Jelölteknek

 

Hays Hungary IT Contracting divíziója informatikai szolgáltatások nyújtására specializálódott, külső szakértők és tanácsadók közvetítésével. Célunk, hogy a legjobb munkavállalókkal dolgozzunk együtt, ezáltal képesek legyünk egyre komplexebb és fejlettebb projektek végrehajtására. Szolgáltatásaink a munkaerőpiac minden ágazatára kiterjednek, és különösen olyan vállalatokra irányulnak, amelyeknek gyors, tapasztalt segítségre van szükségük IT projektek terén. A nemzetközi Hays plc csoporthoz tartozó Hays Hungary kimagasló ismereteket szerzett az IT és telekommunikáció szakemberek piacán Magyarországon és Európában, melynek köszönhetően azonnali támogatást tudunk nyújtani ügyfeleink számára. Projektjeinket az ügyfél igényeinek személyreszabott megközelítése, a megfelelő szakértő elérésének hatékonysága és a megbízhatóság jellemzi. Arra törekszünk, hogy ügyfeleink legfontosabb üzleti partnerévé válhassunk.

  

Mivel foglalkozunk?


A külső szakértők használata rendkívül népszerű megoldás az informatikai projektek megvalósításában. Az IT szakemberek kiszervezése lehetővé teszi a külső munkavállalók szolgáltatásainak gyors felhasználását, valamint lehetővé teszi az ezzel járó költségek rugalmas kezelését. Az IT Contracting lehetővé teszi a projektekre specializálódott szakemberek bérbeadását és a külső támogatás igénybevételét létszám-stop esetén. Cégünket a professzionális megközelítés jellemzi, az ügyfeleink igényeinek felismerése, a versenyképes kereskedelmi kínálatnak, valamint a rugalmasságnak és a gyorsaságnak köszönhetően.

 

Megvalósítható projektek: 
 

      - egy adott projekthez kapcsolódó informatikusok bérbeadása
      - informatikai szakemberek bérbeadása olyan külföldi vállalkozások számára, amelyek a magyar piacon terjeszkednek
      - informatikai szakemberek bérbeadása nagy volumenű projektekre.

 

1. Mit is jelent az IT contracting?

 

Lényegében az IT contracting annyit jelent, hogy az IT szakértő egyéni vállalkozóként B2B alapon dolgozik az ügyfél egy előre meghatározott projektjén. A munkavállaló határozott idejű szerződéssel rendelkezik, ellentétben a hagyományos szerződési formával. Az IT kontraktorok egyéni vállalkozóként specializált szakértelmükkel segítik a vállalatokat a projektek sikeres kivitelezésében. Az előző évszázadra jellemző volt, hogy a munkavállalók egy életre elköteleződtek egy adott cég iránt és annak ranglétráján építették karrierjüket. Ezzel ellentétben az új generáció munkavállalói már nem terveznek hosszútávra, egy-két éven belül készek további kihívásokat keresni.

A nemzetközi környezet és a rugalmas időbeosztás lehetősége váltásra ösztönzi őket. Egy ilyen gyorsan fejlődő iparágban, ahol növekszik a szakemberek hiánya, kölcsönösen előnyös a projekt alapú foglalkoztatás.

 

2. Miért éri meg?

 

A vállalatok számára azért előnyös az IT contracting, mert ez a rugalmas foglalkoztatási forma lehetővé teszi, hogy a projekt számára szükséges szakembert alkalmazzák, majd a projekt befejeztével a szerződésük lejár, így ezt követően nem keletkezik további költsége a munkáltatónak. Az IT szakembereknek nem kell elköteleződniük egy vállalatnál, hanem szakértelmüket kamatoztathatják több vállalat projektjében.

IT szakemberként napjainkban megvan a lehetősége arra, hogy Ön döntse el honnan és mikor dolgozik. Emellett magasabb fizetés érhető el, mint a hagyományos foglalkoztatás során. A projekt alapú szerződés által nem korlátozódik olyan terhekkel, melyek az állandó alkalmazottakra vonatkoznak. IT contractorként veresenyképes jövedelemre és rugalmas munkabeosztásra számíthat, mialatt újabb készségekre tehet szert.

 

3. Mi elengedhetetlen ahhoz, hogy ITC munkavállóvá váljon?

 

Szükséges a sikerhez, hogy nyitott legyen új készségek elsajátítására, és a legfrissebb innovációkra. Míg más vállalatok az infrastruktúrába, az embereibe és termékeibe kell, hogy fektessenek, addig az IT kontraktoroknak a legfontosabb az, hogy saját szakmájukban maradjanak keresettek. Illetve jelentősebb kontrollal bírnak a karrierjük felett, az általuk jelentősnek számító készségek elsajátítása által. IT kontraktorként munkája során lehetősége adatik a korábban említett előnyök kihasználására, ugyanakkor kiemelt bérezésért igényes munkavégzést várnak el a munkáltatók. Ahhoz, hogy a vállalatok versengjenek Önért, olyan szakterületre szükséges specializálódnia, melyre megnőtt a kereslet, és a vállalatoknak nehézségekkel jár az állandó pozíció betöltése.

Mielőtt kontrakting típusú állásokat megpályázna, érdemes feltennie a kérdést, hogy miért fizetnének Önnek több pénzt, ha az adott feladatot egy jelenlegi munkavállalójuk is el tudná végezni? Az első lépés általában egy tapasztalt recruiterrel való konzultáció, hogy meggyőződjön arról, mennyire keresettek a készségei.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön megfelelő szakértelemmel rendelkezik IT területen, keresse fel az Önhöz legközelebbi Hays irodát. Széles kapcsolatrendszerünk segítségével garantáltan megtaláljuk a következő projektjét, melyről a személyes interjú során bővebb információt kaphat.

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.

Open positions Right Hand Block

Álláslehetőségek

Nézd meg az aktuális nyitott pozícióinkat, és lépj a karriered új szintjére!

Kövess minket

Kövess minket