságban javítja a toborzási folyamatot;
    • Jelöltek esetén: MSP beszállítókkal az Ügyfeleink MSP programjainak részeként;
    • Jelöltek és a Jelöltek, valamint potenciális Munkavállalóink referenciaszemélyeinek esetén: harmadik felekkel, akik az ajánlások, a végzettségek és a büntetett előélet ellenőrzését végzik a számunkra, olyan mértékben, amelyben ezt az ellenőrzés megköveteli és a helyi törvényeknek megfelel;
    • A Jelöltek és a Jelöltek referenciaszemélyei esetén: az Ügyfél belső és a külső könyvvizsgálói, amikor meg kell adnunk nekik ezeket az adatokat kérésére, hogy megfeleljünk a ránk vonatkozó szerződéses vagy rendeleti kötelességeinknek;
    • Jelöltek esetében: harmadik felek segítenek nekünk a szolgáltatások frissítésével, és azzal, hogy optimalizáljuk a Jelöltkiválasztási folyamatot, hogy javítsuk a toborzási szolgáltatások minőségét és hatékonyságát;
    • Ha a Hays a jövőben egy másik céggel egyesül vagy egy másik cég felvásárolja (vagy komoly egyeztetéseket folytat erről a lehetőségről), személyes adatait megoszthatjuk az üzlet vagy cég (potenciális) új tulajdonosaival.

 

*******************************

HOGYAN VÉDJÜK SZEMÉLYES ADATAIT?

  • Elkötelezettek vagyunk minden ésszerű és szükséges lépés megtételére a tárolt személyes információk védelme érdekében a visszaélés, az adatvesztés vagy az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében. Ezt számos szükséges műszaki és szervezeti intézkedéssel garantáljuk. Ezek közé tartoznak az adatbiztonság esetleges megsértésének kezelésére irányuló intézkedések.
  • Ha visszaélés, adatvesztés vagy illetéktelen hozzáférés gyanúja merül fel Önben a személyes információival kapcsolatban, kérjük, azonnal tudassa ezt velünk. A kapcsolatfelvételhez szükséges részleteket itt találhatja.

 

********************************

MENNYI IDEIG TARTJUK MEG A SZEMÉLYES ADATAIT?

  • Ha Ön Ügyfél vagy a Szállító, akkor megőrizzük a személyes adatait, hogy szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek, vagy hogy Ön nyújtson szolgáltatásokat nekünk, vagy a szolgáltatásainkról olyan adatokat nyújtsunk Önnek, amelyről azt gondoljuk, hogy az Ön számára érdekes lehet. Ha kifejezetten jelezte, hogy nem érdeklődik a szolgáltatásaink iránt, akkor Töröljük a személyes adatait a Rendszerükből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt).
  • Ha Ön Leendő jelölt vagy Jelölt, akkor törölni fogjuk személyes adatait Rendszerünkből, ha két éven keresztül (vagy annyival hosszabb ideig, ameddig jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy az illetékes szabályozók megkövetelik tőlünk az adatok megtartását) nem lépünk érdemi kapcsolatba Önnel (vagy, adott esetben, a céggel, amelynél vagy amellyel dolgozik). Ezen időszak után az Ön adatai valószínűleg már nem lesznek relevánsak abból a szempontból, amely miatt begyűjtöttük őket.
  • Ahogy az Ügyfeleknél és a Szolgáltatóknál, ha kifejezetten jelzi Leendő jelöltként vagy Jelöltként, hogy nem szeretné, hogy megőrizzük a személyes adatait, akkor Töröljük azokat a Rendszerünkből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt).
  • Azoknál a Jelölteknél, akiknek a szolgáltatásait egy harmadik fél társaság vagy más szervezet biztosítja, az Önnel fenntartott „érdemi kapcsolat” az azon társasággal vagy szervezettel fenntartott érdemi kapcsolatot jelenti, amely az Ön szolgáltatásait biztosítja. Ha ezen társaság vagy szervezet arról értesít minket, hogy már nincs ilyen kapcsolatban Önnel, akkor az adatait ettől az időponttól számítva legfeljebb két évig őrizzük meg, illetve két évig attól az időponttól számítva, amikor később közvetlenül Önnel érdemi kapcsolatba kerülünk.
  • Az „érdemi kapcsolat” alatt például kommunikációt értünk kettőnk között (szóban vagy írásban), vagy az online szolgáltatásaink aktív használatát. Ha Ön Leendő jelölt, akkor úgy tekintjük, hogy érdemi kapcsolatot alakítunk ki Önnel, amikor először kapcsolatba lépünk Önnek a szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Ha Ön a Jelöltünk, érdemi kapcsolatnak tekintjük a frissített önéletrajza leadását a weboldalunkon vagy a részvételét valamelyik online képzésünkön. Azt is érdemi kapcsolatnak tekintjük, ha a lehetséges pozíciókról kommunikálunk szóban vagy írásban, valamint a marketing kommunikációnk felől érkező átkattintásokat is így kezeljük. Az, hogy Ön megkapja, megnyitja vagy elolvassa a tőlünk érkező e-mailt vagy más digitális üzenetet még nem számít érdemi kapcsolatnak, csak akkor ha átkattint vagy közvetlenül válaszol.
  • Ha közvetlenül, Ideiglenes munkavállalóként alkalmazzuk Önt, akkor normál módon dolgozzuk fel az adatait az Ideiglenes kapcsolat időtartama során, és egy adott időtartamon keresztül megőrizzük azokat, miután elváltak útjaink. Ennek pontos időtartama az adatok típusától, jogos üzleti igényeinktől és egyéb jogi vagy szabályozási előírásoktól függ, amelyek megkövetelhetik, hogy bizonyos minimális időszakokra megőrizzük az adatait.  Például kötelesek lehetünk bizonyos adatok megőrzésére adóbevallási célokra, illetve adóügyi megkeresésekre való válaszadás céljára. Adatait akkor is megőrizhetjük, ha potenciális peres eljárás esetén szükségesek lehetnek.  Azokban a joghatóságokban, amelyek ezt engedélyezik, általában megőrizzük az Önnel kapcsolatos azon személyes adatokat, amelyek segítségével referenciát biztosíthatunk az Ön vagy jövőbeli munkáltatója számára. 
  • A különböző típusú személyes adatok megfelelő őrzési időtartamának meghatározásakor mindig figyelembe vesszük a szóban forgó személyes adatok mennyiségét, jellegét és érzékenységét, a személyes adatok jogosulatlan használata vagy átadása által okozott kár lehetséges kockázatát, hogy milyen célokra kell kezelnünk az adatokat, és hogy e célokat elérhetjük-e más módon is (természetesen a fent leírt jogi, szabályozási és kockázatkezelési kötelezettségeink teljesítése mellett). Az egyértelműség kedvéért, ha Ön Ideiglenes munkavállaló, akkor a személyes adatainak feldolgozását az Ideiglenes kapcsolat időtartama alatt és azután úgy végezzük, mint a Jelöltekét.

