Ez az oldal cookiekat használ. A folytatással beleegyezik a cookiek használatába, de a későbbiekben is lehetősége van ezek megváltoztatására.

2a_Career_advices_04_2018.png

Bár a munkakeresés folyamata gyakran elbátortalanítónak tűnhet, egyáltalán nem kell annak lennie. A Hays munkaerőpiaci szakértői számos olyan cikket írtak, amelyek az álláskeresés különböző szakaszait tárgyalják, és tanácsadóink is folyamatosan rendelkezésére állnak, ha további segítségre lenne szüksége.


Amikor állásra pályázik


Van, aki furcsán érzi magát, ha az önéletrajzában magáról kell dicsekednie, míg mások átesnek a ló túloldalára, és a siker érdekében túldicsérik magukat. Az önéletrajz mellett a kísérőlevél a másik dokumentum, amelyet a pályázat elbírálója először látni fog. Néhány alapszabály betartása segíthet abban, hogy kísérőlevele méltó felvezetése legyen önéletrajzának. Használja a Hays tippjeit vezérfonalként!

Önéletrajz készítése

Kísérőlevél írása


Ha állásinterjúra hívják

Az interjúra való felkészülés tanulható, így többé nem kell egy ijesztő kihívásként tekinti az interjúra, hanem teljes magabiztossággal kezelheti azt. A Hays ötletei ennek megvalósítására a következők.

Kutatás a munkaadók megismerése érdekében

Interjúk kezelése

Prezentáció készítése

Nem odaillő interjúkérdések kezelése

Második körös interjúk kezelése
 

Ha felajánlják Önnek az állást

Gratulálunk! Kifogta az álomállást és minden akadályt remekül vett. De mielőtt hátradőlne és lazítana, még hátravan néhány fontos elvégzendő feladat.

Állásajánlat elfogadása

Ellenajánlat kezelése

Kezdés az új munkahelyen

Lépjen akcióba a tréning után
 

Ha távozik a munkahelyéről

A felmondás benyújtásánál is vannak jó és rossz megközelítési módok. Ha eljutunk a felmondásig, itt is van egy bizonyos követendő etikett, amely biztosítja a sikert és a zökkenőmentes átmenetet.

Felmondás benyújtása

Létszámleépítés mit tegyek?


 

Kövess minket!