Blogok

Hogyan vedd rá az IT szakembereket, hogy a te cégednél dolgozzanak?

Az IT szakemberek tisztában vannak azzal, hogy mennyire keresettek, és ez gyakran az elvárásaikban is tükröződik. Ugyanakkor ezen elvárások sokszor nehezen hangolhatóak össze a vállalatokéval.

Az IT szakemberek igényei folyamatosan alakulnak és fejlődnek. Tudják, hogy továbbra is jelentős igény van a szakértelmükre és világos elképzelésük van arról, hogy hogyan is kell kinéznie egy számukra vonzó állásajánlatnak. A fizetés mellett számos olyan juttatás is fontossá vált, amely nagyban hozzájárul a céghez való csatlakozásukhoz: távmunka, jól felszerelt iroda, illetve olyan vállalati kultúra, ami egyaránt támogatja a karrierben bekövetkező és a személyes fejlődésüket is.

Mit szeretnének az IT szakemberek?

Az alábbiakban vizsgáljuk meg, hogy milyen munkahelyi tényezők lehetnek relevánsak az IT szakemberek számára:

Bérszínvonal

Maga a fizetés nagyon fontos, és mivel az informatikai pozícióknál általában direkt kapcsolatfelvételre van szükség, a szakemberek az új munkáltatójuktól jobb pénzügyi feltételeket várnak.

Vállalat- és munkakultúra

Az IT jelöltek körében egy erős vállalati kultúra szintén meghatározó lehet a döntéshozatal során. Egy kellemes munkakörnyezet képes ösztönözni az együttműködést és a személyes fejlődést.

Karrierlehetőségek

A szakemberek számára fontos a szakmai előrelépés és a karrierépítés lehetősége. Az IT alkalmazottak a legambiciózusabb szakemberek közé tartoznak, éppen ezért a hosszú távú stagnálás ahhoz vezethet, hogy új távlatokat kínáló karrierlehetőségek után néznek.

Szakképzés és továbbképzési lehetőségek

A karrierépítés szorosan összefügg a folyamatos képzéssel. Az informatikai ágazat minden területe gyors fejlődést mutat, folyamatosan új technológiák és új gyakorlatok jelennek meg, és az IT szakemberek lépést kell tartaniuk a fejlődéssel.

A jelölteknek és a vállalatoknak össze kell hangolniuk az elvárásaikat, és olyan egyezőségeket kell keresniük, amely mindkét fél számára előnyös.

IT contractorok

Az informatikában rengeteg szakember dönt úgy, hogy a saját útját járva szabadúszóként vagy vállalkozóként dolgozik. Leggyakrabban olyan IT-projektek esetén van rájuk kereslet, amelyeket meghatározott időn belül kell befejeznie egy vállalatnak. Ezeknek a jelölteknek általában más a motivációja, hiszen nem tervezik azt, hogy hosszú távon a vállalatnál maradnak. Ettől függetlenül ezekben az esetekben is vannak olyan szempontok, amelyeket figyelemmel kell kísérni.

Mivel a vállalkozónak a vállalatnál töltött ideje korlátozott, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a beilleszkedésre. El kell érni, hogy a vállalkozó kellemesen érezze magát a többiek között, hiszen ha csak ideiglenesen is, de együtt kell működnie az állandó alkalmazottakkal.

Elégedett voltál a vállalkozóval? Szuper, ebben az esetben vázold fel neki, hogy mik a jövőbeli terveid, milyen más projektek vannak/lesznek még a vállalatnál. Most, hogy már ismeri a céget, talán ismét tudna segíteni a közelgő tevékenységeidben.

Mivel a vállalkozó csak korlátozott időre van megbízva, fontos, hogy reális becslést adj neki a munka határidejét illetően. Ha nem így teszel, az mindkét fél számára frusztráló lehet.

Még ha a szabadúszó kollégák egy idő után távoznak is, mindenképpen fontos bevonni őket a vállalati kultúrába. Fontos, hogy a csapat valódi részének érezzék magukat, hiszen a nap végén, azok is.

00

Kövess minket

Kövess minket

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Álláslehetőségek

Nézd meg az aktuális nyitott pozícióinkat, és lépj a karriered új szintjére!

Szolgáltatásaink Right Hand Block

Szolgáltatásaink

Tudjon meg többet az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkról.

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.