********************************

HOGYAN ÉRHETI EL, MÓDOSÍTHATJA VAGY VONHATJA VISSZA AZ ÖN ÁLTAL MEGADOTT SZEMÉLYES ADATOKAT?

  • A GDPR egyik fő célja az uniós polgárok és magánszemélyek adatvédelmi jogainak megóvása és tisztázása az EU-ban. Ez azt jelenti, hogy az adataival kapcsolatban megmaradnak bizonyos jogai, még ha az információkat át is adta nekünk. Ezeket részletesebben az alábbiakban ismertetjük.

· Ha kapcsolatba kíván lépni velünk ezen jogok miatt, kérjük, keressen fel bennünket. Indokolatlan késedelem nélkül és minden esetben egy hónapon belül (ez az időtartam kibővíthető, ha arra jogilag lehetőségünk nyílik) igyekszünk válaszolni a kérésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben szükséges, megőrizhetjük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.

  • Kifogásolás joga: ez a jog lehetővé teszi, hogy kifogásolja a személyes adatainak kezelését, ha ezt az alábbi négy indok közül az egyik miatt tesszük: (i) jogos érdekeink miatt; (ii) hogy elláthassunk egy közérdekű feladatot vagy közhatalmi jogosítványunkat gyakoroljuk; (iii) hogy közvetlen marketinganyagokat küldjünk Önnek; és (iv) tudományos, történelmi, kutatási vagy statisztikai céllal.
  • Webhelyfelhasználóinkra, Jelöltjeinkre, Ügyfeleinkre, Ideiglenes munkavállalóinkra és Beszállítóinkra valószínűleg leginkább a „jogos érdek” és a „közvetlen marketing” kategóriák vonatkozhatnak a fentiek közül. Ha azzal kapcsolatban van kifogása, hogy azért kezeljük személyes adatait, mert azokat az Ön jogos érdekei miatt szükségesnek ítéljük, úgy kell reagálnunk a kifogásra, hogy beszüntetjük a tevékenységet, kivéve, ha:
    • bemutathatjuk, hogy kényszerítő erejű jogos indokaink vannak a kezelésre, amely elsőbbséget élvez az Ön érdekeivel szemben; vagy
    • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges az adatok kezelése.
  • Ha a kifogása a közvetlen marketingre vonatkozik, a tevékenység beszüntetésével kell reagálnunk a kifogásra.
  • Hozzájárulás visszavonásához való jog: Ha megszereztük a hozzájárulását a személyes adatok kezelésére bizonyos tevékenységek céljából (pl. ahhoz, hogy bizonyos joghatóságokban sütiket használjunk), bármikor visszavonhatja a hozzájárulását, és mi beszüntetjük az adott, korábban engedélyezett tevékenységet, hacsak nem gondoljuk úgy, hogy egy másik ok is indokolja az adatok kezelését ezen célból, amely esetben tájékoztatjuk erről a körülményről.

 

  • Érintett hozzáférési kérelme (Data Subject Access Request – DSAR): Megerősítést kérhet tőlünk azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárolunk Önről egy adott pillanatban, és kérelmezheti ezen információk módosítását, frissítését vagy Törlését. Kérhetjük a személyazonossága megerősítését, és további információkat kérhetünk Öntől a kérelméről. Ha hozzáférést biztosítunk az Önről tárolt információkhoz, nem számítunk fel ezért díjat, kivéve ha a kérelme „egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó”. Ha ezen információkról további másolatokat kér tőlünk, ha ez jogilag megengedett, ésszerű adminisztratív költséget számíthatunk fel Önnek. Ha arra jogi lehetőségünk nyílik, elutasíthatjuk a kérelmét. Ha elutasítjuk a kérelmét, annak okáról minden esetben tájékoztatjuk Önt.

 

  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk az érintettek adathozzáférési kérelmeivel kapcsolatban, és elutasíthatjuk a kérelmét ezen törvények alapján. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.
  • Törléshez való jog: Bizonyos körülmények között jogában áll kérelmezni a személyes adatai törlését. Általában az információnak meg kell felelnie az alábbi követelmények egyikének:
    • az adatok már nem szükségesek arra a célra, amely miatt eredetileg összegyűjtötték és/vagy kezelték őket;
    • ha korábban megadta, visszavonta a hozzájárulását az adatkezelésünkhöz, és nincs egyéb érvényes indoka annak, hogy folytassuk az adatok kezelését;
    • az adatokat törvénytelenül kezelték (vagyis a GDPR előírásainak nem megfelelő módon);
    • szükséges az adatok törlése annak érdekében, hogy megfeleljünk a ránk mint adatkezelőre vonatkozó törvényi előírásoknak; vagy
    • ha kezeljük az adatokat, mert jogos érdekeink alapján azt szükségesnek ítéljük, Ön kifogásolja a kezelést, mi pedig nem tudunk olyan elsőbbséget élvező jogi alapot bemutatni, amely indokolná a kezelés folytatását.
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk az érintettek törléshez való jogával kapcsolatban, és elutasíthatjuk a kérelmét ezen törvények alapján. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.
  • Az Ön kérelmének való megfelelést csak az alábbi indokok egyike alapján utasíthatjuk el:
    • a véleménynyilvánítás- és információszabadság gyakorlása miatt;
    • a jogi követelményeknek való megfelelés vagy a közérdekű feladatok ellátása vagy a közhatalmi jogosítvány gyakorlása miatt;
    • közérdekű, közegészségügyi okokból;
    • archiválási, kutatási vagy statisztikai okokból; vagy
    • jogi igény érvényesítése vagy védelme miatt.
  • Ha megfelelünk egy, az adatok törlésére irányuló, jogos kérelemnek, Töröljük az adatokat. .
  • A kezelés korlátozásának joga: Önnek jogában áll kérelmezni, hogy személyes adatait bizonyos körülmények között korlátozottan kezeljük. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban csak tárolhatjuk az adatait, és nem tudunk további kezelési tevékenységeket végezni addig, amíg: (i) az alább felsorolt körülmények egyike meg nem oldódik; (ii) Ön hozzájárulását nem adja; vagy (iii) nem válik szükségessé további kezelés jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme, egy másik személy jogainak a védelme, illetve az EU vagy egy tagállama számára fontos közérdek miatt.
  • A következő körülmények között jogosult kérelmezni, hogy korlátozottan kezeljük személyes adatait:
  • ha megkérdőjelezi az általunk kezelt, Önre vonatkozó személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a személyes adatok kezelését korlátozottá tesszük arra az időtartamra, amíg az adatok pontossága igazolást nem nyer;
  • ha jogos érdekek alapján tiltakozik személyes adatainak kezelésével szemben. Itt kérheti az adatok korlátozását, miközben meggyőződünk a személyes adatok kezelésének jogalapjairól;
  • amennyiben törvénytelenül kezeljük az Ön személyes adatait, de a törlésük helyett inkább azt szeretné, ha korlátozottan kezelnénk őket; és
  • ha nekünk többé már nincs szükségünk az Ön személyes adatainak a kezelésére, de Önnek szüksége van az adatokra jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.
  • Ha megosztottuk személyes adatait harmadik felekkel, értesítjük őket a korlátozott kezelésről, kivéve, ha ez nem lehetséges vagy aránytalan erőfeszítést igényel. Természetesen értesítjük Önt, mielőtt megszüntetnék valamilyen korlátozást a személyes adatok kezelésére vonatkozóan.
  • A helyesbítéshez való jog: Önnek jogában áll kérelmezni, hogy helyesbítsünk minden olyan pontatlan vagy hiányos személyes adatot, amelyet Önnel kapcsolatban tartunk. Ha megosztottuk személyes adatait harmadik felekkel, értesítjük őket a helyesbítésről, kivéve, ha ez nem lehetséges vagy aránytalan erőfeszítést igényel. Amikor ez helyénvaló, arról is értesítjük Önt, hogy mely harmadik féllel osztottuk meg a pontatlan vagy hiányos személyes adatokat. Amikor észszerűnek véljük, hogy ne teljesítsük kérelmét, elmagyarázzuk a döntésünk okait.
  • Az adatok hordozhatóságához fűződő jogok: Ha úgy kívánja, Önnek jogában áll személyes adatait áthelyezni egy adatkezelőtől egy másikhoz. Valójában ez azt jelenti, hogy képes átvinni Hays-fiókjának adatait egy másik online platformra. Annak érdekében, hogy ezt megtehesse, adatait rendelkezésére bocsátjuk egy általánosan használt, gépileg olvasható formátumban, amely jelszóval védett, így átviheti az adatokat egy másik online platformra. Alternatív megoldásként közvetlenül is továbbítjuk Önnek az adatokat. Az adatok hordozhatóságához fűződő jogok a következőkre vonatkoznak: (i) az általunk automatikusan (tehát emberi beavatkozás nélkül) kezelt személyes adatok; (ii) az Ön által megadott személyes adatok; és (iii) olyan személyes adatok, amelyeket az hozzájárulása alapján vagy egy szerződés teljesítése érdekében kezeltünk.
  • Panasz benyújtására vonatkozó jog a felügyeleti hatóságnál: Önnek jogában áll panaszt benyújtani a helyi felügyeleti hatósághoz. A kapcsolatfelvétel részletei itt találhatók.
  • Ha gyakorolni szeretné ezen jogok bármelyikét vagy vissza szeretné vonni hozzájárulását adatai kezeléséhez (amennyiben az adatok kezelésének jogi alapja a hozzájárulás), a kapcsolatfelvételi adatok itt találhatók. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amikor szükséges, megőrizzük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.
  • Bármikor kérelmezheti a leiratkozást az általunk küldött állásértesítésekről és más marketingüzenetekről. Ennek részletei itt találhatók.
  • Fontos, hogy az Ön általunk tárolt személyes adataival kapcsolatos információk pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson bennünket, ha személyes adatai bármikor megváltoznak azon időszak során, amíg tároljuk őket.

