Mik lesznek 2021 legnépszerűbb tech területei?

2020-ban a koronavírus miatt a vállalatok a fő prioritásaik közé sorolták a technológiai céljaikat és stratégiáikat, ami lehetővé tette számukra, hogy az új, többnyire home office-ra épülő környezetben is hatékonyan működjenek.

Emellett a vásárlók szokásait is drasztikusan megváltoztatta a pandémia, sokkal nagyobb lett az igény az e-kereskedelemre és az online elérhető szolgáltatásokra. Ezek miatt a cégek 2021-ben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a technológiai újításokra annak érdekében, hogy hosszú távon is boldoguljanak a megváltozott világban.
 
Nézzük mik lesznek a legkeresettebb tech területek 2021-ben!


1.    Cybersecurity

A cybersecurity jelenleg kiemelt prioritás az üzleti vezetők körében, különös tekintettel arra, hogy a cyberbűnözés mérteke 2020 végére világszinten már 6 ezer milliárd dollárra rúgott. A cyberbűnözés jelentős növekedése a cybersecurity kiadások meredek növekedését idézi elő, mivel a cégek arra törekszenek, hogy megvédjék magukat az ilyen jellegű támadásoktól.

Ezenkívül számos biztonsági probléma merült fel új, kevert munkamódszerekben - legyen szó felhasználói problémákról vagy technikai problémákról, amelyek abból adódnak, hogy az emberek otthonról dolgoznak a személyes eszközeikről, vagy, hogy a vállalati VPN-ek soha nem látott mennyiségű felhasználóval küzdenek.

Kihívás lesz az összes új állás betöltése, mivel a következő 12 hónapban becslések szerint 3,1 millió cybersecurity-ben jártas szakemberre lesz szükség globális szinten. Ezért várhatóan ez a terület lesz a tech területeken belül a leggyorsabban növekvő 2021-ben. 


2.    Felhő alapú megoldások

A cégek széles körben áttértek a felhő alapú megoldásokra, a hibrid munkavégzés érdekében. A kezdeti migráció általában nagyon gyors volt annak érdekében, hogy az összes alkalmazott minél hamarabb elérhetővé váljon online. Ezért a vállalatoknak most időt kell szánniuk annak biztosítására, hogy ezek a rendszerek megbízhatók és optimalizáltak legyenek.

Ezért arra számíthatunk, hogy a Cloud Engineer és a Cloud Architect munkakörök 2021-ben a legnépszerűbbek közt lesznek. Az Amazon Web Services (AWS) és a Microsoft Azure ismerete  a két elsődleges szempont itt, mivel a piac mintegy 80%-a használja ezeket.

Azt látjuk, hogy a kereslet ezen a területen nagy, a kínálat pedig korlátozott lesz, ezért minden bizonnyal a munkáltatók harcolni fognak a jó jelöltekért.


3.    Data Science

Az adattudomány a komplex adatok elemzéséről és értelmezéséről szól, ezáltal segítve a szervezeteket jobb, tájékozottabb és időszerűbb döntések meghozatalában. Ezért a Data Analyst és Data Scientist pozíciók az elkövetkező 12 hónapban a legnépszerűbb munkák között lesznek.

2020-ban, a Világgazdasági Fórum által kiadott ,,A Jövő Munkája” nevű jelentés  a Data Analyst és Data Scientist pozíciókat sorolta fel a legfontosabb munkakörökként, amelyek iránti kereslet minden iparágban növekszik. 


4.    DevOps

A DevOps jelentősége 2021-ben várhatóan nem fog változni. Ma már sokkal több szervezet rendelkezik DevOps-csapattal, mint néhány évvel ezelőtt, így továbbra is keresettek lesznek a Platform, a Build és a Reliability Engineer területek. Az elmúlt öt évben 40–45%-os növekedést tapasztaltunk a piacon és az előrejelzések szerint ez még magasabbra fog emelkedni.


5.    Software fejlesztés

A radikálisan változó piacokhoz való sikeres alkalmazkodáshoz a szervezeteknek fejlesztőkre van szükségük, hogy új termékeket, eszközöket és szolgáltatásokat hozzanak létre. Ez magában foglalja a Back-end fejlesztőket és a Front-end fejlesztőket  - beleértve az UX-et is -, akik gondoskodnak arról, hogy minden termék könnyen kezelhető és navigálható legyen mind a tervezés, mind a gyártás szempontjából. Jelenleg a technológia hajtja a szervezeteket, így a szoftverfejlesztőkre mindig nagy lesz a kereslet. 


6.    Változás management

Az ügyfeleink jelentős részénél a változás management volt a legfontosabb teendő 2020-ban, akár saját megoldásokat építettek vagy vásároltak más cégtől, akár a kettő keverékét. Ezért az Agile-ban jártas szakemberek nélkülözhetetlenek lesznek.

Összességében elmondhatjuk, hogy az elmúlt évben hatalmas változások történtek nem csak a technológia, de a munka teljes világában. Ahhoz pedig, hogy a szervezetek boldogulhassanak az új korszakában, elengedhetetlen, hogy megfelelő szakemberekkel rendelkezzenek mind a hat említett területen.
 

00

Related Assets