Blogok

Álláskeresés otthonról

Gondolkodsz az álláskeresésen, de nem tudod hogyan kezdj neki otthonról? Az élet nem áll meg, továbbra is találhatsz új állást a személyes kapcsolatos ellenére is. Összegyűjtöttünk neked 10 tippet, amit érdemes észben tartani, amikor álláskeresésen gondolkodsz otthonról, és hozzásegíthetnek a sikeres pályázáshoz.

 

1. Maradjon kapcsolatban a tanácsadójával:

Folyamatosan frissülnek a nyitott pozícióink, ezért érdemes időnként felkeresni a tanácsadóját. Örömmel fognak segíteni Önnek.


2. Maradjon a személyes beszélgetésnél:

Habár jelenleg a személyes találkozók nem megoldhatóak, a tanácsadóink továbbra is elérhetőek videochaten. Csak mondja el nekik, hogy Önnek melyik applikáció a legmegfelelőbb
(WhatsApp video, Facetime, Skype, stb).


3. Legyen elérhető videointerjúra:

Szóljon a tanácsadójának, hogy nyitott lenne videointerjúzásra. Ez jó lehetőséget ad arra, hogy a jelenleg is toborzó munkáltatók behívják egy interjúra.


4. Rendezzen be egy interjúzó sarkot:

A videointerjú során az Ön mögött látható terület sokat elárul magáról. Bizonyosodjon meg róla, hogy jó benyomást keltsen ezzel is. Legyen rend és ne legyenek zavaró tényezők (például vices feliratok). Ön legyen a fókuszban.
 

5. Öltözzön fel az interjúhoz megfelelően:

Akár csak a személyes interjún, itt is ugyanolyan fontos, hogy a megpályázott pozíciónak megfelelően öltözzön fel. Ez segít az interjúra való ráhangolódásban is.


6. Tesztelje az eszközeit:

Ellenőrizze az internetkapcsolatot és állítson le minden olyan alkalmazást, ami lassítja a netet (pl.:streaming, letöltések). Bizonyosodjon meg róla, hogy az interjúra használt applikáció működik és tudja is használni (pl.: a képernyő megosztás funkciót).

 
7. Gyakorolja a testbeszédét:

Csak Önre fognak fókuszálni az interjú során, ezért érdemes gyakorolni a kamera előtti testbeszédet. Kérjen bátran tanácsot ezzel kapcsolatban a toborzási tanácsadójától.


8. Lépjen be időben:

A pontosság egy videointerjún kiemelten fontos, hiszen itt nincs olyan külső tényező, ami indokolhatná a késést. Lépjen be pár perccel a kezdés előtt és ellenőrizze, hogy minden működik-e.


9. Készüljön kérdésekkel:

A jól megválasztott kérdésekkel jó benyomást tehet, akárcsak egy személyes interjú során. Toborzási tanácsadója számost ötletet tud adni ehhez.


10. Beszélje meg tanácsadójával a további lépéseket:

Beszélje meg tanácsadójával, hogy milyennek érezte az interjút és, hogy mik a következő lépések. 

00

Kövess minket

Kövess minket

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Álláslehetőségek

Nézd meg az aktuális nyitott pozícióinkat, és lépj a karriered új szintjére!

Szolgáltatásaink Right Hand Block

Szolgáltatásaink

Tudjon meg többet az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkról.

Contact Us

Kapcsolatfelvétel

Kérje személyreszabott ajánlatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.