********************************

KI FELEL AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉÉRT AKKOR, AMIKOR HOZZÁFÉR A HAYS WEBHELYÉHEZ?

  • Ezt a hivatkozást követve megismerheti, hogy melyik Hays-szervezet felel az Ön személyes adatainak kezeléséért.
  • Ha bármilyen észrevétele vagy javaslata van a jelen Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban, kérjük, kövesse ezt a hivatkozást. Komolyan vesszük az adatvédelmet, ezért, amint lehet válaszolunk Önnek.

 

********************************

HOGYAN TÁROLJUK ÉS TOVÁBBÍTJUK ADATAIT NEMZETKÖZILEG?

  • Tehát többet szeretne tudni arról, hogyan tároljuk és továbbítjuk adatait nemzetközi szinten? Annak érdekében, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk az Ön számára, és teljesítsük a jelen Adatvédelmi irányelvekben leírt célokat, az adatait továbbítjuk:
    • Hays szervezetek között;
    • harmadik felek (például tanácsadók vagy a Hays üzleti tevékenységének egyéb Beszállítói) részére;
    • adott esetben tengerentúli Ügyfelek részére;
    • adott esetben olyan, az Ön országában található Ügyfelek számára, akik később nemzetközi szinten továbbíthatják az Ön adatait;
    • egy felhőalapú tárhely szolgáltatójának; és
    • más harmadik felek részére, ahogy itt hivatkozunk rájuk.
  • Biztosítani szeretnénk, hogy az adatait biztonságos módon tároljuk és továbbítjuk. Ezért az Európai Gazdasági Térségen (EGT) (azaz az Európai Unió tagállamai, Norvégiával, Izlanddal és Liechtensteinnel együtt) kívülre csak akkor továbbítunk adatokat, amikor ez megfelel az adatvédelmi jogszabályoknak, és az átvitel módja megfelelő védelmet biztosít az adatai számára, például:
    • olyan adatátviteli megállapodással, amely tartalmazza az Európai Bizottság által alkalmazott aktuális szabványos szerződési pontokat a személyes adatok az EGT-n belüli adatkezelők általi, olyan joghatóságok területén található adatkezelők és -feldolgozók részére történő továbbítására vonatkozóan, amelyek nem rendelkeznek megfelelő adatvédelmi törvényekkel; vagy
    • az EU-USA adatvédelmi pajzs keretrendszer alkalmazásával személyes adatok továbbítására vonatkozóan az Európai Unióban található szervezetektől az Amerikai Egyesült Államokban található szervezetek részére, vagy ezzel egyenértékű megállapodás alkalmazásával más joghatóságok esetében; vagy
    • az adatok olyan országba továbbításával, ahol az Európai Bizottság megállapítása szerint megfelelő jogszabályi védelem biztosított az adatok számára; vagy
    • ha szükséges egy szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez magunk és egy harmadik fél között, és az átvitel a szerződés tekintetében az Ön érdekeit szolgálja (például ha az EGT-n kívülre kell adatokat továbbítanunk, hogy megfeleljünk az adott szerződés szerinti kötelezettségeinknek, amennyiben Ön az Ügyfelünk); vagy
    • amikor Ön hozzájárult az adatátvitelhez.
  • Annak érdekében, hogy személyes adatai megfelelő szintű védelemben részesülhessenek, megfelelő eljárásokat vezettünk be a harmadik feleket illetően, akikkel megosztjuk az Ön személyes adatait, és ezek révén biztosítjuk, hogy személyes adatait e harmadik felek az adatvédelemről szóló jogszabályok betartásával, azokkal összhangban kezeljék.

********************************

A SÜTIKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

Mi a süti?

  • A „süti” egy olyan információ, amelyet a számítógép a merevlemezén tárol, és amely nyilvántartja a weboldalon végzett navigálást, így amikor újra meglátogatja az adott webhelyet, akkor az személyre szabott lehetőségeket jeleníthet meg az utolsó látogatásáról eltárolt információk alapján. A sütik felhasználhatók forgalomelemzési, hirdetési és marketing célokra is.
  • Csaknem minden webhely használ sütiket, ezek azonban nem ártalmasak az Ön rendszerére nézve. Ha ellenőrizni vagy módosítani szeretné, hogy milyen típusú sütiket fogad el, akkor ezt rendszerint a böngésző beállításai között teheti meg. Erről a marketingbeállítások oldalán is tájékoztatást adunk a Hays weboldalán.

