Blogs

Mik lesznek 2021 legnépszerűbb tech területei?

2020-ban a koronavírus miatt a vállalatok a fő prioritásaik közé sorolták a technológiai céljaikat és stratégiáikat, ami lehetővé tette számukra, hogy az új, többnyire home office-ra épülő környezetben is hatékonyan működjenek.

Emellett a vásárlók szokásait is drasztikusan megváltoztatta a pandémia, sokkal nagyobb lett az igény az e-kereskedelemre és az online elérhető szolgáltatásokra. Ezek miatt a cégek 2021-ben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a technológiai újításokra annak érdekében, hogy hosszú távon is boldoguljanak a megváltozott világban.
 
Nézzük mik lesznek a legkeresettebb tech területek 2021-ben!


1.    Cybersecurity

A cybersecurity jelenleg kiemelt prioritás az üzleti vezetők körében, különös tekintettel arra, hogy a cyberbűnözés mérteke 2020 végére világszinten már 6 ezer milliárd dollárra rúgott. A cyberbűnözés jelentős növekedése a cybersecurity kiadások meredek növekedését idézi elő, mivel a cégek arra törekszenek, hogy megvédjék magukat az ilyen jellegű támadásoktól.

Ezenkívül számos biztonsági probléma merült fel új, kevert munkamódszerekben - legyen szó felhasználói problémákról vagy technikai problémákról, amelyek abból adódnak, hogy az emberek otthonról dolgoznak a személyes eszközeikről, vagy, hogy a vállalati VPN-ek soha nem látott mennyiségű felhasználóval küzdenek.

Kihívás lesz az összes új állás betöltése, mivel a következő 12 hónapban becslések szerint 3,1 millió cybersecurity-ben jártas szakemberre lesz szükség globális szinten. Ezért várhatóan ez a terület lesz a tech területeken belül a leggyorsabban növekvő 2021-ben. 


2.    Felhő alapú megoldások

A cégek széles körben áttértek a felhő alapú megoldásokra, a hibrid munkavégzés érdekében. A kezdeti migráció általában nagyon gyors volt annak érdekében, hogy az összes alkalmazott minél hamarabb elérhetővé váljon online. Ezért a vállalatoknak most időt kell szánniuk annak biztosítására, hogy ezek a rendszerek megbízhatók és optimalizáltak legyenek.

Ezért arra számíthatunk, hogy a Cloud Engineer és a Cloud Architect munkakörök 2021-ben a legnépszerűbbek közt lesznek. Az Amazon Web Services (AWS) és a Microsoft Azure ismerete  a két elsődleges szempont itt, mivel a piac mintegy 80%-a használja ezeket.

Azt látjuk, hogy a kereslet ezen a területen nagy, a kínálat pedig korlátozott lesz, ezért minden bizonnyal a munkáltatók harcolni fognak a jó jelöltekért.


3.    Data Science

Az adattudomány a komplex adatok elemzéséről és értelmezéséről szól, ezáltal segítve a szervezeteket jobb, tájékozottabb és időszerűbb döntések meghozatalában. Ezért a Data Analyst és Data Scientist pozíciók az elkövetkező 12 hónapban a legnépszerűbb munkák között lesznek.

2020-ban, a Világgazdasági Fórum által kiadott ,,A Jövő Munkája” nevű jelentés  a Data Analyst és Data Scientist pozíciókat sorolta fel a legfontosabb munkakörökként, amelyek iránti kereslet minden iparágban növekszik. 


4.    DevOps

A DevOps jelentősége 2021-ben várhatóan nem fog változni. Ma már sokkal több szervezet rendelkezik DevOps-csapattal, mint néhány évvel ezelőtt, így továbbra is keresettek lesznek a Platform, a Build és a Reliability Engineer területek. Az elmúlt öt évben 40–45%-os növekedést tapasztaltunk a piacon és az előrejelzések szerint ez még magasabbra fog emelkedni.


5.    Software fejlesztés

A radikálisan változó piacokhoz való sikeres alkalmazkodáshoz a szervezeteknek fejlesztőkre van szükségük, hogy új termékeket, eszközöket és szolgáltatásokat hozzanak létre. Ez magában foglalja a Back-end fejlesztőket és a Front-end fejlesztőket  - beleértve az UX-et is -, akik gondoskodnak arról, hogy minden termék könnyen kezelhető és navigálható legyen mind a tervezés, mind a gyártás szempontjából. Jelenleg a technológia hajtja a szervezeteket, így a szoftverfejlesztőkre mindig nagy lesz a kereslet. 


6.    Változás management

Az ügyfeleink jelentős részénél a változás management volt a legfontosabb teendő 2020-ban, akár saját megoldásokat építettek vagy vásároltak más cégtől, akár a kettő keverékét. Ezért az Agile-ban jártas szakemberek nélkülözhetetlenek lesznek.

Összességében elmondhatjuk, hogy az elmúlt évben hatalmas változások történtek nem csak a technológia, de a munka teljes világában. Ahhoz pedig, hogy a szervezetek boldogulhassanak az új korszakában, elengedhetetlen, hogy megfelelő szakemberekkel rendelkezzenek mind a hat említett területen.
 

00

Follow us

Follow us

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Career opportunities

Check out our open positions and find the one which suits you the best.

Our services Right Hand Block

Our services

Check out our other HR related services.

Contact Us

Contact us

For a tailor-made proposal or career consulting, feel free to contact us.