Blogok

Munkaerőpiaci trendek

A munka világa folyamatosan változik, alkalmazkodik mindennapjainkhoz, és nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzá.

A vállalatok és a munkaerő toborzással foglalkozó szakemberek számára nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a várható toborzási trendekkel, és azokat alkalmazni tudják a gyakorlatban. Egy stabil, képzett és hozzáértő munkaerő bármilyen üzleti tevékenységre pozitív hatással lehet, hiszen megpróbálja a legtöbbet kihozni önmagából.

A Hays szakemberei szerint a következő toborzási trendek várhatók a 2020-as évben:

1.    Kölcsönzött és szerződéses munkavállalók népszerűsége

A kölcsönzött munkavállalók és a szabadúszó szakemberek projektalapú alkalmazása egyre népszerűbb lesz a munkáltatók körében. Ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben, a vállalatoknak sokkal jobban megéri rövid távra alkalmazni szakembereket, mintsem nagyobb számú állandó munkaerőt foglalkoztatni. A vállalatoknak versenyezniük kell a tehetséges munkavállalókért, ezért új módszereket kell kitalálniuk, hogy még vonzóbbá tegyék magukat a munkavállalók számára.

2.    Többgenerációs munkaközösség

Sosem dolgozott még annyi generáció együtt, mint napjainkban, ahol a baby boom és a Z generáció képviselői is jelen vannak. Mindez lehetővé teszi, hogy a több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek átadhassák tudásukat a fiatalabb generációknak. Ebből fakadóan a vállalatoknak meg kell tanulniuk a több generációs munkaközösségeket kezelni. Ha felismerjük a különböző generációk igényeit, az alkalmazottak sokkal jobban fognak teljesíteni. Ilyen igény például a tréning lehetőség, személyre szabott juttatási csomag, irodai környezet és a jutalmazás rendszer újragondolása. 

3.    Növekvő kereslet a gyorsan alkalmazkodó jelöltek iránt

A technika fejlődésével nem csak fejlődtek a szerepkörök, hanem teljesen újak is jöttek létre. Napjainkban olyan állások vannak, ami öt évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Egyre több vállalat kezdi felismerni technikai fejlődésekben lévő potenciált. Ennek eredményeképpen a cégek egyre inkább olyan alkalmazottakat keresnek, akik képesek gyorsan alkalmazkodni és új készségeket elsajátítani, és jártasak az adatkezelésben, technológiai eszközökben.

Bár a munka világa folyamatosan változik, és a munkáltatók kénytelen alkalmazkodni hozzá, még mindig az emberi munkaerő hozza a legnagyobb a változásokat, ezzel egyetemben pedig alakítja a munkaerőpiacot is.

00

Kövess minket

Kövess minket

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Álláslehetőségek

Nézd meg az aktuális nyitott pozícióinkat, és lépj a karriered új szintjére!

Szolgáltatásaink Right Hand Block

Szolgáltatásaink

Tudjon meg többet az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkról.

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.