Hogyan használjuk a sütiket?

  • A sütiket két célra használjuk:
    • A segítségükkel nyomon követjük, hogyan használja Ön a webhelyünket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan használja a webhelyünket, és hogy kövessük az egyéni használatra vagy a nagyobb csoportokra vonatkozó mintákat. Ez segít minket a webhely és szolgáltatásaink fejlesztésében és javításában, a látogatók igényei és szükségletei alapján; és
    • a sütik továbbá segítenek nekünk, hogy olyan állásokat hirdessünk az Ön számára, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt. Ez remélhetőleg lecsökkenti azt az időt, amelyet végeláthatatlan oldalak böngészésével kell töltenie, és lehetővé teszi, hogy gyorsabban megszerezze a kívánt munkát.
  • A sütik lehetnek:
    • Munkamenetre vonatkozó sütik: ezeket csak webes munkamenet alatt tárolja a számítógép, és automatikusan törlődnek a böngésző bezárásakor – általában névtelen munkamenet-azonosítót tárolnak, amely lehetővé teszi, hogy böngészhessen egy webhelyet anélkül, hogy be kellene jelentkeznie az egyes oldalakra, de nem gyűjtenek információkat az Ön számítógépéről; vagy
    • Állandó sütik: az állandó sütiket a számítógép fájlokként tárolja és a webböngésző bezárása után is megmaradnak. A sütiket olvashatja az azokat létrehozó webhely, amikor ismét meglátogatja a webhelyet. Az állandó sütiket a Google Analytics szolgáltatáshoz és a személyre szabáshoz (lásd alább) használjuk.
  • A sütik a következő kategóriákba sorolhatók:
    • Szigorúan szükséges sütik: Ezek a sütik elengedhetetlenek a webhely hatékony használatához (például, amikor egy állásra jelentkezik), ezért nem kapcsolhatók ki. Ezen sütik nélkül a webhelyünkön elérhető szolgáltatások nem használhatók. Ezek a sütik nem gyűjtenek Önről olyan  információkat, amelyek marketingre vagy annak elemzésére lehetne használni, hogy Ön merre járt az interneten.
    • Teljesítményfigyelő sütik: Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy figyelemmel kísérjük és javítsuk webhelyünk teljesítményét. Például lehetővé teszik számunkra, hogy kövessük a látogatások számát, azonosítsuk a forgalom forrását és a webhely legnépszerűbb részeit.
    • Funkcionális sütik: Ezek a sütik lehetővé teszik a webhely számára, hogy emlékezzen az Ön választásaira (például felhasználónév, nyelv vagy a régió, amelyben tartózkodik), és jobb szolgáltatásokat nyújtson. A segítségükkel biztosíthatunk például az Ön által használt szolgáltatásokkal kapcsolatos híreket vagy frissítéseket. Ezen sütik segítségével megjegyezhetők például a szövegmérete, a betűtípusra és a weboldalak egyéb testre szabható részeivel kapcsolatos, Ön által elvégzett módosítások. emellett előfordulhat, hogy szükség van rájuk az Ön által kért szolgáltatások biztosításához, ilyen például a videók megtekintése vagy a hozzászólások írása egy blogon. Az ezen sütik által gyűjtött információk rendszerint névtelenítettek.
    • Személyre szabási sütik: Ezek a sütik segít abban, hogy bemutassuk Önnek a potenciális álláslehetőségek azon részleteit, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt. Ezek a sütik állandók (mindaddig, amíg regisztrációval rendelkezik nálunk), és azt eredményezi, hogy amikor bejelentkezik vagy visszatér a webhelyre, akkor olyan állások hirdetéseit láthatja amelyek hasonlóak a böngészés során korábban megtekintettekhez.

 

A 4. mellékletben található táblázat felsorolja az általunk az Ön joghatóságában használt sütiket, a használatuk célját, és az egyes sütik típusait.

 

****************************

AZ ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ JOGI ALAPOK

 

JOGOS ÉRDEKEK

  • Itt a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) irányadó – ezen pont szerint kezelhetjük az Ön adatait, ha „az adatkezelés az adatkezelő [mi] vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett [Ön] olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé”.
  • Nem gondoljuk, hogy az alábbi tevékenységek bármelyike ​​hátrányosan érintené az egyéneket – sőt, segítenek abban, hogy személyre szabottabb, hatékonyabb szolgáltatást nyújtsunk Önnek (például profilozási módszerek használatával, amelyekkel személyre szabhatjuk a velünk kapcsolatos élményét, és az Önnel történő kommunikációnkat), így mindenki nyer! Ez alapján azonban Önnek joga van kifogásolni, hogy kezeljük az Ön személyes adatait. Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan teheti ezt meg, kérjük, kattintson ide.
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány olyan joghatóságban, amelyben tevékenységet folytatunk, bizonyos esetekben eltérő adatkezelési jogalap lehet alkalmazandó. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

 

  • A JELÖLTEK ADATAI:
  • Úgy véljük, ésszerűen feltételezhető, hogy Jelöltként  Ön örülni fog annak, hogy összegyűjtjük és egyéb módokon felhasználjuk személyes adatait toborzási szolgáltatások biztosítására, megosztjuk ezen adatokat a potenciális munkaadókkal, és hogy összemérjük készségeit az adatbázisunkban található álláslehetőségekkel. Amikor már úgy tűnik, hogy megszerzi az állást, a potenciális munkaadó esetleg ellenőrizni kívánja az Ön által számunkra megadott információkat (pl. pszichológiai felmérések értékelései vagy készségtesztek), hogy megerősítést kapjon az Ön referenciáira, képzettségére és bűnügyi nyilvántartására vonatkozóan a helyi törvényeknek megfelelő mértékig. Ezeket meg kell tennünk ahhoz, hogy nyereség- és jövedelemszerzésre irányuló tevékenységet folytassunk, és hogy segíthessünk Önnek és más Jelölteknek elnyerni a megérdemelt állást.
  • Szeretnénk személyre szabott állásjavaslatokat biztosítani az Ön számára, valamint olyan lényeges cikkeket, amelyek segítenek az álláskeresésben. Ezért úgy véljük, ésszerű, hogy kezeljük az Ön adatait és profilozási módszereket használjunk, hogy biztosan a legmegfelelőbb tartalmakat kínáljuk Önnek, és azonosítsuk az Önnek leginkább megfelelő lehetőségeket.
  • Emellett úgy gondoljuk segíthet Önnek az álláskeresésben, ha részt vesz speciális online képzésünkben vagy valamelyik interaktívabb szolgáltatásunkban, amikor ideje engedi. Ezek részei a vállalkozásként biztosított szolgáltatáskínálatunknak, és segít megkülönböztetni magunkat a kiélezett piaci versenyben, ezért jogos érdekünk az Ön adatainak felhasználása ilyen célból.
  • Gondoskodnunk kell arról, hogy zökkenőmentes legyen az üzletvitelünk, hogy továbbra is szolgáltatásokat biztosíthassunk az olyan Jelöltek számára, mint Ön. Ezért a belső adminisztratív tevékenységeinkhez is fel kell használnunk az Ön adatait, például a bérszámfejtéshez és a számlázáshoz, amikor releváns.
  • Nekünk is vannak törvényi kötelezettségeink, így jogos érdekünk, hogy ragaszkodjunk a találkozóhoz! Ha jóhiszeműen szükségesnek ítéljük, akkor megoszthatjuk az Ön adatait bűntényfeltárási vagy adóbeszedési célokból, valamint tényleges vagy várható pereskedés céljából.

