Skip to content
Hays - Legyen piacvezető szakértelmünkkel
  1. Válasszon profilt
    Válasszon profilt

MUNKAERŐ KÖLCSÖNZÉS

Munkaerő-kölcsönzés szolgáltatásunk keretében szigorú feltételek alapján kiválasztott munkavállalókat biztosítunk ügyfeleink számára. Ezen munkavállalók a Hays alkalmazásába kerülnek és ezáltal minden releváns, a kölcsönzött munkaerő alkalmazásával kapcsolatos adminisztrációs és jogi kötelezettséget a Hays átvállal.

Szakembertoborzás

Munkaerő-toborzási és kiválasztási szolgáltatásunk szakterületekre tagolódik. Tanácsadóink átfogó ismeretekkel rendelkeznek a piaci tendenciák, fizetési sávok és a jelöltek elérése terén. Szakértelmünk által közelebb kerülünk ügyfeleinkhez és jelöltjeinkhez egyaránt, mely révén mindkét fél számára egyedi szolgáltatást biztosítunk: gyors visszajelzéseinkkel, az ügyfél elvárásainak megfelelő jelöltek bemutatásával és a jelöltek számára legjobb munkalehetőségek ajánlásával.

Az ügyfeleink számára kínált előnyök

Célunk: olyan. az elvárásoknak megfelelően teljesítő jelöltek ajánlása a kívánt időszakra, akik könnyedén és gyorsan beilleszkednek a cégkultúrába.

Toborzási és kiválasztási folyamatunk irodánkban lebonyolított szakmai, nyelvi és kompetencia alapú interjúkat foglal magába. Biztosítjuk ügyfeleinket az általunk kínált jelöltek képességei felől

A kölcsönzött munkavállaló alkalmazása számos előnnyel jár az ügyfelek részére. Megfelelő és rugalmas megoldás a szezonálisan jelentkező munkaerőhiány kezelésére, továbbá ha a cégnél létszámkorlátozás lép életbe, illetve a saját dolgozók hosszú távú munkaalkalmatlansága, betegsége esetén, vagy akár szülési szabadság idejére.

A munkaerő-kölcsönzés ideális módja a toborzási, illetve bérköltségek és az alkalmazással kapcsolatos adminisztrációs feladatok csökkentésének. E szolgáltatással a Hays végzi az összes toborzással és kiválasztással kapcsolatos teendőt (hirdetések feladása, interjúk lefolytatása, tesztelések). A Hays emellett a teljes munkáltatói feladatkört is átvállalja (bérfizetés, jelenléti ívek, szerződéskötés és egyéb munkaadói kötelezettségek). Közvetítő szerepet játszunk az ügyfelek és a kölcsönzött munkavállalók között, és napi szinten tartjuk a kapcsolatot az elhelyezések után is. Ezen felül biztosítjuk ügyfeleinket a megbízások folyamatos teljesítését illetően; ha a kölcsönzött munkaerő felbontja a szerződését, azonnali helyettesítést garantálunk.

A jelöltjeink számára kínált előnyök

Egyrészről, a kölcsönzött munkavállaló mint a munkaerőpiac aktív résztvevője juthat szakmai tapasztalathoz: ezáltal különböző méretű, különböző szolgáltatásokat nyújtó, különböző szakterületeken tevékenykedő vállalatoknál dolgozhat.

Kölcsönzött munkaerőként a friss diplomások számos álláslehetőség közül válogathatnak, ahol tapasztalatot gyűjthetnek és nagyobb felelősséggel járó pozíciót is betölthetnek.

A kölcsönzött munkavállaló további előnyökre is szert tehet azzal, hogy irodai készségeket sajátít el, megismeri az üzleti szereplőknél használt szoftvereket és így még szélesebb szakmai ismeretekhez jut. Ezáltal akár egy új szakterületen is folytathatja pályáját. .

Továbbá a munkaerő-kölcsönzési megbízás gyakran válik állandó megbízássá, ami hosszú távú alkalmazást és további karrierlehetőséget biztosít a munkavállalónak.
Kölcsönzött munkaerő saját állományba vétele

A saját állományba vételi lehetőség kihasználásával ügyfeleink meghatározott idő letelte után a kölcsönzött munkavállalót saját állományukba vehetik. Ilyen módon a kölcsönzött munkavállaló az ügyfél közvetlen alkalmazottjává válik és az ügyfél lesz a továbbiakban a munkáltatói jogok gyakorlója. Ezzel a megoldással az ügyfélnek és a jelöltnek egyaránt lehetősége van felmérni, hogy kölcsönösen megfelelnek-e az elvárásoknak a munkavégzés, a beosztás vagy a vezetési stílus tekintetében. Az ügyfél számára így csökken a rossz választás kockázata, időt és pénzt takaríthat meg, és a hosszabb távú munka iránti elköteleződés súlya sem terheli a feleket.

Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó szakértőnket a következő telefonszámon érheti el: +36 1 501 2413

Nyilvántartási számunk: 2789/2010-5100-747
 

|