Hozzáférési útmutató

Hozzáférési útmutató

A Hays teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy honlapja minden felhasználója számára elérhető és használható legyen függetlenül attól, hogy az adott felhasználó szöveges böngészőt, képernyő felolvasó programot vagy más támogató technológiát használ. Ezért a Hays ezt a honlapot a W3C hozzáférhetőségi kezdeményezésben rögzített irányelveknek megfelelően alakította ki.

A hozzáférhető honlap fenntartása folyamatos figyelmet igényel, ezért szünet nélkül dolgozunk a honlap továbbfejlesztésén. Amennyiben bármilyen megjegyzése vagy kérdése van a honlaphoz való hozzáférhetőség tekintetében, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Tanácsok a honlaphoz való hozzáférhetőség javításához

 
 • Az összes szöveges rész átméretezhető a használt böngészőprogram szöveg-átméretezési opciója segítségével (ez rendszerint a Nézet / Szöveg mérete menüben érhető el)
 • HTML fejlécelemeket használtunk olyan oldalstruktúra kialakítása érdekében, mely a támogató technológiák esetében lehetővé teszi a fejlécek közötti navigációt
 • Számos hivatkozás címjellemzőkkel bír, melyek részletesebben leírják a hivatkozott oldalt
 • Az összes képnek van megfelelő szöveges változata
 • Nem szükséges Javascript a honlap főbb funkciói eléréséhez
 • A honlapot a tekintetben is teszteltük, hogy biztosítsuk annak hozzáférhetőségét bármely böngésző programot használva
 • A színek nem hordoznak információt – a honlap minden oldala olvasható az adott színlátástól függetlenül is
 

Hozzáférés billentyűzettel

 
A honlap bármely része (ideértve az űrlapokat is) hozzáférhető kell, hogy legyen kizárólag billentyűzet használata mellett is. Mindazonáltal ha ezzel kapcsolatban bármilyen problémát tapasztal, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és ismertesse velünk a problémát. Egyúttal tájékoztasson bennünket a használt webböngészőről és operációs rendszerről – ez nagy segítség lehet a probléma megoldásában!
 
Továbbá a böngészőprogramok többsége támogatja az adott hivatkozásokra való ugrást a honlapon meghatározott gombok lenyomása mellett. Ezeket a gombokat „hozzáférési gomboknak” nevezzük. Az adott böngészőtől és operációs rendszertől függően többféleképpen aktiválhatók. Billentyűkombinációk egyes, gyakran használt böngészőprogramok esetében:
 
 • Internet Explorer 6 és későbbi verziók (Windows): ALT + gomb
 • Mozilla Firefox 1.5 (Windows): ALT + gomb
 • Mozilla Firefox 2.0 (Windows): ALT + SHIFT + gomb
 • Safari (Apple Mac): CTRL + gomb
 

Vizuális elrendezés

 
A honlap minden része egymást átfedő stíluslapokat alkalmaz a vizuális megjelenítéshez és elrendezéshez. Az összes oldalnak olvashatónak kell lennie akkor is, ha a böngésző nem támogatja a stíluslapokat.
 
A szöveg méretezése a képernyő méretétől függ, azaz a szöveg mérete igény szerint beállítható. Az Internet Explorerben vagy a Mozilla Firefoxban a szöveg méretének a beállításához a „Nézet” menüben válassza a „Szövegméret” lehetőséget.
 

Szabványoknak való megfelelés

 

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.