***

  • LEENDŐ JELÖLTEK ADATAI:
  • Úgy véljük, észszerűen feltételezhető, hogy ha állást keres vagy közzétette szakmai önéletrajzi információit egy álláshirdetési felületen vagy szakmai hálózati webhelyen, akkor Ön örülni fog annak, hogy összegyűjtjük és egyéb módokon felhasználjuk személyes adatait arra, hogy megállapítsuk, hogy képesek vagyunk-e az Ön számára toborzási szolgáltatásokat nyújtani és biztosítani, és hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot az ilyen szolgáltatásokkal kapcsolatban.

***

  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK ADATAI:
  • Ha közvetlenül, Ideiglenes munkavállalóként alkalmazzuk Önt, akkor a következőkben nem kimerítő példaként említjük azokat a kezelési tevékenységeket, amelyek a sikeres ideiglenes kapcsolat megteremtése céljából jogos érdekünkben állnak:
    • belső adminisztratív célokhoz, mint például a bérszámfejtés és a számlázási folyamatok elősegítése céljából, amennyiben ez releváns az Ön joghatóságában;
    • az Ön munkavégzési feltételeinek meghatározásához az Ideiglenes munkakapcsolat során;
    • nyilvántartás vezetéséhez a feladatok kezdő dátumáról és hosszáról, a feladatok során ledolgozott munkaórákról, és (egyes joghatóságokban) minden előléptetésről, fizetésemelésről vagy az Ön által kapott bónuszokról;
    • arra, hogy visszajelzést kapjon vagy adjon a feladatával kapcsolatban; és
    • amennyiben szükséges, jogi követelések előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme céljából.

***

  • ÜGYFÉLADATOK:
  • Biztosítani akarjuk, hogy a legjobb szolgáltatásokat kínáljuk az Ön számára, ezért tároljuk az Ön személyes adatait és/vagy a szervezetéhez tartozó egyes kapcsolattartók személyes adatait, emellett nyilvántartást vezetünk a beszélgetésekről, találkozókról, regisztrált állásokról és munkaerő-közvetítésekről. Időről időre felkérhetjük Önt arra is, hogy vegyen részt egy ügyfél-elégedettségi felmérésben. Úgy véljük, ez ésszerű – szerintünk az Ön adataink ilyen felhasználása szükséges számunkra, mint az Ön részére különféle toborzási szolgáltatásokat biztosító szervezet számára a jogos érdekeinek szempontjából.

***

  • BESZÁLLÍTÓK ADATAI:
  • A szervezetünkben tevékenykedő egyének személyes adatait felhasználjuk és tároljuk annak érdekében, hogy megkönnyítsük az Ön által, mint az egyik Beszállítónk által részünkre nyújtott szolgáltatások biztosítását. Pénzügyi adatait is eltároljuk, hogy kifizethessük az Ön által biztosított szolgáltatások díjazását. Úgy véljük, hogy az Ön által biztosított szolgáltatások kedvezményezettjeként minden ilyen tevékenység szükséges a jogos érdekeink körében.

***

  • OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK,VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK:
  • Ha egy Jelölt vagy potenciális Munkavállalónk referenciaszemélyként jelölte meg Önt, akkor személyes adatait arra használjuk fel, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel, és referenciát kérjünk. Ez része minőségbiztosítási eljárásunknak, ezért úgy véljük, hogy egy toborzási szolgáltatásokat kínáló szervezetként, valamint munkaadóként ez szükséges a jogos érdekeink szempontjából.  
  • Abban az esetben, ha a referenciát nyújtó személyt arra kérik, hogy adjon referenciát egy Jelölttel való szakmai kapcsolatáról, és ahol azt gondoljuk, hogy érdeklődhetnek aziránt, hogy az Ügyfelünkké váljanak, felhasználhatjuk az adataikat, hogy felegyük a kapcsolatot az alternatív kapacitással.
  • Ha egy Jelölt vagy egy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő személyként adta meg az Ön adatait, akkor baleset vagy vészhelyzet esetén ezen adatokat felhasználva lépünk kapcsolatba Önnel. Nyilván Ön is egyetért azzal,, hogy ez létfontosságú eleme emberközpontú szervezetünknek, és így szükséges a jogos érdekeink szempontjából. 

****************************************

HOZZÁJÁRULÁS

  • Bizonyos körülmények esetén kötelesek vagyunk beszerezni az Ön hozzájárulását személyes adatainak kezeléséhez bizonyos tevékenységekkel kapcsolatban. Attól függően, hogy pontosan mire használjuk fel adatait, hozzájárulását beleegyezéssel vagy hallgatólagos beleegyezéssel kérjük ki.
  • A GDPR 4. cikkének (11) bekezdése kimondja, hogy a beleegyezéses hozzájárulás „az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez”. Egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy:
    • szabad akaratából kell hozzájárulását megadni anélkül, hogy mi bármilyen típusú nyomást helyeznék Önre;
    • tisztában kell lennie azzal, hogy mihez járul hozzá – ezért gondoskodjunk arról, hogy elegendő információt biztosítunk az Ön számára;
    • biztosítani kell az Ön számára a lehetőséget arra, hogy megválassza mely kezelési tevékenységekhez járul hozzá és melyekhez nem (az erre vonatkozó részletesebb beállítások adatvédelmi beállítási központunkban érhetők el); és
    • félreérthetetlenül megerősítő cselekedet útján kell hozzájárulását biztosítania a részünkre – valószínűleg egy jelölőnégyzetet biztosítunk az Ön számára, amelyet be kell jelölnie ahhoz, hogy ez a követelmény egyértelmű formában teljesüljön.

            Az Ön által így megadott hozzájárulásokat nyilvántartjuk.

 

  • Már említettük, hogy bizonyos esetekben támaszkodhatunk hallgatólagos beleegyezés adott hozzájárulásra. Jogunkban áll olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kínálni az Ön számára, amelyek kapcsolatban állnak a biztosított toborzási szolgáltatásokkal mindaddig, amíg Ön aktívan le nem iratkozik ezekről a közleményekről. 
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány olyan joghatóságban, amelyben tevékenységet folytatunk, további helyi törvényi előírások vonatkozhatnak a marketinganyagok fogadásával kapcsolatos hozzájárulásra, és ezek mindegyikét betartjuk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.
  • Mint említettük, Önnek jogában áll visszavonni ezen tevékenységekre adott hozzájárulását. Ezt megteheti bármikor, és az erre vonatkozó részletek itt találhatók.

