Blogok

Hogyan ismerjem el és jutalmazzam a csapatomat szűkös keretek esetén?

A jól teljesítő kollégák elismerése és jutalmazása amellett, hogy további jó teljesítményre ösztönöz, rég bevált stratégia a lojalitás elnyerésére és az emberek megtartására.
 
De mit tehetünk, ha szűkösek a kereteink?

A jó hír, hogy a legtöbb ember számára a nem-pénzügyi juttatások épp olyan fontosak, mint az anyagi ösztönzők. Sőt, sokan kifejezetten ezeket preferálják.

A munka elismerése hosszú távon is kifizetődő, és az elismerésére fordított idő valószínűleg átgondoltabb és személyesebb megközelítést is eredményez, ezért hatékony módszer a munkavállalók motiválására.

Íme 8 módszer a munkavállalók elismeréséhez:
 

1. Kezelje őket egyénként

Először is fontos azonosítani hogy, mi motiválja az egyes munkavállalókat. A jó elismerés azzal kezdődik, hogy visszajelzést kap az alkalmazottaitól afelől, hogy az Ön által nyújtott jutalmak valóban motiválják őket. Beszélgessen velük és kérje meg őket, hogy mondják el minek örülnének.
Ennek alapján testreszabhatja az elismerést az egyes alkalmazottak motivációi és preferenciái alapján.


2. Köszönje meg

Az őszinte és szívből jövő „köszönöm” nagyon motiváló tud lenni. Ennek is több különböző formája lehet. Van aki azt érzi elismerésnek, ha formálisan, akár egy céges rendezvény vagy nagyobb meeting keretein belül köszönik meg a munkájukat, mások inkább a személyesebb formáját preferálják. 
Bármelyik utat is választja, a munka megköszönésével kimutatja, hogy fontosak Önnek a kollégái erőfeszítései.


3. Közösségi média

A kiemelkedő teljesítményeket bemutathatja a vállalat intranet oldalán vagy akár a közösségi média felületein, hogy bárki számára látható legyen. Ez egyrészt növeli az elismertség érzését a munkavállalóban másrészt a munkálatató márkát is erősíti.
 

4. Karrier előrehaladása

Sok alkalmazott kiemelkedően ambiciózus, ezért a jelentős teljesítmény elismerésének másik módja, hogy karrierfejlesztési tervet készít számukra, amivel megmutatja nekik, hogy elismeri a befektetett munkájukat és támogatja őket a céljaik elérésében.
 

5. Nagyobb kihívást jelentő feladatok

De nem mindenkit motivál egy lehetséges előléptetés. Más alkalmazottak számára vonzóbb a kihívásokkal teli vagy változatos munkavégzés és készségeik bővítésének lehetősége. Megfontolhatja például, hogy számukra lehetőséget biztosítson egy projekt vezetésére.
 

6. Tanulás, fejlesztés 

Senki sem szereti azt érezni, hogy készségei stagnálnak. Ezért a folyamatos tanulási és fejlesztési lehetőségek felkínálása nagyszerű mód lehet a legjobbak teljesítményének jutalmazására. Különféle módokon érhető el ez, ilyen lehet például a coaching, mentori munka, fontos találkozókon való részvétel lehetősége, vagy egy másik részleggel való együttműködés.
 
A kiegészítő felelősségek vállalása lehetővé teszi, hogy a munkavállalót olyan módon jutalmazza, amely elősegíti a hosszabb távú karrierjét is. Új készségeket tanulhatnak, és olyan rálátást szerezhetnek, amely elősegíti promóciós kilátásaikat, vagy még hatékonyabbá teszi őket a meglévő munkájukban. 
 

7. Rugalmas munkavégzés

A rugalmas munkavégzés nem csak a távoli munkát foglalja magában. Megfontolhatja azt is, hogy a legjobban teljesítőket rugalmas munkaidővel vagy rugalmas szabadság lehetőségekkel jutalmazza. 


8. Munka-magánélet egyensúlya 

Az emberek nagy részének kiemelkedően fontos a munka-magánélet egyensúlya, az, hogy minél több időt tölthessenek a családjukkal, barátaikkal vagy valamilyen szabadidős tevékenységgel. 
A legjobban teljesítők számára felajánlhat egy szabad délutánt, egy hosszúhétvégét vagy akár kiegészítheti az éves szabadságukat extra napokkal. 
 
A felsorolt lehetőségeket használva pénzügyi juttatások nélkül is éreztetheti kollégáival az elismerését, ami növelni fogja az elégedettségüket, motivációjukat és hosszú távon az elkötelezettségüket is.
 
00

Kövess minket

Kövess minket

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Álláslehetőségek

Nézd meg az aktuális nyitott pozícióinkat, és lépj a karriered új szintjére!

Szolgáltatásaink Right Hand Block

Szolgáltatásaink

Tudjon meg többet az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkról.

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.