Blogs

Hogyan vedd rá az IT szakembereket, hogy a te cégednél dolgozzanak?

Az IT szakemberek tisztában vannak azzal, hogy mennyire keresettek, és ez gyakran az elvárásaikban is tükröződik. Ugyanakkor ezen elvárások sokszor nehezen hangolhatóak össze a vállalatokéval.

Az IT szakemberek igényei folyamatosan alakulnak és fejlődnek. Tudják, hogy továbbra is jelentős igény van a szakértelmükre és világos elképzelésük van arról, hogy hogyan is kell kinéznie egy számukra vonzó állásajánlatnak. A fizetés mellett számos olyan juttatás is fontossá vált, amely nagyban hozzájárul a céghez való csatlakozásukhoz: távmunka, jól felszerelt iroda, illetve olyan vállalati kultúra, ami egyaránt támogatja a karrierben bekövetkező és a személyes fejlődésüket is.

Mit szeretnének az IT szakemberek?

Az alábbiakban vizsgáljuk meg, hogy milyen munkahelyi tényezők lehetnek relevánsak az IT szakemberek számára:

Bérszínvonal

Maga a fizetés nagyon fontos, és mivel az informatikai pozícióknál általában direkt kapcsolatfelvételre van szükség, a szakemberek az új munkáltatójuktól jobb pénzügyi feltételeket várnak.

Vállalat- és munkakultúra

Az IT jelöltek körében egy erős vállalati kultúra szintén meghatározó lehet a döntéshozatal során. Egy kellemes munkakörnyezet képes ösztönözni az együttműködést és a személyes fejlődést.

Karrierlehetőségek

A szakemberek számára fontos a szakmai előrelépés és a karrierépítés lehetősége. Az IT alkalmazottak a legambiciózusabb szakemberek közé tartoznak, éppen ezért a hosszú távú stagnálás ahhoz vezethet, hogy új távlatokat kínáló karrierlehetőségek után néznek.

Szakképzés és továbbképzési lehetőségek

A karrierépítés szorosan összefügg a folyamatos képzéssel. Az informatikai ágazat minden területe gyors fejlődést mutat, folyamatosan új technológiák és új gyakorlatok jelennek meg, és az IT szakemberek lépést kell tartaniuk a fejlődéssel.

A jelölteknek és a vállalatoknak össze kell hangolniuk az elvárásaikat, és olyan egyezőségeket kell keresniük, amely mindkét fél számára előnyös.

IT contractorok

Az informatikában rengeteg szakember dönt úgy, hogy a saját útját járva szabadúszóként vagy vállalkozóként dolgozik. Leggyakrabban olyan IT-projektek esetén van rájuk kereslet, amelyeket meghatározott időn belül kell befejeznie egy vállalatnak. Ezeknek a jelölteknek általában más a motivációja, hiszen nem tervezik azt, hogy hosszú távon a vállalatnál maradnak. Ettől függetlenül ezekben az esetekben is vannak olyan szempontok, amelyeket figyelemmel kell kísérni.

Mivel a vállalkozónak a vállalatnál töltött ideje korlátozott, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a beilleszkedésre. El kell érni, hogy a vállalkozó kellemesen érezze magát a többiek között, hiszen ha csak ideiglenesen is, de együtt kell működnie az állandó alkalmazottakkal.

Elégedett voltál a vállalkozóval? Szuper, ebben az esetben vázold fel neki, hogy mik a jövőbeli terveid, milyen más projektek vannak/lesznek még a vállalatnál. Most, hogy már ismeri a céget, talán ismét tudna segíteni a közelgő tevékenységeidben.

Mivel a vállalkozó csak korlátozott időre van megbízva, fontos, hogy reális becslést adj neki a munka határidejét illetően. Ha nem így teszel, az mindkét fél számára frusztráló lehet.

Még ha a szabadúszó kollégák egy idő után távoznak is, mindenképpen fontos bevonni őket a vállalati kultúrába. Fontos, hogy a csapat valódi részének érezzék magukat, hiszen a nap végén, azok is.

00

Follow us

Follow us

               

Latest blog RHB

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra

A videóinterjúra is épp úgy fel kell készülni, mint egy személyesre. Hogy mikre kell odafigyelni?

Open positions Right Hand Block

Career opportunities

Check out our open positions and find the one which suits you the best.

Our services Right Hand Block

Our services

Check out our other HR related services.

Contact Us

Contact us

For a tailor-made proposal or career consulting, feel free to contact us.