 

JOGI IGÉNYEK ELŐTERJESZTÉSE, ÉRVÉNYESÍTÉSE VAGY VÉDELME

 

  • Esetenként jogi igények érvényesítésével vagy védelmével kapcsolatban szükségessé válik számunkra személyes adatok és adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően érzékeny személyes adatok kezelése. A GDPR 9. cikk (2) bekezdésének (f) pontja megengedi ezt, ha az adatkezelés „jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges, vagy amikor a bíróságok igazságszolgáltatási feladatkörükben járnak el”.

 

  • Ez például akkor merül fel, ha bírósági eljárással kapcsolatos jogi tanácsadásra van szükségünk, vagy a törvény a jogi eljárás során előírja bizonyos információk megőrzését vagy továbbadását.

 

 

JOGAINK GYAKORLÁSA VAGY  FOGLALKOZTATÁSI ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI TÖRVÉNYES KÖTELEZETTSÉGEINK VÉGREHAJTÁSA

 

  • Bizonyos Jelöltek, Ideiglenes munkavállalók és olyan egyének esetében, akik személyes adataihoz a Jelölteken vagy Munkavállalókon keresztül jutottunk hozzá, időnként szükséges lehet érzékeny/speciális besorolású személyes adat kezelésére. A GDPR 9 (2)(b) cikke feljogosít minket erre, amennyiben „az adatkezelés a [mi vagy az Ön] a foglalkoztatást, valamint a szociális biztonságot és szociális védelmet szabályozó jogi előírásokból fakadó kötelezettségei teljesítése és konkrét jogai gyakorlása érdekében szükséges”, a törvény által megengedett kereteken belül.
  • Kezeljük a Jelöltek érzékeny / speciális besorolású személyes adatait, hogy teljesítsük az esélyegyenlőséggel kapcsolatos kötelezettségeinket indokolt esetben, és amennyiben ez megfelel a helyi jogszabályok előírásainak (például egyes Jelöltek esetében a toborzási tevékenység során). Továbbá kezeljük a Jelöltekhez  vagy a Munkavállalókhoz tartozó egyének érzékeny / speciális besorolású személyes adatait egyéb célokból, például, hogy az adott Munkavállaló számára elérhetővé tegyünk bizonyos kedvezményeket és munkavállalói jogokat. Az érzékeny / speciális besorolású személyes adatok kezeléséről feljebb, a „Milyen személyes adatokat gyűjtünk?” részben olvashat. Az általunk közvetlenül alkalmazott Ideiglenes munkavállalók munkaviszonyával vagy alkalmazásával kapcsolatban ezeket a különleges kategóriájú személyes adatokat az esélyegyenlőségi kötelezettségeinknek megfelelően kezeljük, ahol ez összhangban van a helyi jogszabályokkal, de az ideiglenes munkaviszony során feldolgozhatjuk a különleges kategóriájú személyes adatait más célokból is. Például adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően orvosi adatait is kezelhetjük, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani Önnek, ha Ön valamilyen betegségben vagy fogyatékosságban szenved; ekkor például megoszthatjuk az Önnel kapcsolatos orvosi adatokat foglalkozás-egészségügyi szakemberrel a prognózis meghatározása és a munkába való visszatérés megszervezése érdekében, valamint általánosabban a munkaképességének felmérése céljából. Fel kell dolgoznunk néhány egészségügyi adatot, hogy biztosítsuk, hogy végrehajtjuk vagy az Ügyfeleink végrehajtják a megfelelő intézkedéseket az Ideiglenes munkakapcsolat során. 
  • Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további szabályok vonatkozhatnak arra, ahogyan az Ön különleges kategóriájú személyes adatait kezeljük. Az Ön joghatóságában érvényes ezen további követelményekkel kapcsolatos információkért kattintson ide.

 

AZON ESETEKBEN, AMIKOR SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSE AZ ÖNNEL KÖTÖTT SZERZŐDÉSÜNK ALAPJÁN FENNÁLLÓ KÖTELEZETTSÉGEINK BETARTÁSÁHOZ, AZ ÖN VELÜNK SZEMBENI KÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉHEZ, VALAMINT MÁSOKKAL SZEMBENI KÖTELEZETTSÉGEINK TELJESÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES

  • A releváns jogalap a GDPR 6(1)(b) cikke, ami akkor érvényes, amikor az adatfeldolgozás „szükséges egy olyan szerződés teljesítéséhez, amelynek [Ön] az egyik fele, vagy az [Ön] kérésének megfelelően történő lépések végrehajtásához... a szerződés megkötése előtt”.
  • A JELÖLTEK ADATAI
  • Használhatunk automatizált döntéshozatalt, hogy döntéseket hozzunk Önről a személyes adatai alapján. Ezt csak akkor fogjuk megtenni, ha szükséges egy olyan szerződés teljesítéséhez, amelyet velünk vagy az Ügyfeleinkkel kötött, vagy ahol szükség van erre olyan lépések végrehajtásához, amelyeket el kell végezni az ilyen szerződés megkötéséhez.
  • Úgy gondoljuk, hogy észszerű azt feltételezni, hogy Jelöltként Ön azt reméli, hogy munkaszerződést köt velünk, és hogy a szolgáltatásaink használatával Ön arra kér minket, hogy tegyük meg a megfelelő lépéseket eziránt. Az ilyen lépések magukban foglalhatják például azt, hogy ellenőrizzük, hogy megfelel-e egy bizonyos munkakör adott követelményeinek. Ha a munkakör nagyon népszerű, akkor nagy számú lehetséges Jelölt alkalmasságát kell ellenőriznünk – ezért automatizált döntéshozatalt alkalmazhatunk arra, hogy a Jelöltbázist könnyebben kezelhető mennyiségre csökkentsük.
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány olyan joghatóságban, amelyben tevékenységet folytatunk, bizonyos esetekben eltérő adatkezelési jogalap lehet alkalmazandó. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.
  • IDEIGLENES MUNKAVÁLLALÓK
  • Az Ideiglenes munkavállalók általunk történő közvetlen alkalmazásával kapcsolatban az ideiglenes munkaviszony előtt és során erre a jogalapra támaszkodunk, amikor gyűjtjük és egyéb módon felhasználjuk a személyes adatait, ami lehetővé teszi számunkra, hogy teljesítsük az Önnel kötött szerződésünk ránk háruló részét és harmadik felekkel szemben fennálló kötelezettségeinket, valamint hogy biztosítsuk, hogy Ön megfelelően teljesítse velünk szemben fennálló kötelezettségeit.
  • Például kezelhetjük bankszámlájának adatait és az Ön nevét (és más igazoló adatokat) a bérszámfejtés keretében, hogy a szerződésének megfelelően fizetést adhassunk Önnek. Más példával élve ideiglenes munkaviszonya részeként teljesítmény- és magatartáskezelési célra is kezelhetjük az adatait.

