Hogyan adjunk elő

Hogyan adjunk elő

Nyirkos, remegő kezek. Olyan hang, amely semmiféle hasonlóságot nem mutat az Ön megszokott hangjával – remegő, szorongó. Mi történik? Nem Önnek kellene itt irányítania? Tény, hogy már jó ideje nem kellett előadást tartania – talán ez az első alkalom életében.

 

 

Az előadói készségek fontossága

Ha valamit előad másnak egy szervezeten belül - akár telefonon, szemtől szemben vagy a videóhíváson keresztül - Ön egyben olyan hangulati elemeket is továbbít, amelyek a munkahelyre jellemzőek. A kialakuló kép mutatja az Ön vállalati kultúráját, erkölcsi világképét és azt is, miképp viselkedhet a munkahelyen kívül. Elvégre a legtöbb üzleti döntés alapját az adott szolgáltatás/termék “nagykövetei” által tudatosan vagy tudat alatt kialakított képe képezi. De ez nemcsak az értékesítést végző személyeket érinti, a szervezet minden egyes tagja felelős a kialakult képért.

Annak elsajátítása, hogy elképzeléseit, ötleteit hogyan lehet megszerkesztett, logikus módon előadni, egy a mindennapi munkában is erős képesség.

A nyilvánosság előtti előadás képessége nem szükségszerűen természetes adottság – bár segít, ha van – bárki tökéletesítheti ezt a művészetet.

Akár félénk, magabiztos, vagy arrogáns valaki, mindenképpen le kell győznie bizonyos akadályokat a siker érdekében. Nem számít, milyen személyiségtípus valaki, ha nyomás alatt kell teljesítenie, érzékelhetővé válik a szituáció valósága – hogy csak egy hang létezik – az Ön hangja! Mindez, együtt azokkal a fürkésző szemekkel, amelyek Önt nézik, meglehetős pánikhangulatot kelthetnek Önben. Vannak, akik hajlamosak egy szemlélőre fókuszálni előadásuk során. Ez hatékony lehet akkor, ha nagy hallgatóságnak adunk elő, viszont inkább negatív, ha kisebb csoport előtt állunk.

A hatékony előadás kulcsa a gyakorlás - meg kell szoknia a saját hangját. Próbáljon barátok vagy kollégák előtt, és igyekezzen meg minél több visszajelzést szerezni.

 

Felkészülés a prezentációra 

A tervezés során a felkészülés és a prezentáció egy jéghegyhez hasonlítható. A jéghegy csúcsa – maga a prezentáció – az egyetlen, amit a résztvevők láthatnak. A felszín alatt bújik meg az egész hegy maga: ebben az esetben a tervezés és a felkészülés.

A prezentáció legfontosabb részei a tervezés és a felkészülés. Ha ezek nem jól felépítettek – háttér információkkal és helytálló tartalommal – a hallgatók számára az előadás nem lesz hihető.

 

A prezentáció alatt

A prezentáció során fenn kell tartani az érdeklődést, ha el akarja érni céljait, azaz kifejteni, meggyőzni hallgatóságát valamiről.

A jó prezentáció világos, velős üzenetet sugároz, olyat, amely lényeges a hallgatóság számára.

 

Follow us

Follow us

               

Open positions Right Hand Block

Career opportunities

Check out our open positions and find the one which suits you the best.

Contact Us

Contact us

For a tailor-made proposal or career consulting, feel free to contact us.

Refer a friend Right Hand Block EN

Refer a friend

Recommend your friends to Hays! We offer a dinner voucher for two once we have managed to place your friend into work.