 

AZON ESETEKBEN, AMIKOR A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE A JOGI KÖTELEZETTSÉGEINK TELJESÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES

  • Az általunk közvetlenül alkalmazott Ideiglenes munkavállalók  alkalmazásával kapcsolatban az Önnel kötött szerződésünk szerinti kötelezettségeink mellett más jogi kötelezettségek is vannak, amelyeknek meg kell felelnünk. A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének (c) pontja kimondja, hogy kezelhetjük személyes adatait, amennyiben az adatkezelés a [ránk] vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges”.
  • Általunk teljesítendő jogi kötelezettségre példa kötelességünk az adóhatóságokkal való együttműködésre, beleértve az Ön javadalmazására és a befizetett adókra vonatkozó adatok benyújtását.

Ez a dokumentum olyan szellemi tulajdonjogokkal (beleértve a szerzői jogot is) védett elemeket tartalmaz, amelyek tulajdonosa vagy licencbevevője a Hays. Minden jog fenntartva. A jelen dokumentum egyetlen része sem reprodukálható semmilyen anyagi formában a jogtulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül. A szerzői jog vagy más szellemi tulajdonhoz fűződő jog bármely megsértése esetén polgári per indítható.

 

 

1. MELLÉKLET – ÍGY LÉPHET KAPCSOLATBA VELÜNK

 

Az ország, ahol Ön igénybe veszi a Hays szolgáltatásait, vagy szolgáltatásokat biztosít a Hays részére

A Webhelyfelhasználók személyes adatainak kezeléséért felelős Hays-szervezet

Hogy melyik Hays-szervezet felelős a Jelöltek, az Ügyfelek, a Beszállítók, valamint a Jelöltek és a Hays-munkavállalók vészhelyzet esetén értesítendő ismerősei és referenciaszemélyei személyes adatainak kezeléséért, az attól függ, hogy az alább felsorolt vállalatok közül melyik az adott megállapodásban szereplő partner

Így léphet kapcsolatba velünk:

  • az Ön által megadott személyes adatok eléréséhez, módosításához vagy visszavonásához;
  • ha bármilyen visszaélést, adatvesztést vagy illetéktelen hozzáférését gyanít személyes adataival kapcsolatban;
  • személyes adatainak kezelésére adott hozzájárulásának visszavonásához (amennyiben hozzájárulása jogi alapja annak, hogy kezelhessük személyes adatait);
  • bármilyen észrevétellel vagy javaslattal a jelen Adatvédelmi szabályzatra vonatkozóan

Így léphet kapcsolatba velünk ahhoz, hogy frissítse marketingbeállításait

Egyesült Királyság

Hays Specialist Recruitment Limited

 

  • Hays Specialist Recruitment Limited
  • Hays Social Care Limited
  • Hays Project Solutions Limited
  • Hays Healthcare Limited
  • Hays Recruitment Services Limited
  • Hays Life Sciences Limited

A következő címre írhat nekünk:

4th floor

20 Triton Street

London

NW1 3BFEmellett e-mailt is küldhet nekünk a customerservice@hays.com címre.

 

Ezt megteheti profilja frissítésével itt.

 

Emellett e-mailt is küldhet nekünk a következő címre: customerservice@hays.com, vagy rákattinthat a leiratkozási hivatkozásra bármelyik marketing-e-mailben, amelyet Önnek küldünk.

Magyarország

Hays Hungary Kft.

  • Hays Hungary Kft.

A következő címre írhat nekünk:

1054 Budapest, szabadság tér 7.

Emellett e-mailt is küldhet nekünk a customerservice@hays.hu  címre.

Ezt megteheti profilja frissítésével itt.

 

Emellett e-mailt is küldhet nekünk a következő címre: customerservice@hays.hu, vagy rákattinthat a leiratkozási hivatkozásra bármelyik marketing-e-mailben, amelyet Önnek küldünk.

 

 

2. MELLÉKLET –  ÍGY LÉPHET KAPCSOLATBA A HELYI FELÜGYELETI HATÓSÁGGAL

 

Az ország, ahol Ön igénybe veszi a Hays szolgáltatásait, vagy szolgáltatásokat biztosít a Hays részére

A helyi felügyeleti hatóság adatai

Egyesült Királyság

Information Commissioner's Office. A következő módokon léphet kapcsolatba velük:

  • Telefon: 0303 123 1113
  • Email: casework@ico.org.uk
  • Élő csevegés
  • Postai cím: Information Commissioner's Office
             Wycliffe House
             Water Lane
             Wilmslow
             Cheshire
             SK9 5AF

Magyarország

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). A következő módokon léphet kapcsolatba velük::

  • Telefon: (+36) -1-391-1400
  • Postai cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
  • Fax: (+36)-1-391-1410
 

 

3. MELLÉKLET – ADATVÉDELMI SZABÁLYZATUNK ORSZÁGSPECIFIKUS VÁLTOZATAI

JOGHATÓSÁG

ORSZÁGSPECIFIKUS JOGI KÖVETELMÉNY

Magyarország

MEGJEGYZÉS: A MELLÉKLETET A HELYI JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN  FRISSÍTJÜK

 

 

 

4. MELLÉKLET – SÜTIK LISTÁJA

 

Letöltés

 

               

 

 

 

SZÓJEGYZÉK

  • Jelöltek – ide tartoznak a Hays által hirdetett vagy népszerűsített bármely állásra jelentkező személyek, vagy azok a személyek, akikről a Hays észszerűen azt feltételezi, hogy érdeklődnének aziránt, hogy figyelembe vegyük őket bármely álláskapcsán, beleértve az állandó, részmunkaidős és ideiglenes álláshelyeket és szabadúszó állásokat is a Hays Ügyfeleinél (beleértve azokat a személyeket, akik szeretnének Ideiglenes munkavállalók lenni, vagy a Hays észszerűen azt feltételezi, hogy ezt szeretnék);, valamint azokat a személyek, akik spekulatív, nem egy adott állásra vonatkozó önéletrajzot küldtek a Haysnek. A Hays állásaira jelentkezett egyéni vállalkozók, szabadúszó munkavállalók, valamint a beszállítók és egyéb harmadik felek alkalmazottai, továbbá az MSP-ajánlatok részét képező vagy egyéb Ügyfelek a jelen Adatvédelmi irányelvek szempontjából  Jelöltnek tekintendők
  • Ügyfelek – bár ez a fogalom önmagáért beszél, ide tartoznak az ügyfeleink és mindenki más is, akik részére a Hays szolgáltatást biztosít az üzleti tevékenysége részeként, vagy akikről a Hays észszerűen úgy gondolja, hogy érdeklődnének a szolgáltatásaink iránt. Ilyen körülmények között a Hays szolgáltatásokat nyújt az Ügyfelek szervezeteiben dolgozó független munkatársaknak, például oktatási tanfolyamokat azon oktatási munkatársaknak, akik az oktatási szektorban dolgoznak az Ügyfélnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az összefüggésben a Hays arra kötelezi az Ügyfeleket, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat vonatkozó részeit (tehát az Ügyfeleknek szóló részeket) ismertessék az alkalmazottaikkal.
  • Törlés – Korunkban gyakorlatilag lehetetlen garantálni az elektronikus adatok végleges és visszafordíthatatlan törlését. Továbbá mint ahogy azt a jelen Adatvédelmi irányelvekben már leírtuk, esetenként törvényben vagy szabályozásban foglalt kötelezettségünk vagy kockázatkezelési kényszerből fakadóan szükséges lesz számunkra, hogy továbbra is hozzá tudjunk férni a személyes adatok egyes részeihez. Mindazonáltal vállaljuk, hogy miután elérték a névleges megőrzési időtartamuk végét, vagy ha azok törlésére vonatkozó érvényes kérelmet kaptunk Öntől, úgy speciális műveleti és Rendszerrel kapcsolatos intézkedések révén biztosítjuk, hogy adatai használaton kívülre kerüljenek. Ez azt jelenti, hogy bár az adatok egy archívumban technikailag megmaradnak, biztosítjuk, hogy semelyik operációs  Rendszerünk, folyamatunk vagy Munkavállalónk ne férhessen azonnal hozzá. Csak nagyon (azaz: rendkívül) korlátozott számú, vezető beosztású Munkavállaló, nagyon (ismételten: rendkívül) korlátozott és gondosan előírt helyzetekben lesz képes visszaállítani a személyes adatait úgy, hogy azok jogos célokra megtekinthetők legyenek. Miután meggyőződünk róla, hogy minden jogilag engedélyezett tárolási időszak lejárt (amely a jelenlegi célokra várhatóan hét év), utolsó lépésként „kemény törlést” hajtunk végre, ami azt jelenti, hogy még az említett nagyon korlátozott számú, vezető beosztású Munkavállalónk sem tudja majd visszaállítani személyes adatait.
  • Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) – az Európai Unió egy olyan jogszabályi eszköze, amelynek célja az európai adatvédelmi jogszabályok harmonizálása. Hatálybalépési dátuma 2018. május 25. mindenhol ennek megfelelően kell hivatkozni rá, beleértve minden kapcsolódóországos adatvédelmi jogszabályt is..
  • Kezelt szolgáltatói (MSP) programok a külső személyzet kezelésének (beleértve a szabadúszó munkavállalókat, a független vállalkozókat és az ideiglenes alkalmazottakat) Ügyfél általi kiszervezése egy külső toborzási szolgáltató számára. 
  • Egyéb személyek, akikkel a Hays kapcsolatba léphet – ezek közé tartozhatnak a Jelöltek és a Hays Munkavállalóinak vészhelyzet esetén értesítendő kapcsolattartói és referenciaszemélyei. Csak megfelelő körülmények között fogunk kapcsolatba lépni velük.
  • Leendő jelöltekolyan személyek, akikkel a Hays nem lépett közvetlen kapcsolatba, de akikről a Hays észszerűen úgy véli, hogy érdeklődnének a szolgáltatásaink iránt, különösen aziránt, hogy figyelembe vegyük őket bármely, a Hays hirdetett vagy népszerűsített munkakörét illetően, beleértve az állandó, a részmunkaidős és az ideiglenes munkaköröket és a szabadúszó munkaköröket a Hays Ügyfeleinél.
  • Toborzásifolyamat-kiszervezési (RPO) szolgáltatások  az állandó alkalmazottak toborzási eljárásának teljes vagy részleges kiszervezése egy toborzási szolgáltató számára.
  • Munkavállalók – ez azokat a jelenlegi és korábbi munkavállalókat és gyakornokokat jelenti, akik közvetlenül részt vesznek a Hays üzleti tevékenységében (vagy akik már elfogadtak egy erre vonatkozó ajánlatot), és bizonyos egyéb dolgozókat is magában foglal, akik szolgáltatásokat biztosítanak vagy biztosítottak a Hays számára (bár nem minősülnek alkalmazottnak). E célból a Hays azon alkalmazottait is ideértjük, akik RPO vagy MSP megállapodások alapján Ügyfelek telephelyén dolgoznak. Az egyértelműség kedvéért: a „Munkavállalók” fogalma nem foglalja magában a Hays által Ügyfeleknél való – RPO/MSP megállapodáson kívüli – elhelyezés céljára felvett magánszemélyeket. Ezek a magánszemélyek a jelen Adatvédelmi irányelvek hatálya alá tartoznak, és ugyanúgy kezeljük őket, mint a Hays Jelöltjeit. Hasonlóképpen a Hays számára szolgáltatást nyújtó független vállalkozók és tanácsadók a jelen Adatvédelmi irányelvek alkalmazásában a „Beszállító” fogalma alá tartoznak.
  • Beszállítók –  azokra a partnerekre és vállalatokra (beleértve az egyéni vállalkozókat is), illetve a tipikustól eltérő munkavállalókra (például független alvállalkozók vagy szabadúszó munkavállalók) vonatkozik, akik szolgáltatásokat biztosítanak a Hays részére. Bizonyos körülmények között a Hays olyan alvállalkozó beszállítókon keresztül biztosítja a szolgáltatásait az Ügyfelei számára, amelyek a Hays nevében biztosítanak szolgáltatásokat. Ebben az összefüggésben azok a beszállítók, akik független vállalkozók, szabadúszó munkavállalók, illetve beszállítók alkalmazottai, adatvédelmi szempontból Jelölteknek számítanak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az összefüggésben a Hays arra kötelezi a Beszállítókat, hogy a jelen Adatvédelmi irányelvek vonatkozó részeit (tehát a Jelölteknek szóló részeket) ismertessék az alkalmazottaikkal.   
  • Rendszer – a Hays tulajdonában lévő vagy a Hays által ellenőrzött vagy használt telefonok, számítógépek, internetes és Wi-Fi-rendszerek, szoftverek és portálok, fiókok és/vagy hálózatok, amelyek kommunikáció küldésére, bonyolítására és/vagy fogadására szolgálnak, illetve más módon használjuk őket a Hays üzletmenetének keretében, ideértve a jelöltek portálszoftvereit és a CRM-rendszereket.
  • Ideiglenes munkaviszony – a szerződéses kapcsolatunk az Ideiglenes munkavállalókkal, akiket közvetlenül mi foglalkoztatunk vagy szerződtetünk.
  • Ideiglenes munkavállalók – olyan személy, akit a Hays egy Ügyfélnél történő ideiglenes munkavégzés céljából alkalmaz vagy szerződtet. Amennyiben Ön Ideiglenes munkavállaló, akkor adatainak Jelöltként történő feldolgozását az ideiglenes munkaviszony során és utána is folytatjuk a jelen Adatvédelmi irányelvek feltételeivel összhangban.
  • Webhelyfelhasználók – minden olyan személy, aki megnyitja a Hays valamely webhelyét.